Industriebouw maart 2019

Uitgelichte artikelen

Boijmans van Beuningen , Rotterdam

Boijmans van Beuningen te Rotterdam

Boijmans van Beuningen , Rotterdam

Het Depot Boijmans Van Beuningen herbergt vanaf 2020 een enorme kunstcollectie, die onder de allerbeste condities bewaard blijft, en op lumineuze wijze aan het grote publiek wordt tentoongesteld. Het ontwerp is van MVRDV Architecten.

Naar artikel
Renovatie Hotel Van der Valk, Haarlem

Na grondige renovatie een toegankelijker Hotel

Renovatie Hotel Van der Valk, Haarlem

Geen gezeul meer met koffers de betonnen trap op. Gasten van Hotel Van der Valk in Haarlem komen voortaan met een draaideur binnen om daarna via een roltrap bij de receptie op de eerste verdieping te arriveren. En de entree is niet het enige wat verandert. Een grondige renovatie zorgt ervoor dat het hele complex, zowel binnen als buiten, gemoderniseerd wordt. Foyer, bar, restaurant, keuken, congresruimte en hotelkamers worden stap voor stap nieuw gerealiseerd. Het hotel blijft open, de eerste lovende reviews zijn ontvangen.

Naar artikel
DLVD Advies,

Onze Kracht is het integrale karakter van onze Brandveiligheidsadviezen

DLVD Advies,

Liefst zit Corné Leeuwesteijn al in de ontwerpfase aan tafel om de bouwkundige brandveiligheid van een pand zo optimaal mogelijk in te richten. Zijn compagnon Henk Dommerhold richt zich vervolgens op het ontwerp van de brandbeveiligingsinstallaties. Samen staan ze aan het hoofd van brandveiligheidsadviesbureau DLVD advies.

Naar artikel
Distributiecentra Delin Capital, Amsterdam

Unibouw realiseert distributiecentra voor Delin Capital

Distributiecentra Delin Capital, Amsterdam

Het Britse bedrijf Delin Capital Asset Management laat twee distributiecentra bouwen in het Westelijk Havengebied van Amsterdam. Unibouw uit Gemert is hoofdaannemer voor beide projecten, waarvan het eerste in februari 2019 is opgeleverd. Aan fase 2 wordt nu gewerkt.

Naar artikel
The Base D, Schiphol

The Base D op Schiphol

The Base D, Schiphol

Het bestaande kantorencomplex The Base in het Schiphol Central Business District krijgt er met The Base D een opvallend gebouw bij. Een ruime entree met een vrije hoogte van ruim vier meter geeft toegang tot het moderne pand. Het gebruik van hoogte, glas, klimaatplafonds en hoogwaardige materialen creëert een zeer prettig gebruikscomfort.

Naar artikel
Euroscoop Cineme en Leisure, Amsterdam

Technisch Lego op de vierkante meter

Euroscoop Cineme en Leisure, Amsterdam

Twaalf zalen met in totaal 2.500 stoelen moeten straks een half miljoen mensen per jaar laten genieten van een breed filmaanbod op een A-locatie in Amsterdam- Noord. Het complex komt te staan aan het Buikslotermeerplein in Amsterdam nabij winkelcentrum Boven ’t Y en dicht bij het nieuwe metro- en busstation van de Noord/Zuidlijn en de ringweg A10. De Belgische exploitant Euroscoop bouwt hier zijn vierde megabioscoop in Nederland.

Naar artikel
Headquater Team Sunweb, Deventer

Remco Ruimtebouw en Hercuton bouwen representatief nieuw onderkomen voor Team Sunweb

Headquater Team Sunweb, Deventer

Vanaf mei 2019 beschikt de professionele wielerploeg Team Sunweb over een gloednieuwe thuisbasis op industrieterrein A1 in Deventer. Team Sunweb, rijdend onder een Duitse licentie, gaf de bouwcombinatie Hercuton / Remco Ruimtebouw opdracht om hun nieuwe hoofdkwartier te bouwen op een zichtlocatie pal naast de A1.

