Industriebouw juli 2018

Uitgelichte artikelen

Palingrokerij Spakenburg Paling, Spakenburg

Traditionele palingrokerij

Palingrokerij Spakenburg Paling, Spakenburg

Voor palingrokerij Spekenburg Paling BV is aannemer Koelewijn Bouw uit Spekenburg begonnen met de uitbreiding van het bedrijfspand aan de Haringweg op industrieterrein Zuidwenk. In maart ging de eerste paal de grond in. Naar verwachting is de bouw in september 2018 klaar. Spakenburg Paling heeft dan een up-to-date accommodatie, waar paling op een traditionele manier gerookt zal worden.

 

Naar artikel
Hotel Grand Valies, Roermond

Van interieur naar Exterieur, een afwijkende aanpak

Hotel Grand Valies, Roermond

“Vanaf het eerste begin schetsten we het eisenpakket van de opdrachtgever al helemaal uit. Normaal werk je van de buitenkant naar binnen, dat vonden wij hier niet logisch. De kamers, de sfeer en de routing binnen in het hotel zijn het belangrijkst. Vanuit dát idee zijn we gaan ontwerpen”, legt Arnie van Dun, interieurarchitect uit. Bij Hotel Grand Valies in Roermond zijn wel meer zaken anders aangepakt. “We zijn van het interieur naar het exterieur gaan werken.”

Naar artikel
AMG Cargo, Schiphol-Rijk

Kan het nog sneller

AMG Cargo, Schiphol-Rijk

In krap zeventien maanden een gebouw realiseren is best bijzonder. Dat lukt alleen als je een strakke planning hanteert en alle partijen optimaal samenwerken.

 

Naar artikel
Sportcomplex Den Butter, Gilze Rijen

Een duurzaam sportcomplex in een groene omgeving

Sportcomplex Den Butter, Gilze Rijen

Sinds mei 2018 staat aan de rand van het dorp Rijen in de gemeente Gilze en Rijen het prachtige, multifunctionele sportcomplex Den Butter. Het omvat onder meer een 25-meter zwembad en een topsporthal met tribune, die voldoet aan de NOC*NSF-eisen. Van der Horst aannemers uit Mill bemachtigde met Terberg Totaal Installaties de opdracht voor ontwerp, realisatie en onderhoud van dit complex. Zij schakelden voor het ontwerp Slangen+Koenis Architecten in en Lotec voor de zwembadinstallatie.

 

Naar artikel
Woonwinkelcomplex Haven Zuid, Almelo

Deelgebied Haven Zuid: meer mensen in de binnenstad en aan het water

Woonwinkelcomplex Haven Zuid, Almelo

Ook in Almelo wordt volop gebouwd, het nieuwe deelgebied Haven Zuid met een mix van winkels, parkeren en wonen verrijst. Het nieuwe woonwinkelcomplex komt in de nabije toekomst aan een nieuwe havenkom te liggen en wordt daarmee het absolute centrum van de stad. “Er is altijd wat te doen in Almelo”, klinkt meer en meer.

 

Naar artikel
Technvoca College, Ede

Strak en modern Schoolgebouw voor Edese Techniekstudenten

Technvoca College, Ede

Transparantie en licht zijn essentieel in het ontwerp van het Technova College in Ede. Door de glazen plintgevel zijn de werkplaatsen van buitenaf zichtbaar en eenmaal in het gebouw zorgen vides en shedkappen voor veel daglichttoetreding. Een consortium van drie Edese bedrijven realiseerde dit nieuwe schoolgebouw van ROC A12.

 

Naar artikel
Vitalis College, Breda

Vitalis College betrekt prijswinnende nieuwbouw

Vitalis College, Breda

Het heeft tijd en doorzettingsvermogen gekost, maar nu is het eindelijk zover. Het Vitalis College betrekt komend schooljaar de nieuwbouw aan de Biesdonkweg in Breda. Het bijzondere ontwerp van Atelier Pro, dat tot stand is gekomen in samenspraak met medewerkers en studenten, werd in 2015 al beloond met de Bredase Welstandsprijs.

