Adres
Sandtlaan 36
2223 GG, Katwijk aan Zee
Nederland
ContactgegevensTelefoon: 071 - 405 1414
E-mail: info@deraad.nl
Website: deraadgroep.nl/de-raad-bouw/
Locatie
Beelden

De Raad Bouw

De Raad Bouw Realiseert

Opgericht in 1926 als familiebedrijf en uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende aannemersbedrijven in de regio: De Raad Bouw. Dankzij het vakmanschap van onze professionals hebben we alles in huis om de beloofde kwaliteit te leveren. Wij bouwen wat onze klanten willen, daar doen we het voor. 

Wat ons zo uniek maakt? Dat start al bij de samenstelling van ons bedrijf. Als onderdeel van De Raad Groep bekleden we de hele bouwkolom: van initiatie tot beheer. Een voordeel daarvan is dat wij blijven leren van de verschillende expertises die raakvlakken hebben met ons vakgebied. Daardoor zijn wij ons bewust van the total cost of ownership (TCO): we kunnen blijven werken aan onze processen, omdat we, met het beheer van De Raad Vastgoed in onze groep met bedrijven, ook inzicht hebben in de (jarenlange) exploitatie (en dus ook nazorg) van de door ons gerealiseerde projecten. Het familiegevoel houden we vast door te realiseren wat we voor ogen hebben, maar dan met een relatief klein team dat goed op elkaar ingespeeld is. Ons bedrijf voelt klein, maar leveren groots werk!

Duurzaam bouwen
Zo groen mogelijk bouwen vinden we belangrijk. Niet alleen in ons bouwproces, maar ook in het zo duurzaam mogelijk ontwikkelen, waardoor een leefbare en kwalitatief hoogstaande woonwijk ontstaat. Tijdens ons bouwproces houden we veel rekening met duurzaamheid, door te werken met innovatieve bouwmethoden, hoogwaardige isolatie en duurzame installaties. Hoe we ervoor zorgen dat de toekomstig bewoners van onze bouw zo groen mogelijk leven? Dat doen we door duurzaamheid vanzelfsprekend te maken in onze projecten. Een mooi voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld De Ananas in Leiden, hier realiseren we een enorm duurzaam appartementencomplex waarvoor het groencertificaat van ondernemend Nederland is ontvangen. Zo beschikt De Ananas bijvoorbeeld over innovatieve gevels van minerale steenstrips met maximale isolatie die zorgen voor minimale hittestress in steden. Uiteraard is De Ananas voorzien van een enorm duurzame WKO-installatie, prachtige binnentuin voor verkoeling in de zomer en last but not least: speciale filters in de liften om besmetting (met bijvoorbeeld Covid-19) te voorkomen.

Een toekomst bouwen
Dat constante leerproces breiden we ook uit binnen De Raad Bouw. Er zijn meerdere voorbeelden van mensen die zijn gestart als timmerman en binnen onze organisatie zijn opgeklommen tot uitvoerder van grote projecten Dat is iets wat wij aanmoedigen en waar we graag in steunen: samen leggen we de bouwstenen voor het carrière pad van onze collega’s. Een goed voorbeeld van iemand die groei door heeft gemaakt binnen De Raad Bouw is directeur Wouter de Wolff. Hij begon bij De Raad als projectleider en is inmiddels opgeklommen tot directeur Bouw.

Video

Gerelateerde artikelen

  • Snelle bouwtijd en tevreden uitvoerders

    Bodegraven

    Vijftig koopwoningen en 49 sociale huurwoningen telt de derde fase van Plan Parckweide, een nieuwbouwwijk in jaren ’30 stijl aan de rand van Bodegraven. Kenmerkend zijn de ruime opzet en het groene karakter. De Raad Groep uit Katwijk ontwikkelde én bouwde dit project. De keuze om met prefab betoncasco’s te bouwen bleek de juiste beslissing. “Onze uitvoerders liepen fluitend rond, dat zegt genoeg.”
    Bekijk artikel