Naar artikel
Awarehouse, Amsterdam

Multifunctioneel ‘Awarehouse’ rijst aan de Danzigerkade in Amsterdam

Awarehouse, Amsterdam

De Houthavens van Amsterdam zijn volop in ontwikkeling. Aan de Danzigerkade 14-15 wordt in opdracht van projectontwikkelaar Heren2 gebouwd aan een multi-tenant, multifunctioneel kantoorgebouw.

Naar artikel
Hercuton,

Ivo van der Mark: “Hercuton is positief over Wkb”

Hercuton,

De politiek, gemeenten én bouwbedrijven, ze kijken allen met het nodige wantrouwen naar de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen, de Wkb, die op dit moment de politieke molens doorloopt en vermoedelijk in 2021 van kracht zal worden. De Wkb legt de eindverantwoordelijkheid voor het bouwen nadrukkelijker bij de aannemer en wil de controle op de kwaliteit privatiseren. Bouwbedrijf Hercuton omarmt de nieuwe wet juist, een beetje tegen de stroom in. Een gesprek met Hercuton-directeur Ivo van der Mark.

Naar artikel
Distributiecentrum Hoogsteder Groep, Bleiswijk

Maatwerk voor de groente- en fruitspecialist

Distributiecentrum Hoogsteder Groep, Bleiswijk

Ieder distributiecentrum is anders. Het verschilt nogal of je in houten meubelen handelt of in versartikelen. Het distributiecentrum van de Hoogsteder Groep in Bleiswijk is straks voorzien van diverse verpakkingsruimten, waaronder één speciaal voor de Japanse markt. Bovendien is een deel van de ruimte specifiek gecertificeerd voor luchtvrachtzendingen.

Naar artikel
Gezondheidscentrum Lobith, Lobith

Gemeentehuis Lobith getransformeerd tot gezondheids- en welzijnscentrum

Gezondheidscentrum Lobith, Lobith

Het oude gemeentehuis in Lobith heeft een metamorfose ondergaan. Het pand kwam vrij vanwege een fusie tussen de gemeenten Zevenaar en Rijnwaarden. Dankzij een ingrijpende verbouwing is het inmiddels omgetoverd tot een modern gezondheids- en welzijnscentrum en zijn de nieuwe bewoners er al ingetrokken.

Naar artikel
Sempergeen,

Vergroenen op zijn groenst

Sempergeen,

Een plantenwand in een bedrijfskantine, een hotel met een groene gevel en bedrijfsgebouwen met een Sedumdak: steeds meer gebouwen vergroenen in de meest letterlijke zin van het woord. Voor milieu, binnenklimaat én welbevinden levert dit voordelen op. Marktleider Sempergreen loopt voorop in de ontwikkeling van producten voor verticale tuinen en groene daken.

 

Naar artikel
Hotel Holiday Inn, Eindhoven

Holiday Inn – Flight Forum Eindhoven

Hotel Holiday Inn, Eindhoven

Holiday Inn te Eindhoven is een 42 meter hoog hotel, bestaande uit 12 verdiepingen. Op de begane grond bevindt zich de foyer en een tweetal vergaderzalen. De eerste verdieping wordt voorzien van een restaurant met keuken en op verdieping 2 tot en met 11 worden maar liefst 180 hotelkamers gerealiseerd. Het hele hotel wordt gebouwd conform de veiligheidsstandaard die deze keten overal ter wereld voert. Hoofdaannemer in dit omvangrijke werk is BanBouw BV.

Naar artikel
Distributiecentrum Europoort, Rotterdam

Nieuwe Smartlog in Rotterdamse haven

Distributiecentrum Europoort, Rotterdam

Logistiek vastgoedontwikkelaar DHG voegt een nieuwe loot aan haar SMARTLOG-portefeuille toe. In het Rotterdamse havengebied verrijst SMARTLOG Rotterdam 2, een ‘logistieke campus’ bestaande uit vier grote loodsen met een totale vloeroppervlakte van 92.933 m2. Bouwbedrijf Vrolijk realiseert dit XXL- distributiecomplex.