 

Naar artikel
Zwembad De Wedert, Valkenswaard

Revalitisatie zwembad De Wedert in Valkenswaard

Zwembad De Wedert, Valkenswaard

Het originele zwembad De Wedert in Valkenswaard voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd en is hard toe aan een stevige renovatie. Tegelijkertijd wordt het bad uitgebreid met een multifunctioneel sportcomplex. De werkzaamheden zullen ongeveer een jaar in beslag nemen en worden uitgevoerd onder verantwoording van Vaessen Bouw bv uit Raamsdonksveer.

Naar artikel
DC Postuma AGF, IJsselmuiden

Ruim baan voor aardappelen, groente ne fruit

DC Postuma AGF, IJsselmuiden

Gezond eten wordt voor veel mensen steeds belangrijker. Een goede zaak voor Postuma AGF, groothandel in aardappelen, groente en fruit. Deze leverancier aan voornamelijk speciaalzaken koos voor nieuwbouw en bleef daarbij trouw aan de locatie IJsselmuiden.

 

Naar artikel
Bresc, Werkendam

Bresc groeit verder op een centrale locatie

Bresc, Werkendam

Bresc, een koelversspecialist gericht op de ‘food’ professional in Europa, zit momenteel verspreid over vier verschillende locaties in Sleeuwijk en Giessen. Om in de toekomst verdere groei mogelijk te maken, wordt momenteel onder leiding van aannemer Aan de Stegge Twello hard gewerkt aan één centrale nieuwbouwvestiging in Werkendam.

 

Naar artikel
Brugbediencentrale, Heerhugowaard

Nieuwe bedieningscentrale in Heerhugowaard

Brugbediencentrale, Heerhugowaard

In Heerhugowaard wordt een bediencentrale gerealiseerd met daaraan gekoppeld 33 bruggen en zeven sluizen van de provincie Noord-Holland, twee bruggen van Rijkswaterstaat, een brug van NV Port of Den Helder en een van Recreatieschap Spaarnwoude.

 

Naar artikel
Sportaccommodatie De Werft, Kaatsheuvel

PentaRho coordineerde herontwikkeling De Werft

Sportaccommodatie De Werft, Kaatsheuvel

Voor en tijdens de bouw van Sportcomplex de Werft is het Apeldoorns bureau PentaRho door de gemeente Loon op Zand ingehuurd om de gehele herontwikkeling te coördineren.

Naar artikel
KSI/Omrin, Heerenveen

Duurzame Kunststofsorteerinstallatie in Heerenveen

KSI/Omrin, Heerenveen

Afvalverwerker Omrin, afvalinzamelaar HVC en coöperatieve vereniging van afval- en reinigingsbedrijven Midwaste bouwen samen een Kunststof Sorteer Installatie (KSI) op Ecopark De Wierde in Heerenveen om weer een stap te zetten naar een circulaire economie.

Naar artikel
The Mall of the Netherlands, Leidschendam

Mall of The Netherlands - Winkelcentrum van wereldklasse

The Mall of the Netherlands, Leidschendam

Winkelcentrum Leidsenhage in Leidschendam, vlakbij Den Haag ondergaat momenteel een heuse metamorfose. Als de verbouwing en uitbreiding van het huidige centrum klaar zijn biedt het niet alleen onderdak aan winkels, maar ook aan cultuur, religie, horeca, sport, en parkeren. Het project krijgt dan ook niet voor niets de prestigieuze naam ‘Mall of the Netherlands’. Een naam die het unieke en internationale karakter, en het ambitieniveau als meest vernieuwende en servicegerichte winkelcentrum moet weerspiegelen.

Naar artikel
Vrieshuis Kloosterboer, Lelystad

State-of-the art vrieshuis in lelystad

Vrieshuis Kloosterboer, Lelystad

Eerst de functie, dan de schil. Volgens dit concept bouwt B-Built BV in heel Europa koelen vrieshuizen. In Lelystad realiseert het specialistische bouwbedrijf uit Bergen op Zoom in opdracht van logistiek dienstverlener Kloosterboer een state-of-the-art volautomatisch hoogbouw vrieshuis.

 

Naar artikel