Janssen klimaattechniek

Voor een gezond binnenklimaat

Janssen Klimaattechniek ontwerpt, levert, installeert en onderhoudt luchtbehandelingssystemen voor een gezond binnenklimaat. Vanuit een full-service aanpak zorgen onze vakmensen voor optimale luchtkwaliteit in scholen, zorginstellingen, kantoren en fabrieken. Vanaf het ontwerp tot en met het onderhoud. Zo zorgen wij voor een gezond binnenklimaat.

Wij zoeken altijd naar de beste oplossing voor een specifieke situatie. Bij ons is elk systeem maatwerk, omdat elk gebouw ook uniek is. Scholen, zwembaden, productieruimtes, cleanrooms of kantoren stellen nu eenmaal andere eisen aan de klimaatbeheersing. De lijnen van een gebouw geven soms beperkingen voor de installaties. Wij zien dit als een uitdaging om het klimaatsysteem anders vorm te geven. Met creativiteit gaan we op zoek naar de beste technische én esthetisch verantwoorde oplossing.

Wij werken volgens de BIM methodiek. Dit is een databasemodel in 3D waarin partijen als architecten, constructeurs, installateurs en aannemers integraal samenwerken. Alle partijen kunnen hun kennis en informatie kwijt in het model en daarmee voorkomen we dubbel werk. Vanuit de opgevoerde 3D bestekstekening van de aannemer kan Janssen Klimaattechniek bijvoorbeeld de berekeningen maken voor de luchttechniek. Dit werkt uiterst efficient. Met BIM lezen we de 3D bestekstekening van de opdrachtgever direct in onze software in. Daardoor calculeren we onze aanbieding voor het luchtbehandelingssysteem uiterst precies. We werken met pakketten zoals Revit, Stabicad, Nordined en CAD map. Soms maken we ook nog een opname ter plaatse. Daarna kunnen we de tekeningen omzetten en direct onze leveranciers aansturen. Werken met 3D-modellen heeft als bijkomend voordeel dat we visualiseren wat we bouwen. Dit kan uiterst technisch (elk boutje, moertje), maar ook met mooie visuele impressies van het beoogde eindresultaat. Een 3D-model geeft direct inzage of de installatie ook echt past.

Janssen Klimaattechniek denkt actief mee met u om in bouwkosten te besparen. Vaak kunnen we veel besparen door een systeemkeuze of letterlijk in de hoogte van de bouwkolom. De luchtbehandelingssystemen nemen namelijk relatief meer ruimte in dan andere disciplines zoals elektra, waterleidingen en sprinklerinstallaties. Daarom is het heel nuttig om in een zo vroeg mogelijk stadium te kijken naar de beste systeemkeuze en indeling van de luchtdiscipline. Met onze software geven wij advies over welke luchtbehandelingssystemen u het beste kan gebruiken die voldoen aan het bestek, met een zo laag mogelijke bouwkolom. Door het gebruik van de software voorkomen we “clashes” vóóraf en niet tijdens de uitvoering, als de werkdruk het hoogst is.