Industriebouw februari 2018

Uitgelichte artikelen

GVT Transport & Logistics, Alkmaar

Bouwer maakt groeiproces GVT concreet

GVT Transport & Logistics, Alkmaar

Logistiek is een tak van sport waar Nederland internationaal gezien in uitblinkt. “We” zijn al eeuwen goed in het verplaatsen
(en bewerken) van goederen, maar vooral de afgelopen tien jaar is de groei buitengewoon te noemen. GVT Transport & Logistics is zo’n exponent van die groei. Opgericht in 1957 in Tilburg als Gebroeders Versteijnen Transport beleeft het de eerste groeispurt in de jaren tachtig en negentig. Daarna volgen de bouw van binnenvaartoverslag (1998 en 2012) en railterminals (2005 en 2013) in Tilburg, en overnames van Greuter Logistics in Alkmaar (2010) en HSL Logistics in Veendam (2014). Het maakt van GVT een krachtig multimodaal logistiek bedrijf met een fijnmazig 24-uurs distributienetwerk.

Naar artikel
Hoofdkantoor Dow Benelux, Terneuzen

DOW Chemical een reflectie van het Zeeuwse landschap

Hoofdkantoor Dow Benelux, Terneuzen

Dow Chemical heeft voor zichzelf een prachtig plekje uitgezocht in Terneuzen. Het eerste wat automobilisten zien als ze de
Westerscheldetunnel aan de zuidkant uitrijden, zijn de horizontale lijnen en de landschappelijke kleuren van hun nieuwe Europese
hoofdkantoor. Architectenbureau Group A heeft het gebouw met de voeten in de klei gezet en met een kleuropbouw die geleidelijk opgaat in de Zeeuwse lucht.

Naar artikel
DC3 Noordland, Bergen op Zoom

Logistieke centra volgens een herkenbaar concept

DC3 Noordland, Bergen op Zoom

DHG breidt in gestaag tempo zijn logistiek vastgoedportefeuille uit. Op bedrijventerrein Noordland in Bergen op Zoom realiseert de Schiedamse ontwikkelaar zijn Smartlog-concept, een hoogwaardig XXL distributiecomplex bestaande uit drie warehouses met een totale oppervlakte van 48.500 m2. In december 2017 is het eerste dc opgeleverd.

Naar artikel
Noordgebouw CU2030, Utrecht

De verbindende factor in het stationsgebied

Noordgebouw CU2030, Utrecht

De gemeente Utrecht is druk bezig met vernieuwing van het stationsgebied. Tot 2030 wordt het flink onder handen genomen. Doel is onder meer om de historische binnenstad en het stationsgebied beter met elkaar te verbinden. Het Noordgebouw, dat zal herrijzen aan de stadskant van het nieuwe stationsplein, speelt hierin een essentiële rol. In januari 2017 ging de eerste spade de grond in.
Naar verwachting zal het Noordgebouw in november 2018 helemaal af zijn.

Naar artikel
XL Distributiecentrum, Nieuwegein

Een 'zachte gigant' op bedrijvenpark Het Klooster

XL Distributiecentrum, Nieuwegein

Nieuwegein is weer een distributiecentrum rijker. In opdracht van Somerset Capital Partners werd door Wouters Schijndel een XL distributiecentrum gerealiseerd op het bedrijvenpark Het Klooster. De totale oppervlakte van het gebouw telt maar liefst 55.000 vierkante meter. Het onorthodoxe ontwerp van het gebouw werd verzorgd door Mulderblauw architecten. Dit bureau is erin geslaagd
het omvangrijke gebouw een zacht en vriendelijk karakter te geven.

Naar artikel
Zorgboulevard Zaans Medisch Centrum, Zaandam

Zorgfuncties en retail inder 1 dak

Zorgboulevard Zaans Medisch Centrum, Zaandam

Het Zaans Medisch Centrum onderging eerder al een transformatie van traditioneel ziekenhuis naar een modern, compact medisch zorgcentrum. De laatste toevoeging is de aangrenzende zorgboulevard, waardoor zorg en retail onlosmakelijk met elkaar verbonden werden. Ontwikkelaar en bouwer VORM uit Papendrecht heeft het in totaal zes bouwlagen tellende bouwwerk gerealiseerd voor Achmea Dutch Health Care Property Fund, naar een ontwerp van Mecanoo.

