Industriebouw januari 2019

Uitgelichte artikelen

Pan Oston, Raalte

Nieuwbouw Pan Oston verrijst in Raalte

Pan Oston, Raalte

In rap tempo wordt op bedrijventerrein De Zegge VII te Raalte gebouwd aan het nieuwe, moderne bedrijfspand van Pan Oston. In juli werd het startsein gegeven en in maart 2019 moet de nieuwbouw gereed zijn. Voor Pan Oston is het een grote stap vooruit. Alle vier afzonderlijke locaties in Raalte kunnen nu namelijk worden gebundeld op één centrale locatie.

Naar artikel
Heyl, Honselersdijk

Driezijdig tegen belending bouwen

Heyl, Honselersdijk

Honselersdijk is het kloppend hart van het Westland waar onder meer Royal Flora Holland is gevestigd. Pal aan de productiegang van deze organisatie heeft Hercuton het nieuwe pand van Heyl turn-key gerealiseerd.

Naar artikel
Hoofdkantoor Roompot, Goes

Nieuw hoofdkantoor voor vakantiegigant

Hoofdkantoor Roompot, Goes

Op een zichtlocatie langs de A58 bij Goes verrijst het nieuwe hoofdkantoor van Roompot Vakanties. Zo’n 400 werknemers zullen medio 2019 hier hun intrek nemen. Bouwgroep Peters BV uit Middelburg realiseert dit voor Goes beeldbepalende gebouw.

Naar artikel
Koniklijke Euroma, Zwolle

Smaakmaker op Zwols bedrijventerrein

Koniklijke Euroma, Zwolle

Op het Zwolse bedrijventerrein Hessenpoort verrijst momenteel het nieuwe onderkomen van de Koninklijke Euroma, dat kruiden, specerijen en andere smaakmakers levert aan consument en industrie. De afgelopen 70 jaar was Euroma gevestigd in Wapenveld. Het gebouw wordt maar liefst 29 meter hoog en kenmerkt zich vooral door het geavanceerde magazijn in silobouw. Ook komen er gigantische, hypermoderne menginstallaties te staan.

Naar artikel
Kolenpark, Groningen

Nieuwe energie voor Gronings Europark

Kolenpark, Groningen

Op het terrein van de voormalige energiecentrale op het Groningse Europark werkt Bouwgroep Dijkstra Draisma aan de bouw van project Kolenpark. Een bijzonder woningbouwproject voor de middeninkomens dat recht doet aan de historische achtergronden van de locatie.

Naar artikel
Sportaccommodatie Stad en Esch, Diever

Nieuwbouw en verbouw sportaccommodatie Stad en Esch

Sportaccommodatie Stad en Esch, Diever

In het mooie Drentse dorp Diever verrijst in opdracht van scholengemeenschap Stad en Esch een sportaccommodatie met multifunctionele ruimten. Het sluit aan op het scholencomplex dat er gebruik van zal gaan maken, evenals sportverenigingen uit het dorp en omstreken. Tevens vindt er een verbouwing plaats van de bestaande gymzaal in een theaterzaal, ook voor gecombineerd gebruik.

Naar artikel
Distributiecentrum Konings-Zuivel, Konings-Zuivel krijgt een distributiecentrum op maat

Bleiswijk

Distributiecentrum Konings-Zuivel, Konings-Zuivel krijgt een distributiecentrum op maat

Het nieuwe logistiek bedrijvenpark Prisma in Bleiswijk is strategisch gelegen, centraal in de Randstad, langs de A12 en niet ver van Schiphol en de Rotterdamse havens. Reden genoeg voor vastgoedontwikkelaar WDP om er 15 hectare grond te kopen. Op een deel daarvan verrijst momenteel een gloednieuw Distributiecentrum, dat gehuurd gaat worden door zuivelimporteur en -groothandel Konings-Zuivel, nu nog gevestigd in Bergambacht. De medewerkers van Konings-Zuivel hebben inbreng in het bouwproces.

Naar artikel
Huis van Leusden, Leusden

Veelzijdig en gericht op de toekomst

Huis van Leusden, Leusden

Op de plek van het oude gemeentehuis prijkt sinds medio oktober 2018 in het centrum van Leusden een nieuw gebouw. Hoewel het nieuwe gemeentehuis hier onderdeel van is, noemt niemand het meer het gemeentehuis, maar staat het gebouw bekend onder de naam ‘Het Huis van Leusden’. Het is namelijk een plek van en voor alle Leusdenaren met gewone woningen, zorgwoningen, een thuishaven voor maatschappelijke organisaties én een lunchroom. Een veelzijdig project met een blik op de toekomst.

Naar artikel
Hoofdkantoor Danona Nederland, Hoofddorp

Duurzaam hoofdkantoor Danone Nederland, dubbele focus voor Pleijsier Bouw

Hoofdkantoor Danona Nederland, Hoofddorp

Een volledig glazen gevel en een enorm atrium van de begane grond tot aan het dak. Het nieuwe hoofdkantoor van Danone Global Head Office in Hoofddorp weerspiegelt de filosofie van het bedrijf: ‘One Planet, One Health’. Werkvoorbereider Richard Mestemaker van Pleijsier Bouw maakte zich sterk om Danones ambitie voor welzijn en gezondheid waar te maken bij het nieuwe kantoor in Hoofddorp.

