Industriebouw maart 2018

Uitgelichte artikelen

Gemeentehuis Waadhoeke, Waadhoeke

Renovatie en verduurzaming voor Friese fusiegemeente

Gemeentehuis Waadhoeke, Waadhoeke

Na een bouwperiode van amper acht maanden, konden de ambtenaren van de nieuwe fusiegemeente Waadhoeke op 1 januari jongstleden
het gerenoveerde en uitgebreide gemeentehuis in Franeker betrekken. Het twintig jaar oude gebouw heeft een open structuur gekregen en er is een flinke verduurzamingsslag gemaakt. Het ontwerp voor de nieuwe raadzaal is geïnspireerd op het Wad.

Naar artikel
Hyperion Lyceum, Amsterdam

Hyperion Lyceum nestelt zich op de Strip

Hyperion Lyceum, Amsterdam

In 2011 ging het Hyperion Lyceum in Amsterdam van start met slechts 40 leerlingen en 12 teamleden. Inmiddels is de school voor atheneum en gymnasium de noodlokalen ruimschoots ontgroeid en toe aan een volwaardig schoolgebouw. Amper tweehonderd meter verwijderd van de huidige locatie verrijst de nieuwbouw op de Strip Overhoeks. In april 2018 is de oplevering, zodat men met ingang van het schooljaar 2018- 2019 kan starten op de nieuwe locatie.

Naar artikel
Loius Ruys, Zwijndrecht

Maatpak in contrasterende materialen

Loius Ruys, Zwijndrecht

De combinatie van verschillende materialen in het gevelbeeld geeft het nieuwe bedrijfspand van Louis Ruys in Zwijndrecht zijn karakteristieke uitstraling. Elke bedrijfsfunctie is ondergebracht in een eigen volume, verbonden door een opvallende centrale as. Staton Bouw BV uit Werkendam leverde in december 2017 dit maatwerkproject op.

Naar artikel
Zorgcentrum De Eeshof, Tubbergen

Nieuw en huiselijk onderkomen voor dementerende ouderen

Zorgcentrum De Eeshof, Tubbergen

Aan de rand van het Twentse Tubbergen, in de groene omgeving van een oude havezate, werd in opdracht van Zorggroep Sint Maarten een nieuw complex gerealiseerd voor Zorgcentrum De Eeshof. Het is een woonzorgcomplex voor mensen met een zware vorm van dementie. Het
complex is onderverdeeld in zes woongroepen, die ieder bestaan uit acht pg-appartementen. Iedere bewoner heeft er een eigen appartement en overdag kunnen ze verblijven in een gemeenschappelijke woonkamer, waar ook gegeten wordt.

Naar artikel
Christelijke Basisschool De Blinkerd, Monster

Energie-neutrale basisschool met een open karakter

Christelijke Basisschool De Blinkerd, Monster

In 2016 fuseerden voormalige Ichtusschool en Immanuélschool uit Monster en gingen vanaf dat moment samen verder als Christelijke Basisschool De Blinkerd. In deze brede school staat de individuele ontwikkeling en begeleiding van leerlingen centraal en daarbij
moest een passend nieuw gebouw komen. Waar voorheen de Immanuélschool stond, bouwde Bouwmij Weboma uit het nabijgelegen Wateringen een energieneutraal pand met twee lagen, dat ruimte biedt aan achttien lokalen en een kinderdagverblijf.

Naar artikel
Logistic Campus Holtum, Born

In het grootste distributiecentrum van Nederland passen 30 voetbalvelden

Logistic Campus Holtum, Born

De vraag naar grootschalige logistieke centra neemt toe. Leeyen Vastgoed gaat mee in die ontwikkeling en bouwde het grootste distributiecentrum van Nederland: de Logistic Campus Holtum in Born (gemeente Sittard-Geleen). Het indrukwekkende complex van bijna 30 voetbalvelden groot en 14 meter hoog is dankzij de uitgekiende groene kleurschakeringen een blikvanger geworden.

Naar artikel
Nieuwbouw Hoogenboezem Meubelen, Schelluinen

Meubeldistributie met vloerverwarming

Nieuwbouw Hoogenboezem Meubelen, Schelluinen

In Schelluinen verrijst een nieuw pand voor Hoogenboezem Meubelen. Hoogenboezem is een familiebedrijf dat van oudsher gevestigd was in Hardinxveld-Giessendam. De woonwinkelier groeide uit zijn jas en bouwt nu een nieuw opslag- en distributiecentrum op het industrieterrein Schelluinen- West. De bouw is in oktober 2017 ingezet en zal het tweede kwartaal van 2018 zijn beslag krijgen. Bouwonderneming Stout, ook uit Hardinxveld-Giessendam, is hoofdaannemer: ‘Een mooi project, met straks als resultaat een strak pand met allure’, aldus Eric Maton, projectleider bij Stout.

Naar artikel
DC Mainfreight, Born

Veilgheid voorp

DC Mainfreight, Born

We staan er niet dagelijks bij stil, maar ook gevaarlijke stoffen moeten worden opgeslagen en vervoerd. Hieraan zijn strenge wettelijke regels verbonden. Bij de bouw van drie distributiehallen in Born werden deze regels nagevolgd om veilige opslag
mogelijk te maken.

