Industriebouw oktober 2018

Uitgelichte artikelen

Zaam wonen, Stein

Maximale transformatie met minimale ingrepen

Zaam wonen, Stein

Zaam Wonen is als woningcorporatie voortgekomen uit een fusie per 1 januari 1018, tussen Maaskant wonen (Stein) en WBG (Born). Een gezamenlijke toekomst vroeg om een gezamenlijk onderkomen.

Naar artikel
L&M, Rijnsburg

Tulpen blijven koel in beton

L&M, Rijnsburg

Bij de nieuwbouw van bloemengroothandel L&M stonden drie punten centraal: brandveiligheid, klimaat en dubbel grondgebruik. Een tweelaags DC is vrij ongebruikelijk vanwege de routing in het pand. Door de gewenste aansluiting op de veilinggang, kon men echter niet anders dan de hoogte in.

Naar artikel
Postillion Hotel, Amsterdam

Een hotel met internationale allure

Postillion Hotel, Amsterdam

De Kauwgomballenfabriek is volop in ontwikkeling. Lingotto Investment zag de potentie van dit voormalige industriële complex, gelegen op bedrijventerrein Overamstel in Amsterdam, en transformeerde het tot een bruisende plek waar inmiddels vele creatieve ondernemers gehuisvest zijn. Op het naastgelegen terrein is in samenwerking met ontwikkelende bouwer Van Wijnen onlangs een splinternieuw Postillion Hotel gerealiseerd. In november 2018 opent het officieel de deuren.

Naar artikel
Sporthal De Vlaskoel, Tubbergen

Sporthal voldoet aan alle richtlijnen NOC-NSF

Sporthal De Vlaskoel, Tubbergen

Sporthal De Vlaskoel in Tubbergen, zoals het nieuwe sportcentrum heet, is rechthoekig opgebouwd uit een staalconstructie met stalen dakplaten en dakbedekking. De zij- en achtergevels zijn voorzien van een binnendoosconstructie met isolatie en gevelbeplating. De voorgevel is voorzien van een Stenibeplating. De binnenzijde van de sporthal kent een borstwering van 2,5 meter hoog van MBI- Betonsteen en daarboven de binnendoosconstructie in kleur

Naar artikel
Nieuwbouw productiebedrijf Van Melik Food Groep, Hoensboek

Hypermoderne productiefaciliteit voor Van Melik Food Groep

Nieuwbouw productiebedrijf Van Melik Food Groep, Hoensboek

In het Limburgse Hoensbroek bouwt de Van Melik Food Groep momenteel een nieuw productiebedrijf. Dat gaat voorzien in de behoefte aan meer capaciteit die is ontstaan door eigen succes en de overname van Slagerij Bleijlevens. In de nieuwe faciliteit zal op ambachtelijke wijze geproduceerd worden in een hypermoderne en hygiënische productieomgeving.

Naar artikel
Bravis Ziekenhuis, Roosendaal

Transformatie naar Hotelkamers

Bravis Ziekenhuis, Roosendaal

Het verouderde beddenhuis van het Bravis-ziekenhuis in Roosendaal heeft een metamorfose ondergaan. De krappe vierpersoonskamers zijn vervangen door ruim opgezette drie- en éénpersoonskamers waar licht en natuurtinten de sfeer bepalen. Huisaannemer Bergh Bouw nam de transformatie voor haar rekening.

Naar artikel
Hoofdkantoor VDL , Eindhoven

Gespiegeld en nieuwerwets

Hoofdkantoor VDL , Eindhoven

Het internationaal opererende industriële familiebedrijf VDL Groep blijft maar groeien. Het huidige hoofdkantoor in Eindhoven, ondertussen te klein, blijven ze trouw. Het iconische gebouw aan de A2, uit 1977 en voor het laatst gerenoveerd in 1994, is inmiddels gewoon verdubbeld. De eenvoud van de oplossing tekent het bedrijf. Fase 2 gaat nu van start, waarbij het oude deel wordt gemoderniseerd

Naar artikel
Bedrijfspand Cor Voet, Oostzaan

Nieuwbouw ‘zonder fratsen’ voor wild- en gevogelteverwerker

Bedrijfspand Cor Voet, Oostzaan

Wild- en gevogelteverwerkingsbedrijf Cor Voet BV betrekt in oktober een nieuw bedrijfspand in Oostzaan. Kenmerkend zijn het zeer compacte gebouwontwerp en de korte looplijnen. Bovendien voldoet het aan de meest recente regelgeving op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid. Hecon Bouwgroep ontwikkelde én realiseerde dit nieuwbouwproject.

