Industriebouw december 2018

Uitgelichte artikelen

Kantoor Bresc, Werkendam

Groei en inspiratie in het groen

Kantoor Bresc, Werkendam

Bresc is al jaren toonaangevend in het leveren en ontwikkelen van koelverse knoflook- en kruidenproducten voor de Europese gastronomische markt. De kernwaarden van het Brabantse bedrijf zijn gastvrij, nieuwsgierig, eerlijk en samen. RoosRos Architecten vertaalde die kernwaarden naar een gloednieuw bedrijfsgebouw met de uitnodigende uitstraling van een statig pand.

Naar artikel
Hartje IJsselstein, IJsselstein

Hartje IJsselstein, historisch centrum in een nieuw jasje

Hartje IJsselstein, IJsselstein

Ontwikkelen in een historische binnenstad vraagt om een bijzondere aanpak. Het centrum van IJsselstein was toe aan een opknapbeurt. Met ‘Hartje IJsselstein’ verrijzen nieuwe winkels en woningen met puien passend in het historische karakter van de oude stadskern.

Naar artikel
Winkelcentrum Middenhoven, Amstelveen

Een nieuwe toekomst voor Amstelveens winkelcentrum Middenhoven

Winkelcentrum Middenhoven, Amstelveen

In Amstelveen ondergaat wijkwinkelcentrum Middenhoven, eigendom van Hoorne Vastgoed, een volledige gedaanteverwisseling. Hoorne Vastgoed zorgt met deze ingrijpende verbouwing en uitbreiding voor een toekomstbestendig wijkwinkelcentrum. Ook verschijnt een nieuwe winkelketen en worden winkels verschoven, fasegewijs, zodat het winkelcentrum goed bereikbaar blijft.

Naar artikel
Willemstoren, Rotterdam

Appartementencomplex aan de voet van de Erasmusbrug

Willemstoren, Rotterdam

In het centrum van Rotterdam, aan de voet van de Erasmusbrug, wordt de Willemstoren gerealiseerd: een appartementencomplex met 76 stadswoningen. Het pand telt veertien bouwlagen, beschikt over een ruime parkeergarage, een fraaie lobby en heeft een hoogte van maar liefst 41 meter. Vanuit het gebouw is er een prachtig uitzicht over de skyline van Rotterdam. De opdrachtgever voor dit in het oog springend project is Willemstoren BV. Van Wijnen BV (vestiging Dordrecht) is de hoofdaannemer.

Naar artikel
Brandweerkazerne Willem, Amsterdam

Amsterdamse brandweerkazerne Willem ondergaat metamorfose

Brandweerkazerne Willem, Amsterdam

Brandweerkazerne Willem, gelegen tussen het Amstelstation en de Amstel, ondergaat momenteel een ingrijpende renovatie. Zowel het exterieur als het interieur worden volledig vernieuwd. ENZO architectuur&interieur is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Naar artikel
Bedrijfspand Reftrade, Heinenoord

Alle ruimte voor Reftrade op nieuwe bedrijvenpark

Bedrijfspand Reftrade, Heinenoord

Van de twintig hectare grond die wordt uitgegeven voor het nieuwe Bedrijvenpark Hoeksche Waard heeft Reftrade als eerste bedrijf afkomstig uit Rotterdam 6.000 m2 bemachtigd. Hierop heeft Bouwonderneming Stout in hoog tempo een nieuw bedrijfspand gebouwd.

Naar artikel
MFC De Menterne, Muntendam

MFC De Menterne is weer helemaal bij de tijd

MFC De Menterne, Muntendam

De sportaccommodatie van multifunctioneel centrum De Menterne in Muntendam (Gr.) was hard toe aan vernieuwing en uitbreiding. De gemeente Menterhorn had twee sporthallen die beide niet meer volstonden. Besloten werd om een ervan, Ruitershorn te sluiten en alle sport te concentreren in De Menterne. Daar was ook verbetering nodig van de akoestiek en – last but not least – de energiehuishouding. En ook de uitstraling aan de buitenkant was gedateerd.

Naar artikel
Sporthal Korfbalvereniging Wageningen, Wageningen

Verder denken dan wat je al kan

Sporthal Korfbalvereniging Wageningen, Wageningen

“Een verrassend mooi gebouw”, vindt Rob van Vugt van Lichtstad Architecten de gerealiseerde circulaire sporthal voor korfbalvereniging Wageningen. De weg ernaartoe was een uitdagend traject, door Van Vugt omschreven als een zoektocht. “Je bent steeds met nieuwe dingen bezig, waarvan je niet exact weet hoe ze gaan uitpakken. Dat vraagt extra inspanning van iedereen, je moet verder denken dan wat je al kan. Zowel Rots Bouw als de gemeente Wageningen als opdrachtgever zijn daar heel ver in meegegaan.”

