Industriebouw mei 2018

Uitgelichte artikelen

Kantoor Pleijsier Bouw en Borghese Real Estate, Nijkerk

Pleijsier Bouw en Borghese Real Estate bouwen pand van de toekomst

Kantoor Pleijsier Bouw en Borghese Real Estate, Nijkerk

momenteel nog gevestigd in een pand aan Boekdrukker 5-7 te Nijkerk maar hier groeien ze uit hun jasje. Sinds begin dit jaar zijn ze druk bezig met het realiseren van nieuwbouw op bedrijventerrein De Arkerpoort. De ambitie is hoog. Het streven is een BREEAM Outstanding certificering te behalen. Daarnaast wordt het een van de eerste WELL-gecertificeerde gezonde kantoren in Nederland.

 

Naar artikel
Brouwers Transport en Logistiek, Den Bosch

Beschikbare ruimte optimaal benutten

Brouwers Transport en Logistiek, Den Bosch

Vooropgesteld; het was passen en meten op de nieuwe kavel. De speling met de kavels van de buren is minder dan een meter. Ook de relatief korte doorlooptijd van een half jaar om het geheel te realiseren bood weinig marge. Dit vereiste een strakke planning, veel creativiteit en het continu monitoren van de Brouwers bv uit ’s-Hertogenbosch is een familiebedrijf dat zich richt op transport, opslag en handling van goederen per pallet. Daarnaast richt Brouwers zich voornamelijk op het transport van goederen binnen de Benelux en Duitsland, en wordt er gewerkt met  partners door Europa. Unibouw realiseert aan de Rietveldkade, op het bedrijventerrein de Rietvelden in ’s-Hertogenbosch, het nieuwe logistieke centrum van Brouwers met een totale oppervlakte van 11.500 m2

Naar artikel
Bio Energy Netherlands, Amsterdam

Vergassing van houtsnippers in de Amsterdamse haven

Bio Energy Netherlands, Amsterdam

Met de komst van Bio Energy Netherlands naar de Amsterdamse haven heeft het Havenbedrijf een landelijke primeur te pakken. Bio Energy Netherlands bouwt hier namelijk de eerste commerciële houtvergasinstallatie van Nederland. Na oplevering van het bouwkundige gedeelte, rond eind juni, wordt de technische installatie geplaatst en zal de centrale eind dit jaar door vergassing van houtsnippers duurzame energie opwekken. De fabriek produceert dan zowel elektriciteit als warmte voor circa 8000 woningen.

 

Naar artikel
Brouwerij Kilinto III, Addis Abeba

eencomplete brouwerij naar Ethiopie

Brouwerij Kilinto III, Addis Abeba

Een complete, bijna 900 ton wegende staalconstructie als bouwpakket in zeecontainers naar Afrika verschepen om nabij de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba een uitbreiding te realiseren van een bestaande brouwerij in Kilinto. Ga er maar aan staan. Remco Ruimtebouw uit Nieuwkuijk, onderdeel van de Janssen de Jong Groep, durfde die uitdaging wel aan

Naar artikel
Probo Sign BV, Dokkum

Vijfde uitbreiding voor Dokkums printbedrijf

Probo Sign BV, Dokkum

De explosieve groei van printbedrijf Probo leidt tot alweer de vijfde uitbreiding in zes jaar tijd. In totaal 2.200 m2 nieuwbouw komt er dit keer bij, bestaande uit een productiehal, een logistieke hal en een kantoorpand. Bouwgroep Dijkstra Draisma realiseert het nieuwe kantoorgebouw

Naar artikel
WC Kennedylaan, Terneuzen

Winkelcentrum en appartementencomplex openen de deuren in terneuzen

WC Kennedylaan, Terneuzen

Het afgelopen jaar is hard gewerkt aan de realisatie van Kennedy Retail Park en appartementencomplex De Sluiswachter aan de Kennedylaan West te Terneuzen. De projecten betekenen een enorme impuls voor dit gebied en bevestigen de positie van Terneuzen als dé koopstad van Zeeuws-Vlaanderen.

 

Naar artikel
Van Gelder Groente en Fruit, Ridderkerk

Totaalbeleving van groente en fruit

Van Gelder Groente en Fruit, Ridderkerk

Met een groentenkas van 1.600 m2 op het dak, een boomgaard voor de deur en een gevel met een knipoog naar de kassenbouw is duidelijk dat alles hier om groenten en fruit draait. De nieuwbouw van Van Gelder groente en fruit op bedrijventerrein Nieuw-Reijerwaard in Ridderkerk moet een uithangbord worden voor de AGF-sector. “We zijn straks in veel opzichten ‘the place to be’ voor groentenliefhebbend Nederland

Naar artikel
WoZoCo De Eemhorst, Amersfoort

Villa De Eemhorst nadert hoogste punt

WoZoCo De Eemhorst, Amersfoort

Amersfoort is als stad volop in ontwikkeling. Aan de Amsterdamseweg realiseren De Brug Vastgoed, Bouwbedrijf van de Kolk en Architecten Cie. villa De Eemhorst. Een modern appartementencomplex dat tegemoetkomt aan de enorme behoefte aan woningen in de populaire gemeente.

