Industriebouw november 2018

Uitgelichte artikelen

Vagomij, Nieuwkuijk

Beton op zichtlocatie

Vagomij, Nieuwkuijk

In opdracht van vastgoedontwikkelaar VAGOMIJ wordt in Nieuwkuijk een nieuw bedrijfspand voor op- en overslag ontwikkeld van meer dan 4.600 m2. Het betreft een zichtlocatie ‘strak aan de A59’. Het pand telt drie loodsen, waarvan één met kantoorruimte.

Naar artikel
Truckwash , Maasvlakte Rotterdam

Hercuton bouwde de grootste truckwash van Nederland op de Maasvlakte Rotterdam

Truckwash , Maasvlakte Rotterdam

Op de Tweede Maasvlakte in het Rotterdamse havengebied staat sindsseptember de grootste truckwash van Nederland, pal naast Maasvlakte Plaza. Dat is een parkeerterrein voor meer dan 350 vrachtwagens, met luxe voorzieningen en een truckersrestaurant.

Naar artikel
De Menken, Sassenheim

Zuid-Hollandse saladefabriekant verdubbelt bedrijfsoppervlakte in Sassenheim

De Menken, Sassenheim

Brood- en toastsaladeproducent De Menken Keuken realiseert een nieuw bedrijfspand in Sassenheim. Hiermee verdubbelt de totale bedrijfsoppervlakte van het familiebedrijf uit de Bollenstreek. De uitbreiding is nodig om verdere groei van het bedrijf mogelijk te maken.

Naar artikel
Hotel Het Valies, Roermond

Nieuwbouw hotel en appartementen, uniek bouwwerk in Roermond

Hotel Het Valies, Roermond

Direct gelegen aan de Roer en nabij het centrum van Roermond verrijst een compleet nieuwbouwproject dat bestaat uit Grand Hotel Valies, twee commerciële ruimten, dertig stadsappartementen en een ondergrondse parkeergarage. De architectuur van het familiehotel ademt met zijn art-decostijl een sfeer die doet denken aan de jaren dertig van de vorige eeuw in New York en Chicago.

Naar artikel
Hof van Loon, Overloon

Hof van Loon: Beeldbepalend in Overloonse dorpskern

Hof van Loon, Overloon

Met vijftig appartementen, enkele commerciële ruimten en een ondergrondse parkeergarage is Hof van Loon een beeldbepalend gebouw binnen de kleine dorpskern van Overloon. Belangrijk uitgangspunt was dan ook om het gebouw goed in te passen in zijn omgeving. Bouwmij Janssen BV uit Venray realiseerde dit woonzorgcomplex in opdracht van de plaatselijke ontwikkelaar Van der Kroon Beheer BV.

Naar artikel
Bepacom, Raalte

Bedrijfspand Bepacom staat op 28 mortelschroefpalen!

Bepacom, Raalte

Bouwen vanuit vertrouwen is het credo van Bouwbedrijf Vosman uit Raalte. Dit gedachtegoed past helemaal bij de realisatie van het nieuwe bedrijfspand voor Bepacom. Bepacom gunde Bouwbedrijf Vosman BV de opdracht en ging niet verder winkelen.

Naar artikel
Bright Chemelot Campus , Geleen

Tijdige oplevering door integrale aanpak bij Bright Chemelot Campus te Geleen

Bright Chemelot Campus , Geleen

De Brightlands Chemelot Campus op het Chemelot-terrein wordt uitgebreid met twee mixed-use multitenant gebouwen. Deze gebouwen genaamd X en Y combineren kantoor- en laboratoriumfuncties met onderwijsmogelijkheden. Zo raken studenten beter bekend met dit voor de regionale werkgelegenheid zo belangrijke terrein. Dat kan al snel, aangezien de gebouwen in hoog tempo worden gerealiseerd.

Naar artikel
Hotel BREEZE, Amsterdam

Het eerste (nearly) zero-energy hotel ter wereld: BREEZE Amsterdam

Hotel BREEZE, Amsterdam

Aan de rand van Amsterdam in de wijk IJburg komt het eerste (nearly) zero-energy hotel ter wereld genaamd “Breeze”. Het hotel met EFC-concept is ontwikkeld door Dutch Green Company in samenwerking met de TU Delft en de TU Eindhoven. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het zelfvoorzienende hotel door bouwbedrijf Pleijsier Bouw uit Nijkerk. De oplevering van Breeze zal eind 2018 plaatsvinden.