Naar artikel
Laboratorium NIOZ Deel F10, den Hoorn

Voorbereiden en plannen sleutelwoorden bij renovatie

Laboratorium NIOZ Deel F10, den Hoorn

Het NIOZ, Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee, speelde zelf een belangrijke rol bij de renovatie van het laboratoriumgebouw in Den Hoorn op Texel. Allereerst door een goed doorwrocht programma van eisen op te stellen, later ook om de werkzaamheden in goede banen te leiden.

Naar artikel
Strandhotel Cadzand-Bad, Cadzand

Strandhotel Cadzand-Bad flink uitgebreid

Strandhotel Cadzand-Bad, Cadzand

Al jarenlang is het een unieke blikvanger, het Strandhotel Cadzand-Bad aan Boulevard de Wielingen vlakbij België. In de afgelopen jaren is er flink gewerkt aan een compleet nieuwbouwgedeelte en een grote uitbreiding van de bestaande faciliteiten. Halverwege 2015 startte het aannemersbedrijf Van der Poel aan de nieuwbouw en heeft dit onlangs opgeleverd. Opdrachtgever is Compagnie Het Zoute en het ontwerp komt van Arcas Architecten. Op dit moment werkt men aan de verbouwing van het bestaande deel, wat na de zomer van 2019 afgerond zal zijn.

Naar artikel
Distributiecentrum Ingram Micro, Tilburg

Duurzaam distributiecentrum in Tilburg

Distributiecentrum Ingram Micro, Tilburg

Op dit moment wordt er volop gebouwd aan een modern, duurzaam distributiecentrum bedrijventerrein Kraaiven te Tilburg. Het betreft een DC met 31.216 m2 magazijn, 6.546 m2 mezzanine en 3.233 m2 kantoorruimte. De opdrachtgever is Ingram Micro CLS Benelux BV. Deze partij heeft een meerjarige huurovereenkomst gesloten met HVBM Vastgoed BV. Dochteronderneming Heerkens Van Bavel Bouw BV is een de hoofdaannemer van dit veelomvattende project en stuurt ook alle onderaannemers aan, zodat de totstandkoming van het centrum goed en snel verloopt.

Naar artikel
Winkelcentrum Wesselerbrink, Enschede

Een nieuwe, ruimere jas voor Winkelcentrum Wesselerbrink

Winkelcentrum Wesselerbrink, Enschede

Winkelcentrum Zuid in de Enschedese wijk Wesselerbrink is op het centrum van de stad na het grootste winkelgebied van Enschede. Het winkelcentrum wordt na een grote renovatie ook nog eens fors uitgebreid, van 14.000 m2 naar 20.000 m2, een oppervlak dat door ontwikkelaar DC Vastgoed is afgestemd op de plaatselijke markt.

Naar artikel
Hotel De bergen / Hotel The Match, Eindhoven

Hotel The Match is een verborgen schat

Hotel De bergen / Hotel The Match, Eindhoven

Hotel The Match is gelegen in een zeer bijzonder gebied, De Bergen, in het hart van Eindhoven. Het hotel is ingesloten door drie straten en gebouwd op het terrein waar vroeger de Luciferfabriek van de firma W. van der Schoot stond. Het was dan ook een kenmerk van De Bergen, dat achter de woningen fabrieken stonden. Door de hekken betrad je een andere wereld. Fabriekspanden, achter een straat met kleinschalige woningen. VFO Architecten heeft in het ontwerp teruggegrepen naar dit gegeven.

Naar artikel
Rokus II / Neel Vat, Rotterdam

Conferm BV realiseert Schoolvoorbeeld van hybride bouw: DC Rokus III

Rokus II / Neel Vat, Rotterdam

Voor logistiek dienstverlener Neele-Vat Logistics en het Turkse Arkem Chemicals realiseert Conferm BV uit Tilburg een gigantisch nieuw distributiecentrum, gelegen op de Maasvlakte: DC Rokus III. Het casco bestaat uit twee delen: een staalconstructie en een deel betonbouw. De totale oppervlakte van het distributiecentrum is maar liefst 21.000m2.

van het distributiecentrum is maar liefst 21.000 m2.

 

Naar artikel