Huuskens brengt diepvries en logistiek naar één locatie

Bedrijfspand Huuskens, Enschede

In november 2016 gaf Huuskes het startsein voor de bouw van een nieuw transportcentrum in Enschede dat in de loop van januari 2018 in gebruik wordt genomen. Het gebouw omvat een groot vrieshuis, gekoelde expeditiehallen met twee lagen en personeelsruimten (op de eerste verdieping). Vanaf het allereerste begin waren de ambities hoog. Niet alleen vanwege de omvang van het gebouw, maar ook omdat Huuskes zich het BREAAM-NL Excellent certificaat ten doel stelde.

Sporten, bewegen en ontmoeten in Nieuw Tijenraam

Sportcomplex Nieuw Tijenraam, Raalte

In het laatste kwartaal van 2016 is de bouw gestart van sportcomplex Nieuw Tijenraan te Raalte. De oude sporthal, speelhal en subtropisch zwembad werden daartoe gesloopt. De nieuwbouw ligt een paar honderd meter noordelijker. Het complex is een
multifunctioneel centrum geworden waar bewoners samenkomen voor sporten, bewegen en ontmoeten. Nieuw Tijenraam herbergt ook maatschappelijke functies gericht op educatie en zorg.

Koeltechniekgigant uit Zweden in stemming matzwart

Beijer Ref Support Center, Oirschot

Een “onhandige” schuine hoek in het bestemmingsplan is slim ingezet om de gevel van het Beijer Ref Support Center een eigen signatuur te geven. Een eenvoudige oplossing met een krachtig resultaat.

Compost maken in beton en roestvrijstaal

Compostfabriek CNC Grondstoffen, Milsbeek

Afgelopen november is de nieuwe compostfabriek van CNC Grondstoffen in Milsbeek in gebruik genomen. Voor aannemer Hoex Bouw BV uit Oostrum-Venray een ongewoon bouwproject, waarbij nauwelijks andere materialen konden worden gebruikt dan beton en roestvrij staal. De fabriek produceert zogenoemde Indoor Verse Compost (IVC), de grondstof voor doorgroeide compost waarop champignons geteeld worden.

Grote slachterij scoort BREEAM "Very good"

Vion, Leeuwarden

Aan de Curieweg in Leeuwarden is in opdracht van vleesproducent Vion Food Group een nieuwe slachterij gebouwd met een capaciteit van 2500 runderen per week. De bouw verliep volgens de richtlijnen van BREEAM “Very Good”. De enige complicatie lag in de aanwezigheid van hoogspanningsmasten.

Onze inzet gaat verder

Groothuis bouwgroep,

Het woord ‘verder’ is een kernwaarde voor Groothuis Bouwgroep. De ambitie is om verder te zijn in innovatie, duurzaamheid en samenwerking, verder te kijken dan de vraag van de opdrachtgever en verder te denken dan alleen de bouw van het pand, omdat het draait om het gebruik ervan.

‘Het meest energiezuinige koelsysteem op de markt’

Voets & Donkers Koeltechniek,

Met de uitfasering van synthetische koudemiddelen groeit de vraag naar koelsystemen op basis van natuurlijke koudemiddelen zoals
ammoniak, CO2 en propaan. Specifiek voor middelgrote koelprojecten in de voedselverwerkingsindustrie heeft Voets & Donkers Koeltechniek BV het low charge ammonia system ontwikkeld.

Brand leidt tot verbetering

Verkade klimaattechniek, Wateringen

In het voorjaar van 2016 kregen de eigenaar en medewerkers van Verkade Klimaat in Wateringen een grote schok te verwerken. ‘Hun’ pand op industrieterrein Turfschipper was tot aan de grond toe afgebrand. Maar lang werd er niet getreurd. De volgende dag al was het bedrijf weer operationeel en werd het zaak zo snel mogelijk te herbouwen zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

Splash en smash in Sahara Sportcentrum

Sahara Sportcentrum, Lommel (B)

Eind 2018 zal het Sahara Sportcentrum in het Belgische Lommel zijn deuren openen. Sportpark De Soeverein krijgt daarmee een nieuw hart. Pellikaan Bouw en Optisport NV hebben hun krachten gebundeld in dit DBFMO-project, een totaalpakket met ontwerp, bouw, financiering, onderhoud en exploitatie voor 30 jaar.

Energieneutraal dorpshuis in het boerenland

MFA De Beemd, Oud-Alblas

Op 6 januari 2018 is aab de Beemdweg in Oud Alblas de multifunctionele accommodatie De Beemd feestelijk in gebruik genomen. De Beemd biedt onderdak aan nieuwe en bestaande verenigingen van het dorp. Ook is er plaats gemaakt voor een kinderdagverblijf, een peuterspeelzaal en een gymzaal. De centrale foyer een kantine met terras.

Fraai uitzicht op het dak van een wolk

Transformatieproject The Cloud, Amsterdam

Vlakbij het Amstelstation is een voormalig kantorencomplex van de ING en Westland Utrecht Hypotheekbank omgetoverd zijn tot The Cloud, een bedrijvencentrum voor innovatieve en creatieve ondernemingen. Coördinerend aannemer was Züblin Nederland die het project in december 2017 opleverde