Naar artikel
Kantoor Het Platform, Amersfoort

Een gebouw als een brug – Het Platform

Kantoor Het Platform, Amersfoort

Een gebouw als een brug – Het Platform Midden in herontwikkelingsproject De Nieuwe Stad in Amersfoort verrijst letterlijk en figuurlijk een sterk staaltje werk: Het Platform. Een kantoorgebouw met een opvallende constructie, omdat het als het ware ‘zweeft’ boven hal 6, een oude loods van de voormalige Prodentfabriek. De extra grote overbrugging kon worden gerealiseerd met het zogeheten Slimline vloerconcept.

Naar artikel
Winkelcentrum Noordboulevard, Scheveningen

Noordboulevard hoort er weer helemaal bij

Winkelcentrum Noordboulevard, Scheveningen

WC Noordboulevard en Strand Scheveningen Jarenlang was het noordelijke deel van de Scheveningse boulevard een soort stiefkindje, dat maar weinig werd bezocht. Toeristen liepen van het Kurhaus tot de Pier en keerden daarna om, zeker nadat het zuidelijke deel van de boulevard was opgeknapt. Aan die situatie hoopt ontwikkelaar Strandgoed BV (een samenwerking tussen casino-exploitant Hommerson en beheerder van parkeergarages Interparking) een einde te maken met de herontwikkeling van het gebied. Bouwbedrijf Sprangers bouwt er momenteel een complex met winkels, horecagelegenheden en een drielaagse, deels ondergrondse parkeergarage.

Naar artikel
DC UDEA, Veghel

Wereldprimeur DC UDEA

DC UDEA, Veghel

Het Veghelse familiebedrijf UDEA BV is de grootste leverancier van biologische producten in de Benelux. Het is onder meer franchisegever van de biologische supermarktketen Ekoplaza. Met zoveel groen in het bedrijfsvaandel is het niet meer dan logisch dat het nieuwe, zeer geavanceerde distributiecentrum van UDEA uitblinkt in duurzaamheid. Op het gebied van geconditioneerde warehousing zorgt het DC zelfs voor een wereldprimeur.

Naar artikel
DC DHL, Zaltbommel

Functionaliteit en duurzaamheid gaan hand in hand

DC DHL, Zaltbommel

Pakketbezorger DHL zet op dit moment een nieuw sorteercentrum voor e-commerce op. Dit centrum wordt gebouwd op duurzaam bedrijventerrein De Wildeman in Zaltbommel en is all electric.

Naar artikel
Main Office Airforce, Zantvoort

Zwart-Wit onderkomen voor Airforce

Main Office Airforce, Zantvoort

In Zandvoort verrijst momenteel een markant zwart-wit gebouw. Het nieuwe hoofdkantoor met showrooms en magazijnen voor Airforce, het Nederlandse kledingmerk dat vooral bekend is vanwege haar winterjassen. Markant vanwege het tot in detail doorgevoerde kleurgebruik, maar ook vanwege de uitzonderlijk goede verhoudingen tussen de bouwpartners.

Naar artikel
Thermen Berendonck , Wijchen

Thermen Berendonck – 1001 nachten in Wijchen

Thermen Berendonck , Wijchen

In Wijchen opent in mei 2019 het grootste wellnessresort van Nederland. Thermen Berendonck wordt de nieuwste locatie van de Quality Wellness Resorts (QWR) aan de recreatieplas Berendonck. Het complex moet het meest innovatieve en duurzame wellnessresort van Europa worden. Het ruim 10.000 m2 grote complex wordt volledig gebouwd rondom het thema ‘1001 nacht’, Oosters met Indiase stijlinvloeden.

Naar artikel
Sportcentrum Europapark, Groningen

Zware windbokken maken sporthal Europapark aardbevingsbestendig

Sportcentrum Europapark, Groningen

Het in november in gebruik genomen sportcentrum Europapark is een fraaie toevoeging aan het aanbod van binnensportaccommodaties in Groningen. Bouwbedrijf KOOI uit Appingedam realiseerde dit energieneutrale en aardbevingsbestendige complex in samenwerking met Gebroeders Benus Musselkanaal en Windgroep uit Drachten.

Naar artikel
Bedrijfspand Uitgekookt, IJsselmuiden

Nieuwbouw Uitgekookt in IJsselmuiden gereed

Bedrijfspand Uitgekookt, IJsselmuiden

Het gaat goed met cateraar en maaltijdenproducent Uitgekookt. Om in de beoogde groei te kunnen voorzien, is sinds april jl. hard gewerkt aan een nieuw gebouw op industrieterrein Spoorlanden in IJsselmuiden. Met een omvang van maar liefst 5.000 m2 (en ruim 9 meter hoogte) is het zes keer groter dan het vorige gebouw.

Naar artikel