Naar artikel
BIC, Eindhoven

BIC in Eindhoven, meer dan een clustering van bedrijvigheid

BIC, Eindhoven

De eerste locatie in Nederland waar de maakindustrie op grote schaal faciliteiten voor productie, opslag, logistiek, onderzoek en innovatie gaat delen. BIC, nabij Eindhoven Airport gelegen en omringt door, de A2 en het groen van Brainport Park. Het wordt één derde bebouwd met vijf grote bedrijfsgebouwen. De eerste ‘Fabriek van de Toekomst’ is casco opgeleverd in augustus en krijgt nu vorm.

Naar artikel
Bever Innovations, Zierkzee

Bever Innovations uit Zierikzee bouwt aan de toekomst

Bever Innovations, Zierkzee

Aan de Techniekweg in Zierikzee herrijst het nieuwe hoofdkantoor van Bever Innovations. Het bedrijf produceert intelligente outdoor LED-oplossingen voor de petrol- retailindustrie. De nieuwbouw biedt alle ruimte die nodig is om de groei die Bever Innovations ambieert mogelijk te maken.

Naar artikel
Bisocoop Kinepolis, Den Bosch

Van Agtmaal bouwt in Den Bosch publiekstrekker voor Paleiskwartier

Bisocoop Kinepolis, Den Bosch

Het Paleiskwartier in Den Bosch, gelegen op loopafstand van het oude centrum, is recent ontwikkeld en combineert functies als werken, wonen, onderwijs, winkelen en recreëren tot een levendig geheel. Sinds juni heeft het er een grote publiekstrekker bij: in opdracht van Kinepolis bouwde Bouwbedrijf Van Agtmaal er een bioscoop met zeven zalen, die duizend bezoekers kan herbergen. Naast de bioscoop behoren ook kantoren tot deze markante nieuwbouw.

Naar artikel
Moermansk 400, Amsterdam

Nieuwbouw kantoor Moermansk 400 met spectaculair uitzicht over 't IJ in Amsterdam

Moermansk 400, Amsterdam

De Amsterdamse Houthaven ondergaat een enorme verandering. Voorheen een gebied voor het overladen van timmerhout, nu dé hotspot voor creatieve bedrijven. Bouwbedrijf Wessels Zeist, onderdeel van VolkerWessels is op de kop van de Moermanskkade volop bezig met drie kantoorprojecten: Moermansk 300, 400 en 500. Moermansk 300 is inmiddels opgeleverd. Tijd om in te zoomen op kantoor Moermansk 400.

Naar artikel
Distributiecentrum DHL, Zaltbommel

Turn-key nieuwbouw all-electric sorteercentrum DHL in Zaltbommel

Distributiecentrum DHL, Zaltbommel

Het grootste e-commerce sorteercentrum van Nederland verrijst in Zaltbommel en is volledig gasloos. Op een terrein van 9 hectare bouwt Hercuton de centrale hub voor DHL waar vanaf het najaar van 2019 een half miljoen pakketten per dag worden verwerkt.

Naar artikel
Louis Bouwmeesterschool, Amsterdam

Renovatie en nieuwbouw Louis Bouwmeesterschool in Amsterdam

Louis Bouwmeesterschool, Amsterdam

De Louis Bouwmeesterschool in Amsterdam Nieuw-West is het afgelopen jaar gerevitaliseerd. De huisvesting van de school, een in de omgeving veel voorkomende H-school, is van na de oorlog en op een flink aantal punten verouderd waardoor de renovatie en nieuwbouw hoognodig waren.

Naar artikel
Distributiecentrum Lidl, Oosterhout

Lidl realiseert het duurzaamste distributiecentrum van Nederland

Distributiecentrum Lidl, Oosterhout

Op Park15 in Oosterhout, langs de A15, heeft supermarktketen Lidl een nieuw distributiecentrum gebouwd. Het is met een oppervlakte van 54.000 m2 niet alleen een van de grootste maar ook een van de duurzaamste distributiecentra van Lidl in Europa. Lidl streeft naar de hoogste BREEAM-NL-certificering ‘Outstanding’. Daarmee levert het bedrijf een topprestatie die hopelijk navolging krijgt bij vele andere ondernemingen

Naar artikel

Bedrijfsreportage AGO-Groep

"We gaan voor totale ontzorging van onze klanten",

Met een kleine honderd werknemers bedient AGO-Groep Installatiebedrijven opdrachtgevers in voornamelijk Midden- en Zuid- Nederland. Doordat de Brabantse totaalinstallateur alle disciplines inclusief een eigen serviceafdeling in huis heeft, kan zij klanten volledig ontzorgen. Algemeen directeur John van Summeren: “We willen vooroplopen in duurzaamheid en hebben perfectie als streven.”

Naar artikel