Naar artikel
Focus Filmtheater, Arnhem

Filmtheather transparant naar de omgeving

Focus Filmtheater, Arnhem

Aan het Audrey Hepburnplein (voorheen Kerkplein) in Arnhem wordt een geheel nieuw filmhuis gebouwd. Het Focus Filmtheater wordt een mooie trekpleister voor de binnenstad en vervangt het oude theater op de Korenmarkt. Dat oude filmhuis was te klein geworden en uitbreiding op de bestaande locatie was niet mogelijk. De realisatie van de nieuwbouw is is in handen van BINX Smartility uit Groenlo.

Naar artikel
Onderwijs- en zelstudiecentrum The Cube, Tilburg

Licht en ruimte hebben voorrang in The Cube

Onderwijs- en zelstudiecentrum The Cube, Tilburg

Januari werd de naam van het nieuwe onderwijscentrum van de Tilburg University bekend gemaakt: The Cube. Vanaf september 2018 beschikken de studenten en medewerkers in dit hypermoderne onderwijsgebouw over 350 studieplekken, een verdiept aangelegd auditorium, twee grote collegezalen, twintig reguliere collegezalen en tal van onderwijsvoorzieningen.

Naar artikel
Kulturhus, Stompwijk

De school als een dienst voor dertig jaar

Kulturhus, Stompwijk

Naast de Sint-Laurentiuskerk in Stompwijk wordt momenteel op de plek van de voormalige Maerten van den Veldeschool iets bijzonders gebouwd. Het polderdorp krijgt een nieuwe multifunctionele accommodatie die niet alleen energieneutraal is, die voldoet aan de Frisse Scholen Klasse A en die vergezeld gaat van een 30-jarig DBFMO-contract, maar het is tevens de allereerste nieuwbouw volgens het Slimscholenbouwen-concept.

Naar artikel
Uitbreiding en nieuwbouw Agrifac Machinery, Steenwijk

Fabriek voor landbouwmachines in stijl vernieuwd

Uitbreiding en nieuwbouw Agrifac Machinery, Steenwijk

Agrifac Machinery is een innovatieve producent van landbouwmachines, zoals veldspuiten en bietenrooiers. In de fabriek en in de kantoren in Steenwijk wordt al jaren gewerkt aan manieren om de productiviteit van landbouwgronden te vergroten. Om de efficiency van de eigen fabricage een boost te geven, is de oude 9000 m2 grote fabriekshal vervangen door een gloednieuwe hal van 14.000 m2.
Rottinghuis Aanemingsbedrijf BV heeft deze nieuwbouw gefaseerd uitgevoerd. Tevens zijn de kantoren gerenoveerd en uitgebreid. Het architectonisch ontwerp is van bureau B+O Architectuur en Interieur te Meppel.

Naar artikel
Diviande, Veenendaal

Vleesproducent gaat voor zeer duurzaam

Diviande, Veenendaal

Om de sterke groei van internationaal opererend vleesproducent Diviande te accommoderen ontwierp Van Bokhorst Architecten BNA
een nieuw pand dat twee keer zo groot is. Aan de Antenneweg in Veenendaal staat inmiddels een stoer gebouw dat is voorzien van de
laatste technieken op het gebied van energiezuinigheid en isolatie. De specialist in hoogwaardige diepvriesvlees- en producten gaat dan ook voor het zeer ambitieuze BREEAM “Outstanding”.

Naar artikel
Amstel Hotel, Amsterdam

150 Jarig Amstel Hotel in volle glorie hersteld

Amstel Hotel, Amsterdam

Het Amstel Hotel is niet het grootste, maar wel een van de meest luxueuze en het meest iconische hotel van Amsterdam en waarschijnlijk ook van heel Nederland. Beroemdheden als Keizerin Elizabeth van Oostenrijk (Sissy), Prinses Caroline van Monaco, Audrey Hepburn, de Rolling Stones, U2, Rihanna en de Clintons logeerden er, net als vele andere beroemdheden en royals. Het Amstel Hotel werd gebouwd in opdracht van de Amsterdamse arts en weldoener Samuel Sarphati en ontworpen door Cornelis Outshoorn. Het opende zijn deuren in 1867, kort na het overlijden van Sarphati.

Naar artikel
Brandweerkazerne Maarn, Maarn

Zwartgeblakerd hout siert brandweerkazerne

Brandweerkazerne Maarn, Maarn

De kernen Maarn en Maarsbergen (Utrechtse Heuvelrug) hadden elk een eigen brandweercorps. Hiervoor waren ze eigenlijk te klein. Daarom gaan ze fuseren op een terrein langs de hoofdweg tussen de twee kernen. Brandweerkazerne ‘MaMa’ zul je niet snel over het hoofd zien wanneer je deze passeert. ‘De basis is een reguliere bedrijfshal, maar daar zie je straks niets meer van.’

Naar artikel