Industriebouw februari 2019

Uitgelichte artikelen

Fabriek Protix, Bergen op Zoom

Heerkens van Bavel bouwt uitbreiding voor Protix

Fabriek Protix, Bergen op Zoom

De meest geavanceerde insectenfabriek ter wereld staat op bedrijventerrein Theodorushaven in Bergen op Zoom. “Protix, een jong bedrijf dat klein begon met een proefplant in Dongen, kweekt hier binnenkort insecten voor de productie van duurzame eiwitten”, vertelt John Rooijakkers van Heerkens van Bavel Bouw. “Wereldwijd een schoolvoorbeeld van vernieuwing, mooi om dit proces mee te maken en deze uitbreiding neer te zetten.”

Naar artikel
Leger des Heils, Utrecht

Vernieuwde Locatie voor Leger des Heils Utrecht

Leger des Heils, Utrecht

In opdracht van het Leger des Heils levert aannemingsbedrijf C. van der Grift uit Harmelen over enkele weken een bijzonder project op. Aan de Utrechtse Oudwijkerveldstraat opent de nieuwgebouwde LDO; laagdrempelige opvang voor Utrechters die maatschappelijk buiten de boot dreigen te vallen. Bewoners van de LDO krijgen beschikking over een eigen kamer en basisbenodigdheden. Vaak betreft het dak- en thuislozen of mensen met psychosociale problemen. Zij staan onder permanente begeleiding van het Leger, 24 uur per dag. Van de 39 cliëntenwoningen zijn er zeven geschikt gemaakt voor minder validen. Verder is er plek voor gezamenlijke ruimtes en een kantoorfunctie.

Naar artikel
De Werkspoorfabriek, Utrecht

Utrechtse Werkspoorfabriek: meer dan behouden voor de toekomst

De Werkspoorfabriek, Utrecht

Decennialang was het Utrechtse bedrijf Werkspoor een nationaal begrip. Het was een van de belangrijkste werkgevers van de stad, duizenden mensen verdienden er hun brood. De Nijmeegse Waalbrug werd door dit Utrechtse bedrijf gebouwd. Werkspoor leverde ook markante, beeldbepalende industriële bebouwing op: de Werkspoorkathedraal en de Werkspoorfabriek, beide gebouwd aan het begin van de twintigste eeuw. Dankzij Van Kessel Bouw BV uit Geldermalsen kunnen ze straks, lang nadat de oorspronkelijke bedrijvigheid vertrok, nog heel lang mee, al is hun bestemming spectaculair gewijzigd.

Naar artikel
Crematorium Usselo, Enschede

Renovatie Crematorium Usselo in Enschede

Crematorium Usselo, Enschede

De renovatie van Crematorium Usselo verloopt in vier fasen. De eerste fase is inmiddels afgerond, hierin werden de kantoren gerenoveerd en uitgebreid en de grootste gastenkamer met de omliggende ruimtes werd onder handen genomen. Het crematorium blijft gedurende de verbouwing in bedrijf. Mede daardoor is het een hele uitdaging voor het bouwteam om het geheel in goede banen te leiden en overlast rondom en tijdens de crematieplechtigheden te voorkomen.

Naar artikel
Distributiecentrum Hoogvliet, Bleiswijk

Hoogvliet bouwt duurzaam distributiecentrum in Bleiswijk

Distributiecentrum Hoogvliet, Bleiswijk

In maart 2018 is supermarktketen Hoogvliet gestart met de bouw van een geheel nieuw distributiecentrum op bedrijventerrein Prisma in Bleiswijk. Op een stuk grond van 13 hectare wordt een pand van maar liefst 72.000 m2 gerealiseerd, met ook nog eens de optie tot uitbreiding met 10.000 m2 in de toekomst. Naar verwachting neemt Hoogvliet het distributiecentrum in 2020 in gebruik

Naar artikel
Bakker Barendrecht , Barendrecht

Duurzaam bedrijfspand voor Bakker Barendrecht op groen bedrijventerrein

Bakker Barendrecht , Barendrecht

Heembouw ontwikkelt en realiseert op basis van een ontwerp van DENC voor Bakker Barendrecht een gekoeld distributiecentrum op bedrijventerrein Nieuw Reijerswaard in Ridderkerk. Het wordt een DC van ruim 30.000 m2 met 900 m2 kantoorruimte, waaronder een loodskantoor, op een kavel van 6,6 hectare. Het pand wordt duurzaam en energiezuinig gebouwd en past daarmee perfect bij de groene ambities van het bedrijventerrein. De bouw is in 2018 gestart en de verwachte oplevering is medio 2019.

Naar artikel
Gemeentewerf in Apeldoorn , Apeldoorn

Bouw nieuwe gemeentewerf in Apeldoorn Noord

Gemeentewerf in Apeldoorn , Apeldoorn

In de gemeente Apeldoorn verrijst een nieuwe werf die als basis gaat dienen voor de groenvoorziening en de gladheidsbestrijding. De nieuwe gemeentewerf in Apeldoorn Noord krijgt een markante overkapping met daarop circa 600 zonnepanelen, met een meeropbrengst aan energie om zelfs aan andere gemeentelijke gebouwen stroom te leveren. Een werf, niet als sluitstuk, maar als een goed doordacht, duurzaam en fraai gebouw.