 

Naar artikel
Zwembad Aquamar, Katwijk

Niet monolithisch, maar herkebaar

Zwembad Aquamar, Katwijk

Jaarlijks trekt Katwijk aan Zee vele bezoekers die willen genieten van een dagje aan het strand. Als het weer niet meezit biedt het overdekte zwembad Aquamar een goed alternatief. Na het besluit van de gemeente Katwijk om het verouderde zwembad te slopen verzorgde Hooper Architects het ontwerp voor de nieuwbouw.

Naar artikel
Slaakhuys, Rotterdam

Herontwikkeling rijksmonument Slaakhuys

Slaakhuys, Rotterdam

Het rijksmonument Slaakhuys in Rotterdam wordt op dit moment gerestaureerd en herontwikkeld. Het karakteristieke
werderopbouwmonument huisvestte ooit de drukkerij en redactie van de krant Het Vrije Volk, maar zal worden getransformeerd tot een luxe boutique hotel. Na jaren lange leegstand heeft Frame Vastgoed Participaties de opdracht verstrekt aan BIK Bouw uit Barendrecht voor de uitvoering van herontwikkeling. Naar verwachting zal de transformatie van het 10.000 m2 grote pand in het vierde kwartaal van 2018 worden afgerond.

Naar artikel
Strandhotel Duinoord, Vrouwenpolder

Strandhotel Duinoord in een nieuwe jas

Strandhotel Duinoord, Vrouwenpolder

Hotel Duinoord is een gezellig familiehotel wat op slechts 150 meter van zee, en op een steenworp afstand van Vrouwenpolder ligt. Momenteel ondergaat het complex een stevige renovatie waarbij het hoofdgedeelte van het gebouw blijft staan en de zijvleugel met hotelkamers zal verdwijnen. Hiervoor in de plaats komen er twee nieuwe vleugels Als die klaar zijn beschikt het hotel over 43 prachtige kamers en suites van minimaal 30 m2, een vernieuwde receptie, een sauna en nieuwe fitnessruimte en gaat het verder onder de naam Strandhotel Duinoord.

Naar artikel
MFA de Cammeluer, Dongen

Nieuwbouw MFA: een nieuwe culturele ontmoetingsplaats voor Dongen

MFA de Cammeluer, Dongen

In Dongen herrijst De Cammeleur, een multifunctionele accommodatie, omdat de oude niet meer voldeed. Het nieuwe verblijf, de ‘huiskamer van Dongen’, zal onderdak gaan bieden aan een bibliotheek, theater en tal van stichtingen en verenigingen op het gebied van sociaal-culturele activiteiten. Een belangrijk gebouw op een imposante locatie.

Naar artikel
Focus Filmtheater, Arnhem

Filmtheater transparant naar de omgeving

Focus Filmtheater, Arnhem

Aan het Audrey Hepburnplein (voorheen Kerkplein) in Arnhem wordt een geheel nieuw filmhuis gebouwd. Het Focus Filmtheater wordt een mooie trekpleister voor de binnenstad en vervangt het oude theater op de Korenmarkt. Dat oude filmhuis was te klein geworden en uitbreiding op de bestaande locatie was niet mogelijk. De realisatie van de nieuwbouw is in handen van BINX Smartility uit Groenlo.

Naar artikel
Zorghotel Domstate, Utrecht

Domstaete een nieuw zorg- en behandelcentrum

Zorghotel Domstate, Utrecht

Het in 1972 gebouwde Reactiveringscentrum Albert van Koningsbruggen in Utrecht krijgt nieuw leven. Na de verhuizing van de
bewoners in 2004 naar het ernaast gelegen pand werd het flatgebouw een tijdelijk onderkomen voor studenten.

Naar artikel
Transferium, Den Bosch

Groenste transferium van Nederland

Transferium, Den Bosch

Een groene parkeergelegenheid lijkt op het eerste gezicht een tegenstrijdigheid, maar in Den Bosch is het realiteit. Niet ver van het Jeroen Bosch ziekenhuis en de binnenstad is in opdracht van de gemeente een transferium gerealiseerd voor 1.100 auto’s en 240 fietsen, mét input van de omwonenden en natuurorganisaties.

Naar artikel
Celieplant II, Aalsmeer

Bloemen houden van beton

Celieplant II, Aalsmeer

Op businesspark Green Park Aalsmeer staan sinds kort twee nagenoeg identieke gebouwen. Beide zijn turn-key gebouwd in
opdracht van Celieplant / Bouquetnet. Dit bedrijf is exporteur op het gebied van bloemen en kamer- en tuinplanten. Het verzorgt
de gehele logistiek van planten direct vanaf de kwekerij naar winkels, tankstations en de grotere supermarkten binnen Europa.

Naar artikel
Topsporthal de Kenniscampus, Ede

Bouwen als Topsport

Topsporthal de Kenniscampus, Ede

In 2017 gaf de gemeente Ede het startsein voor de bouw van Topsporthal de Kenniscampus te Ede. Bijzonder aan het project is dat alle partijen die gebruik gaan maken van het gebouw, zoals de gemeente Ede, Sportservice Ede en onderwijsinstelling COG, inspraak hadden in het voortraject en dus nauw betrokken waren aan opdrachtgeverszijde.

Naar artikel