Naar artikel
Parkergarage ASML, Veldhoven

Demontabele parkeergarage voor ASML

Parkergarage ASML, Veldhoven

Na ingebruikname in 2015 van de nieuwbouw van de extra productieruimtes van chipmachinefabrikant ASML uit Veldhoven, constateerde men al snel dat er ook uitbreiding van parkeerruimte nodig was. Niet verwonderlijk, met meer dan 19.000 werknemers doet het concern het jaar op jaar meer dan uitstekend met enkel recordwinsten en recordomzetten. Eind december 2017 is er daarom voor het toonaangevende bedrijf op het terrein van Brainport Eindhoven in krap zes maanden tijd door BMV een nieuwe parkeergarage met 550 plaatsen verrezen. Demontabel, met oog op de toekomst. De garage is ontworpen door Arcadis en heeft een vloeroppervlakte van 13.000 m2.

Naar artikel
Uitbreiding Skelta, Kruiningen

Bouwen onder hoogspanning

Uitbreiding Skelta, Kruiningen

Sinds begin januari realiseert aannemer Sprangers Bouwbedrijf uit Terneuzen de uitbreiding van het in 2012 gebouwde bedrijfspand van het champignons en uien verwerkende bedrijf Scelta in het Zeeuwse Kruiningen. De uitbreiding behelst een vergroting van de bestaande vriescel met 850 m , vergroting van de inpakruimte en de opslagruimte voor verpakkingsmateriaal. Daarnaast komt er een werkplaats voor de technische dienst en wordt de expeditieruimte verdubbeld en uitgebreid met twee extra laaddocks. Boven een gedeelte van de uitbreiding bevindt zich een hoogspanningsleiding,
wat diverse consequenties heeft voor dit project.

Naar artikel
Brede school , Uithuizen

Drie in één klaar voor de toekomst

Brede school , Uithuizen

De Brede School in het Groningse Uithuizen is het nieuwe onderkomen voor drie basisscholen: OBS Brunwerd, R.K. Basisschool De Schelp en de Christelijke Basisschool Willem-Alexander. Het aardbevingsbestendige gebouw is neergezet door Hesco Bouw in het eveneens nieuwe Boukemapark, waar naast onderwijs ook plaats is voor recreatie en sport. De school is toekomstgericht opgezet, met een geavanceerd klimaatbeheersingssysteem.

Naar artikel
DC Gaasperwaard, Vianen

Met Wkb klanttevredenheid in bouw verhogen

DC Gaasperwaard, Vianen

Bij bouwprojecten zeggen beelden vaak meer dan de woorden. Bij het nieuwe distributiecentrum op industrieterrein Gaasperwaard speelt er nog wat anders… Wat op beelden niet te zien is, is dat dit DC van ruim 20.000 vierkante meter volledig gebouwd is conform de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen (Wkb). Het betreft een pilot in samenwerking met de gemeente Vianen.

Naar artikel
Nathan, Zevenaar

Klimaatspecialist haalt alles uit de kast

Nathan, Zevenaar

Als expert op het gebied van klimaatbeheersing zet Nathan Systems voor zichzelf een zeer duurzaam gebouw neer dat, dankzij de gebruikte moderne technieken, meteen fungeert als visitekaartje van hun eigen specialismen. Het gebouw bevat na oplevering kantoorruimten, een showroom, lesruimten en een productiehal.

Naar artikel
Nieuwbouw Vriends , Coevorden

Hoogstandje in duurzaamheid

Nieuwbouw Vriends , Coevorden

Het gaat goed met Installatiebedrijf Vriend te Coevorden. De komende jaren verwacht het bedrijf te groeien met 8 tot 12 extra arbeidsplaatsen en daarom werd grotere huisvesting noodzakelijk. Zodoende is in juli 2017 gestart met de bouw van een volledig nieuw bedrijfspand op bedrijventerrein Leeuwerikenveld II, nog steeds in Coevorden. Op 19 januari jl. vond de officiële opening plaats van een stijlvol, energieneutraal loft kantoor met bedrijfshal. Het perfecte visitekaartje voor de onderneming.

Naar artikel