Naar artikel
Stadhuis Amsterdam, Amsterdam

Flexplekken en een open ontmoetingsplek in Stadhuis Amsterdam

Stadhuis Amsterdam, Amsterdam

In onze historische hoofdstad zijn op verschillende plekken bestuurlijke organisaties gehuisvest die in deze tijd meer openheid en flexibiliteit eisten. Het Amsterdamse stadhuis, onderdeel van het pand Stopera, staat al ruim dertig jaar midden in Amsterdam: aan de Amstel en het Waterlooplein. Tijd voor een verbouwing van een van de meest complexe gebouwen uit de vastgoedportefeuille van de gemeente Amsterdam.

Naar artikel
Verhagen Dakbedekking, Gameren

Uitbreiding Verhagen Dakbedekking

Verhagen Dakbedekking, Gameren

Verhagen Dakbedekking BV uit Gameren is een van de vaste onderaannemers van het in verbouwingen en renovaties gespecialiseerde ServicebouwPlus. Toen het bedrijf uit zijn jasje groeide, werden de rollen omgedraaid: ServicebouwPlus ging de uitbreiding van het bedrijfspand van Verhagen verzorgen. Met de opdrachtgever als onderaannemer voor de dakbedekking, dat dan weer wel.

Naar artikel
Landelijke Opslag voor Archieven , Emmen

Landelijke Opslag voor Archieven in Emmen

Landelijke Opslag voor Archieven , Emmen

Hoofdaannemer Dura Vermeer heeft het voormalig pand van de Topografische Dienst te Emmen volledig omgeturnd tot een landelijke opslag voor archieven. Dit pand zal vanaf april 2019 in gebruik genomen worden door het Nationaal Archief en dienstdoen als depot voor het algemeen rijksarchief van Nederland. Meer dan 750.000 archiefdozen in verrijdbare stellingen, met in totaal 90 kilometer aan opslagcapaciteit. Dit vraagt om een stevig bouwwerk met zeer hoge veiligheidseisen en dat alles binnen een all-electric concept.

Naar artikel
Kenniscentrum Biosintrum, Oosterwolde

Bouwen Biosintrum unieke ervaring voor Bouwbedrijf Buiteveld

Kenniscentrum Biosintrum, Oosterwolde

Afgelopen december vond de oplevering plaats van een van de meest duurzame en innovatieve gebouwen van Europa, het Biosintrum in Oosterwolde. Het markante gebouw, waar bedrijfsleven, onderwijs en overheid elkaar ontmoeten op het gebied van biobased economy bestaat voor 80 procent uit biobasedmaterialen en voldoet bovendien aan de BREEAM Outstanding classificatie. Voor Bouwbedrijf Buiteveld BV uit  Oosterwolde was het de eerste kennismaking met biobased bouwen en BREEAM.

Naar artikel
Warenhuis Hudson’s Bay, Amstelveen

Een nieuw gezicht voor winkelcentrum het Stadshart

Warenhuis Hudson’s Bay, Amstelveen

In opdracht van Asr Dutch Prime retail Projects bv heeft AKOR het afgelopen jaar het voormalige V&D gebouw in Amstelveen grootscheeps gerenoveerd. Het pand is gestript tot op het casco en voorzien van een geheel nieuwe buitengevel. Het geweven patroon van betonnen gevelelementen, dat verwijst naar de textielcultuur en de kledingindustrie waarbinnen de nieuwe huurder Hudson’s Bay actief is, zorgt er samen met het zeer grote glasoppervlak voor dat het winkelpand een stuk transparanter oogt dan voorheen. Een bijzonder ontwerp van Rijnboutt architecten.

Naar artikel
Hotel Kaap West, Westkapelle

Luxe duinhotel aan de Walcherse Kust

Hotel Kaap West, Westkapelle

Vlak achter het strand van Westkapelle verrijst het viersterrenplus hotel Kaap West. De 43 luxe appartementen en suites worden verkocht aan particuliere beleggers. Aannemingsbedrijf Fraanje B.V., één van de grotere Zeeuwse bouwers, ontwikkelt en realiseert dit turnkey project.

Naar artikel
City Harbour Hotel , Amsterdam

City Harbour Hotel in Amsterdam

City Harbour Hotel , Amsterdam

Aan de oever van de Entrepothaven in Amsterdam staat een opvallende verschijning: het Amsterdam City Harbour Hotel van eigenaar VOF Kopgebouw Entrepot. De Duitse hotelketen Novum Hospitality zal straks drie van de vier torens gebruiken voor hun viersterrenhotel, huurder Yays faciliteert long stay appartementen in de laatste toren. Huib Bakker Bouw, onderdeel van HBB Groep, realiseerde het gebouw en levert straks turn-key op.

Naar artikel