Adres
Bennebroekerdijk 247
2142 LE, Cruquius
Nederland
ContactgegevensTelefoon: 088 32 32 600
E-mail: cruquius@kernbouw.nl
Website: kernbouw.nl
Locatie
Beelden

KernBouw BV

KernBouw. Duurzaam Vakmanschap.

KernBouw. Duurzaam Vakmanschap.


KernBouw is een vakbekwame ondernemende bouworganisatie, met de focus op kwaliteit en een tevreden klant. De transitie naar circulair is in volle gang. Naast dagelijks- en mutatieonderhoud worden vele nieuwbouw- en renovatieprojecten gerealiseerd. Beton- en HoutBouw hebben een vlucht genomen; de eerste houten woningen zijn opgeleverd, verschillende houtbouwconcepten zijn ontwikkeld en de eerste houten school wordt nu gebouwd. Onze vele vakmensen en eigen timmerfabriek staan garant voor een optimaal totaalpakket én resultaat!

KernBouw is een financieel KernGezond bedrijf!  Per 1 maart 2021 is er, naast de vestigingen in Amsterdam en Cruquius, een nieuwe vestiging geopend in Rotterdam.

De kern van KernBouw.


Mensen die vaak met ons samenwerken zien in KernBouwers enthousiasme, gedrevenheid, hartstocht voor techniek en concentratie als we aan het werk zijn. Dagelijks werken we met meer dan 100 medewerkers aan mooie ambitieuze projecten voor onze opdrachtgevers. Daarnaast werken we met vaste betrouwbare onderaannemers en leveranciers. Waar we voor staan en gaan is: kwaliteit, duurzaamheid en bovenal een tevreden klant.

KernBouw heeft meer dan 100 jaar historie


Sinds 2018 zijn alle vestigingen van Thunissen Onderhoud omgedoopt tot KernBouw. Een naam die beter past bij onze ambities. Aan de lange historie die ons bedrijf heeft willen we niet voorbijgaan, daar zijn we vanzelfsprekend trots op!

Omstreeks 1910 is Thunnissen Bouw opgericht door de familie Thunnissen. Willem Thunnissen senior en de heer Samsbeek kochten niet lang daarna een pand in Heemstede om Thunnissen Bouw verder uit te kunnen breiden. In die periode bouwde het bedrijf veel katholieke kerken. Eind jaren 20 is het terrein aan de Bennebroekerdijk in Cruquius aangekocht voor opslag van bouwmaterialen. Het hoofdkantoor van KernBouw is daar nog steeds gevestigd. Rond 1960 namen de zonen het bedrijf van hun vader over en in 1965 starten zij met de bouw van een timmerfabriek in Cruquius.

In de jaren 80 was er veel behoefte aan garantie- en onderhoudsklussen binnen Thunnissen Bouw, o.a. voor de gemeente Haarlem. Kees van Duijn, sprong daar handig op in en richtte in 1982 Thunnissen Onderhoud op. Destijds maakten de timmerlieden zelf de calculaties en voerden de werkzaamheden ook uit.

In 1985 werd Rob Hillebrink financieel medewerker en het bedrijf groeide gestaag verder. Van 15 man in dienst in 1999 is het huidige KernBouw inmiddels gegroeid naar meer dan 100 werknemers.

In 2004 werden Thunnissen Bouw en Thunnissen Onderhoud gesplitst in 2 aparte bedrijven. In de loop der jaren werd het werk van Thunnissen Onderhoud, naast onderhoudswerkzaamheden, steeds verder uitgebreid met nieuwbouw- en renovatieprojecten. Het werd tijd voor meer vernieuwingen. In 2018 werd Remko Röttger mededirecteur en in het najaar werd de nieuwe naam KernBouw geïntroduceerd en sinds 2021 bestaat de directie uit: Rob Hillebrink, Remko Röttger en Maarten Smit.

KernBouw is tot op de dag van vandaag hard aan het werk om topkwaliteit werk te leveren. De transitie naar circulair is in volle gang.  Naast de vele nieuwbouw, renovatie- en onderhoudsprojecten hebben wij een flinke groei behaald in beton- en houtbouw.

Naast de vestigingen in Amsterdam en Cruquius werd in 2021 een nieuwe vestiging geopend in Rotterdam. KernBouw is klaar voor de toekomst!

Video

Gerelateerde artikelen