Adres
Molendijk Noord 92A
7460 AE, Rijssen
Nederland
ContactgegevensTelefoon: 0548-53 54 45
E-mail: bouw@nijhuis.nl
Website: www.nijhuis.nl
Locatie
Beelden

Nijhuis Bouw BV

Omdat bouwen teamwork is

De geschiedenis van Nijhuis Bouw gaat terug tot 1906. Dat jaar begint grondlegger B.J. Nijhuis in een schuur in Rijssen letterlijk te timmeren aan een mooie toekomst. Vandaag de dag is het werkplaatsje van toen uitgegroeid tot een bloeiende bouwonderneming met meerdere vestigingen. Het Nijhuis van nu is in alle opzichten een echt familiebedrijf, waar intussen de vierde generatie aan het roer staat.

Bij Nijhuis gaan we voor duurzaamheid in alle betekenissen van het woord. Wij willen op een gezonde manier langdurige relaties aangaan met opdrachtgevers, medewerkers en partners. Met externe opdrachtgevers maken we projectonafhankelijke afspraken die ons in staat stellen de continuïteit in de productie te optimaliseren. Oftewel: minder projectmatig werken, meer aansluiting in projecten realiseren. Want juist in langdurige samenwerkingen kun je succesvolle oplossingen herhalen en samen beter worden. Met dezelfde teams, zowel intern als extern, dus ook met dezelfde partners. Wij beseffen dat deze manier van werken veel vertrouwen vergt van de opdrachtgever. Toch zijn er steeds meer partijen die onze manier van denken en werken omarmen en erin meegaan.

Bij Nijhuis werken we niet meer in afzonderlijke afdelingen maar in multidisciplinaire Trento®-, maatwerk- en renovatieteams. Voorheen was het bouwproces verdeeld in losse stappen (zoals acquisitie, ontwikkeling, ontwerp, calculatie en realisatie). In onze teams zijn deze stappen geïntegreerd. In elk team zijn alle disciplines vertegenwoordigd, tot en met de mensen die het werk uitvoeren. Alle benodigde kwaliteit zitten direct aan tafel en daarmee is de maakbaarheid vanaf het begin gegarandeerd. De faalkosten worden verlaagd en projecten worden leuker doordat frustraties beperkt blijven. Bovendien kweken we op deze manier echte specialisten en voelen alle teamleden zich maximaal betrokken bij wat er speelt in ‘hun’ projecten.

Vanuit onze drive om steeds beter te worden, hebben wij al rond de millenniumwissel een speciale  afdeling bouwprocesontwikkeling (BPO) in het leven geroepen. Deze afdeling is erop gericht het hele bouwproces – van techniek tot informatievoorziening – steeds efficiënter te organiseren door middel van innovaties. Onze BPO-specialisten maken gebruik van de nieuwste ontwikkelingen en inzichten vanuit zowel de markt als onze eigen organisatie. Een voorbeeld van een innovatie die dankzij BPO is ontwikkeld, gestandaardiseerd, geoptimaliseerd en geborgd, is de unieke prefab meterkast die we nu met veel succes toepassen in nieuwbouwprojecten.

Video

Gerelateerde artikelen

  • Transformatie van De Bataafse Kamp

    Hengelo

    Een karakteristiek pand dat een geheel nieuwe bestemming heeft gekregen, dat is De Bataafse Kamp in Hengelo. In het markante voormalig schoolgebouw uit de jaren ’50, waar veel inwoners van Hengelo en omstreken hun schooltijd hebben doorgebracht, zijn in totaal 44 moderne woningen gerealiseerd. Het gaat om twintig appartementen, acht maisonnettes, zeven parkwoningen, vijf stadsvilla’s en vier penthouses. De eerste bewoners kunnen naar alle waarschijnlijkheid in het eerste kwartaal van 2024 hun intrek nemen in het getransformeerde pand.
    Bekijk artikel