 

Naar artikel
Morssinkhof Rymoplast, Heerenveen

Groothuis bouwt een jas voor recyclingmachines

Morssinkhof Rymoplast, Heerenveen

In maart was de oplevering van het nieuwe bedrijfspand van Morssinkhof Rymoplast op bedrijvenpark Haskerveen in Heerenveen. Het bedrijf gaat daar plastic afval recyclen tot korrels, waarvan weer nieuwe plastic producten gemaakt worden, onder andere voor Ikea. Groothuis Bouwgroep uit Genemuiden was hoofdaannemer van het project, dat volgens projectleider Wiljan van der Heide perfect verliep.

Naar artikel
Royal Steensma, Vlaardingen

Alle ingrediënten aanwezig bij renovatie en uitbreiding Royal Steensma

Royal Steensma, Vlaardingen

Royal Steensma, producent van bakkerijgrondstoffen, viert in 2019 groots het 180-jarig bestaan. In Vlaardingen verrijst er een nieuwe expeditie en vindt er renovatie aan de kantoren plaats. Ook de naastgelegen laagbouw, aangekocht van de gemeente, transformeert in een Food Innovation Academy (FIA). Hierin wordt een nieuwe mbo-opleiding Food gehuisvest, waarbij studenten letterlijk via een luchtbrug een kijkje in de keuken wordt geboden. Hybride onderwijs in optima forma.

Naar artikel
Gemeentehuis Joure , Joure

Verbouwing glazen vleugel Herema State in Joure voltooid

Gemeentehuis Joure , Joure

Het afgelopen halfjaar is de glazen vleugel van de Herema State in Joure, het gemeentehuis van gemeente De Fryske Marren, flink onder handen genomen. Het resultaat is een moderne, kantoorvleugel die plek biedt aan 120 medewerkers. All-electric, dus duurzaam en daarmee helemaal voorbereid op de toekomst.

Naar artikel
Hof van Leijh, Haarlem

Hof van Leijh: Een nieuwe Hof voor hofjesstad Haarlem

Hof van Leijh, Haarlem

De Haarlemse Slachthuisbuurt verandert de komende jaren ingrijpend. Een van de gezichtsbepalers wordt nieuwbouwcomplex Hof van Leijh. Er komen 172 woningen in, vooral woningen voor senioren en SIG (een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking). Het totale project bevat 172 woningen waarvan 130 appartementen (huur), 21 eengezinswoningen (huur) en 21 eengezinswoningen (koop).

Naar artikel
Brede Parkschool, Vianen

Brede Parkschool Vianen

Brede Parkschool, Vianen

In Vianen is in 2018 de Brede Parkschool gebouwd, in opdracht van Stichting Trinamiek. Het betreft een complete nieuwbouw ter vervanging van een nabijgelegen scholencomplex. Binnen het gebouw, met klaslokalen, een speelzaal en diverse multifunctionele ruimten. Ook worden er meerdere schoolinstellingen en een dagopvang gehuisvest. Hoofdaannemer KlaassenGroep BV realiseerde dit project met Willems Uden en Nikkelen Elektrotechniek.

Naar artikel
Distributiecentrum DSV Solution, Venlo

Nieuwe XXL distributiecentrum DSV Solution in Venlo

Distributiecentrum DSV Solution, Venlo

In 2017 kocht DSV Solutions een kavel van 140.000 m2 in Venlo, vlak naast het bestaande distributiecentrum op Trade Port Noord. In juli 2018 realiseerde de logistiek dienstverlener een gloednieuw én duurzaam XXL distributiecentrum van 81.000 m2 op deze plek. Daarmee beschikt DSV Solutions hier in totaal nu over maar liefst 210.000 m2 aan logistieke voorzieningen.

Naar artikel