Nieuwe Kraaijertsedijk 37
4458 NK, 's-Heer Arendskerke
Nederland
Fraanje aannemingsbedrijf
Ontwikkelaar en bouwer in ZeelandHet verbeteren van de kwaliteit van onze leefomgeving, dat is de ambitie van Fraanje. Zowel op korte als lange termijn. Dit streven wij na door te ontwikkelen op het gebied van wonen, werken, beleven en duurzaamheid. Tijdens het bouwproces betrekt Fraanje alle partijen actief bij de planning, zodat wij het optimale uit de beschikbare leefruimte kunnen halen. Niet alleen individuele leefwensen, maar zeker ook deze van de gehele samenleving dragen bij aan ons handelen. Naar onze medewerkers, partners en opdrachtgevers hanteren wij korte lijnen. Het familiaire karakter van Fraanje blijft onze basis, ondanks de sterke groei van de afgelopen jaren. Daarnaast houden wij het gehele proces van planning tot oplevering in eigen huis, wat mogelijk is door onze diverse afdelingen en werkplaatsen. Deze onafhankelijkheid maakt ons flexibel en slagvaardig, maar bovenal zelf verantwoordelijk voor kwaliteit en kosten. Zo realiseren wij keer op keer het leveren van een kwalitatief hoogwaardig product. Zonder dat u achteraf te maken krijgt met verrassingen.
Fraanje Aannemingsbedrijf informeert u graag naar de mogelijkheden omtrent Duurzaam Bouwen. Duurzaam bouwen is een manier van bouwen waarbij vanaf het eerste ontwerp, via de bouw, het beheer, het gebruik en de eventuele sloop van een gebouw en de bebouwde omgeving, maximaal rekening wordt gehouden met mens en milieu, mondiaal. Duurzaam bouwen dient aan een aantal basisvoorwaarden te voldoen. Duurzamere gebouwen hebben bijvoorbeeld een langdurige gebruikswaarde doordat ze qua functionaliteit zijn aan te passen. Toepassing van minder en herbruikbare bouwmaterialen en onderhoudsvriendelijkheid spelen ook een belangrijke rol. Minder materialen gebruiken betekent ook minder energiegebruik voor productie en transport. Een andere vorm van materiaalreductie is mogelijk door gebouwen flexibeler te maken, waardoor de levensduur en de afschrijftermijn zijn op te rekken en de vraag naar materialen afneemt. Duurzaam bouwen is ook van groot belang voor de bestaande woningvoorraad, want nieuwbouw is maar een paar procent van alle gebouwen. Bestaande bouwwerken kunnen duurzaam gerenoveerd worden. Belangrijk is dat er zo min mogelijk gesloopt wordt, bouwmaterialen hebben een grote mondiale voetafdruk, ofwel daar is veel energie en grondstof voor nodig geweest. Als een huis wordt gesloopt, en er wordt een duurzamer huis voor in de plaats gezet, dan duurt het 35 tot 50 jaar voordat het nieuwe huis milieuvoordeel oplevert, vanwege de sloopverliezen. Vandaar de slogan die tegenwoordig gebruikt wordt: ‘Duurzaam bouwen begint bij niet meer slopen!’
Gerelateerde artikelen
Marnix Staete biedt geriefelijk wooncomfort voor senioren
Goes
In november 2023 werd de eerste fase van het nieuwe appartementencomplex Marnix Staete in Goes opgeleverd. Begin dit jaar is met het slopen van het laatste gedeelte van de oude Marnixflat een start gemaakt met de tweede bouwfase. In totaal biedt het nieuwe complex in de wijk Goes-Oost straks plaats aan 51 levensloopgeschikte woningen voor ouderen met een reformatorisch identiteitsprofiel.
Bekijk artikelRepresentatief kantoorpand aan het Stationspark in Goes
Goes
Op een fraaie zichtlocatie aan het Stationspark in Goes betrekt accountants- en adviesbureau Visser en Visser een gloednieuw onderkomen. Visser en Visser huurt er de helft van een kantoorpand dat in opdracht van Pebbles Onroerend Goed BV is gerealiseerd door Aannemingsbedrijf Fraanje BV. Salomon van Belzen is werkvoorbereider bij het in ’s-Heer Arendskerke gevestigde bouwbedrijf. Hij vertelt over het project.
Bekijk artikelEigentijdse nieuwbouw voor Voedselbank Walcheren en Kledingbank Zeeland
Middelburg
Voedselbank Walcheren was al een tijd naarstig op zoek naar een ander pand. MDV Vastgoed kwam uiteindelijk met de oplossing: het bedrijf besloot in de Mortiere in Middelburg een splinternieuw pand te bouwen dat niet alleen de Voedselbank maar ook Kledingbank Zeeland als huurders kunnen betrekken. Het casco is inmiddels opgeleverd door aannemingsbedrijf Fraanje. Eind juli nemen de huurders het gebouw in gebruik.
Bekijk artikel