Naar artikel
MFA Het Noorderhuis , Noordeloos

MFA Het Noorderhuis

MFA Het Noorderhuis , Noordeloos

Voor de Gemeente Giessenlanden is er gestart met een nieuwe multifunctionele datie ligt aan het einde van het dorp, accommodatie: ‘Het Noorderhuis’ in Noordeloos. Het Noorderhuis biedt onderdak aan verschillende partijen zoals: het huidige Dorpshuis, sporthal De Smidse Berg, ruimten voor kinder- en peuteropvang en de School met de Bijbel. Daarnaast organiseren diverse andere partijen er een scala aan activiteiten. Het combineren en samenvoegen van voorzieningen heeft een grote meerwaarde voor de kern Noordeloos en draagt bij aan de toekomstbestendigheid van het activiteitenaanbod in de kern. Hoofdaannemer is de allround bouwonderneming BMV uit Veldhoven.

Naar artikel
Fietsenfabriek Van Raam, Varsseveld

Regionale partijen realiseren Fietsfabriek Van Raam

Fietsenfabriek Van Raam, Varsseveld

In opdracht van Van Raam, fabrikant van aangepaste fi etsen, bouwen diverse partijen aan een nieuw bedrijfsgebouw met een omvang van ca. 12.500 m2 op bedrijventerrein Hofskamp ll in Varsseveld. De fabriek wordt zo ingericht dat de meest moderne productie- en montagetechnieken kunnen worden toegepast, afgestemd op een zo efficiënt mogelijke interne logistiek.

Naar artikel
MFA Leusden, Leusden

Een huis voor heel Leusden

MFA Leusden, Leusden

De gemeente Leusden wil de dorpskern nieuw leven inblazen en met de bouw van een nieuw multifunctioneel centrumgebouw op de locatie van het oude gemeentehuis is daar de eerste stap voor gezet. Dit Huis van Leusden herbergt een nieuw gemeentehuis en biedt onderdak aan maatschappelijke organisaties op het gebied van onderwijs en vrijwilligerswerk. Daarnaast is er ook plaats voor woningen en horeca, in de vorm van koopappartementen, zorgwoningen en een eet/werkcafé.

Naar artikel
Kantoorpand Imagewharf, Amsterdam

Hercuton bouwde Imagewharf – een gebouw dat werkt

Kantoorpand Imagewharf, Amsterdam

In Industriebouw van november 2017 werd al geschreven over het opmerkelijke project Imagewharf in Amsterdam. Toen was de bouw nog in volle gang. Inmiddels heeft de laatste oplevering plaatsgevonden en staat aan de Houthavens een multifunctionele, creatieve campus waar ondernemers elkaar ontmoeten, inspireren en samenwerken. Algemeen directeur Ivo van der Mark van Hercuton bv is trots op dit bijzondere project.

Naar artikel
Distributiecentrum Picnic, Utrecht

Picnic realiseert distributiecentrum van de toekomst

Distributiecentrum Picnic, Utrecht

Eind 2015 kwam Picnic als nieuwe, innovatieve speler in de supermarktwereld op de markt. Vanaf het allereerste begin is de onderneming, die geen fysieke winkel heeft maar boodschappen gratis bezorgt bij de mensen thuis, een enorm succes. Om tegemoet te kunnen komen aan de enorme groei die de online supermarkt doormaakt, is in maart 2018 een groot, duurzaam distributiecentrum van maar liefst 35.000 m2 geopend op bedrijventerrein Lage Weide te Utrecht.

Naar artikel
Inter-Sprint, Moerdijk

Einde logistieke uitbreiding Inter-Sprint aan Distriboulevard in zicht

Inter-Sprint, Moerdijk

Op het terrein van Inter-Sprint aan de Distriboulevard en de Zeehavenweg heeft Hercuton reeds een opslaghal voor banden (33.129 m2), een garage met wasstraat (956 m2) en twee bedrijfsruimtes met kantoren (26.720 m2) gerealiseerd. Daar komt nu een nieuwe opslag- en distributiehal van 26.106 m2 bij. Constructief gezien is deze hal een behoorlijke uitdaging, in totaal zijn hiervoor maar liefst 8.595 heipalen de grond in geslagen. De totale uitbreiding wordt in verschillende fasen gebouwd.

Naar artikel
Mainfreight, Zaltbommel

Aannemingsbedrijf Wouters Schijndel bouwt groot distributiecentrum Mainfreight

Mainfreight, Zaltbommel

Aannemingsbedrijf Wouters Schijndel is gespecialiseerd in het bouwen van logistiek en industrieel vastgoed. Geert van Doorn, projectengineer bij Wouters: “Bouwen is voor ons ook constant nadenken of het beter en slimmer kan zowel technisch als financieel. Continu optimaliseren met de nodige tijdsdruk en rekening houden met huurderswensen, dat maakt het vak boeiend.”

Naar artikel
Showroom en werkplaats Nefkens en Terwolde, Groningen

Een duurzame showroom voor duurzame auto’s

Showroom en werkplaats Nefkens en Terwolde, Groningen

Op het Groningse bedrijventerrein Driebond, vlakbij knooppunt Euvelgunne bouwt Brands Bouw BV showrooms en een gezamenlijke werkplaats voor Peugeot-dealer Nefkens en Renault- en Dacia-dealer Terwolde. Zij verkopen steeds vaker duurzame elektrische auto’s, een goede reden om ook de nieuwbouw duurzaam uit te voeren.

Naar artikel