Adres
Zalmweg 1C
4941 VX, Raamsdonksveer
Nederland
ContactgegevensTelefoon: 0162 - 52 21 20
E-mail: info@vaessenbv.nl
Website: www.vaessenbv.nl
Locatie
Beelden

Vaessen Algemeen Bouwbedrijf B.V.

Bouwers in beweging

Vaessen is al jaren toonaangevend in Nederland op het gebied van de ontwikkeling en realisatie van maatschappelijk vastgoed, mede door een no-nonsense aanpak die u inzicht geeft en vervolgens volledig ontzorgt. We werken duurzaam, hechten waarde aan de mens en zijn omgeving en gaan voor levensbestendige, goed doordachte concepten. Door integrale maatwerkoplossingen te bieden die veelal in eigen huis zijn bedacht voor uw huisvestingsvraag voor sport, onderwijs en brandweer investeren we in maatschappelijke meerwaarde. Uiteraard zijn wij altijd op zoek naar topspelers voor ons team.

In Nederland zijn nog veel sporthallen en zwembaden uit de jaren ’70 en ’80, gedateerde scholen en oude brandweerkazernes. Vaessen is al jaren specialist op het gebied van renovatie en verduurzaming van deze specifieke accommodaties. Hier sluit het circulair en duurzaam denken perfect bij aan.

Indien uw accommodatie constructief op orde is en gunstig gesitueerd in de gemeente, dan kan renovatie in combinatie met verduurzaming een goede oplossing zijn om weer decennia vooruit te kunnen in een modern en energetisch goed gebouw. Recente projecten als de renovatie/verduurzaming van het Leeghwater zwembad in Purmerend en de multifunctionele accommodatie De Vierstee in Maartensdijk zijn hiervan perfecte voorbeelden. Is renovatie ook voor u een optie? Neem gerust contact met ons op voor een eerste kennismaking inzake uw project!

Belangrijke doelstellingen voor Vaessen zijn:

Duurzaam materiaalgebruik. Afhankelijk van het type gebouw (een sporthal stelt andere eisen dan een zwembad) worden andere materialen toegepast die toegespitst zijn op de functie die zij vervullen. Hierbij wordt heel bewust rekening gehouden met de levensduur van de materialen zelf en de gebruiksduur van het gebouw. Ook exploitatie van het gebouw wordt hierin meegewogen, denk aan schoonmaak en onderhoud. Onze voorkeur gaat uit naar ‘eerlijke’ materialen die lokaal geproduceerd of geoogst zijn en hergebruikt of met zo weinig mogelijk energieverlies gerecycled kunnen worden.

Flexibel bouwen. Steeds bewuster worden keuzes gemaakt om flexibel te bouwen (in het dagelijks gebruik maar ook in de zin van demontage) en wordt de voorkeur gegeven aan producten met een hoge kwaliteit die langer meegaan of eenvoudig(er) hersteld kunnen worden. Tenslotte wordt getracht om met minder materialen meer te bereiken en om met minder bouwvolume meer ruimte voor haar gebruikers te creëren met behoud van kwaliteit van de ruimte in relatie tot haar functie.

Werken in BIM.BIM is voor Vaessen een belangrijk hulpmiddel om op een transparante wijze met elkaar om te gaan en informatie te delen. Alle partners in onze projecten maken hiervan gebruik. Na realisatie is een model beschikbaar waarin nauwkeurig is vermeld en gemodelleerd welke producten op welke wijze zijn verwerkt. Dit is de basis voor een materialenpaspoort als bijvoorbeeld Madaster en geeft voor nu en in de toekomst inzicht in mogelijkheden van circulariteit.

Integraliteit van het ontwerp. In onze visie is een en goede afstemming tussen en de installatietechnische onderdelen in een gebouw noodzakelijk om bewuste keuzes te maken tussen materiaalgebruik en energieverbruik.

Video

Gerelateerde artikelen

 • ‘Zo moet een project verlopen’

  Nootdorp

  In Nootdorp is op de plek van de bijna 50 jaar oude sporthal Jan Janssen een gloednieuwe hal met dezelfde naam gebouwd. Vaessen Algemeen Bouwbedrijf BV uit Raamsdonkveer verwierf van de gemeente Pijnacker-Nootdorp de Design & Build opdracht voor het project. Vanaf het allereerste begin verliep het project volgens projectmanager Adrian Dikmans van Vaessen zoals een project zou moeten verlopen.
  Bekijk artikel
 • Bouwtechnisch hoogstandje voor bouwer zwembad Zoetermeer

  Zoetermeer

  Het nieuwe zwembad dat Vaessen Algemeen Bouwbedrijf BV in het Van Tuyllpark in Zoetermeer aan het bouwen is, is bepaald geen standaard zwembad. Doordat architect Venhoeven CS, die onder meer ook het Olympisch zwembad in Parijs heeft ontworpen, gekozen heeft voor een Japanse stijl met veel hout en veel grote overstekken is het traject één aaneenschakeling van uitdagingen geworden, vertelt projectleider Arie Loef van Vaessen.
  Bekijk artikel
 • ‘Alleen het casco van de sporthal bleef overeind’

  Ridderkerk

  Wie de afgelopen weken langs de oude sporthal Drievliet in Ridderkerk had gelopen, had gezien dat er alleen nog maar een casco stond. De bij vele Ridderkerkers bekende sporthal, die nog dateert uit de jaren 70, ondergaat dit voorjaar een complete renovatie en wordt daarbij tevens verduurzaamd. Vaessen Algemeen Bouwbedrijf BV uit Raamsdonksveer, gespecialiseerd in multifunctionele sport- en onderwijsaccommodaties, werd door de gemeente Ridderkerk gevraagd deze opdracht aan te nemen.
  Bekijk artikel