Industriebouw mei 2019

Uitgelichte artikelen

Brouwerij Brouwersnös, Groenlo

Brouwersnös en Groenlo gezamenlijk weer op de (bier)kaart gezet!

Brouwerij Brouwersnös, Groenlo

Blond, Dubbel, Tripel, Quadrupel, Pale Ale en Imperial stout, er wordt weer bier gebrouwen in Groenlo. Daar waar vier eeuwen geleden Grolsch geboren werd, staat nu een nieuwe speciaal bierenbrouwerij Brouwersnös. Tezamen met de tot proeflokaal en restaurant omgetoverde voormalige directeurswoning Villa Adriana realiseerde hoofdaannemer Bouwmaatschappij Te Brake BV dit fijnproeversproject. Proost!

Naar artikel
Bedrijfsverzamelgebouw BVG Vastwel, Maadsdijk

Hoe Flexibel beton kan zijn

Bedrijfsverzamelgebouw BVG Vastwel, Maadsdijk

In opdracht van Vastwel Beheer BV realiseerde bouwbedrijf Hercuton b.v. uit Nieuwkuijk een bedrijfsverzamelgebouw op bedrijventerrein Honderdland in Maasdijk. Het pand is deels gerealiseerd in prefab beton, volledig vrij indeelbaar en momenteel onderverdeeld in 25 units van diverse afmetingen. De flexibiliteit in gebruik en indeelbaarheid dankt het gebouw volgens Ron Drijver, Commercieel Manager bij Hercuton, aan de gekozen bouwmethode.

Naar artikel
Kantoorgebouw/Trainingsfaciliteit OPS & SM’ Vliegbasis Leeuwarden, Leeuwarden

Grote prestatie Friso Ceviel: hoog bouwtempo onder bijzondere logistieke druk

Kantoorgebouw/Trainingsfaciliteit OPS & SM’ Vliegbasis Leeuwarden, Leeuwarden

Dezer dagen levert Friso Bouwgroep uit Sneek een kantoorgebouw annex trainingsfaciliteit op in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf te Arnhem. Het ‘OPS & SM’ op Vliegbasis Leeuwarden is onderdeel van een project dat het Ministerie van Defensie laat uitvoeren in het kader van de vervanging van de F16-gevechtsvliegtuigen door de nieuwe F35 Lightning II, ook bekend als de Joint Strike Fighter of JSF.

Naar artikel
Bedrijfspand Marel, Dongen

Nieuwbouw Marel past als een maatpak

Bedrijfspand Marel, Dongen

Marel Poultry betrekt in juni zijn nieuwe bedrijfspand in Dongen. De nieuwbouw past als een maatpak dankzij de intensieve samenwerking tussen Marel en bouwer Conferm. Elk gebouwonderdeel is tot in detail gezamenlijk uitgedacht en uitgewerkt. “We hoeven straks alleen nog de stekker in het stopcontact te steken en we kunnen van start.”

Naar artikel
Parkeergarage Ravel, Amsterdam

Bijzondere ontwikkelingen op de Zuidas

Parkeergarage Ravel, Amsterdam

Op de Amsterdamse Zuidas, een vooruitstrevende locatie op het gebied van wonen en werken, realiseerde K. Dekker bouw & infra de ondergrondse parkeergarage Ravel. Bijzonder is dat deze garage zich onder de velden van voetbalvereniging AFC bevindt. Hierdoor wordt er optimaal gebruikgemaakt van de beschikbare ruimte en is de garage volledig onttrokken aan het zicht. De bouw van deze nieuwe parkeergarage, met maar liefst 356 parkeerplekken, is op 1 januari 2017 gestart. December 2017 is het werk opgeleverd. Begin 2018 opende de slagboom zich voor de allereerste auto

Naar artikel
Kindcentrum, Boekel

Nieuw kindcentrum in Boekel is voorbereid op de toekomst

Kindcentrum, Boekel

De twee scholen Regenboog en Uilenbrink in Boekel komen samen in een gloednieuw schoolgebouw. De nieuwbouw van het Kindcentrum startte in augustus 2018 en zal formeel worden opgeleverd in mei van dit jaar.

Naar artikel
Schoolgebouw, Uithuizen

Duurzaam en toekomstgericht slim schoolgebouw

Schoolgebouw, Uithuizen

In het Groningse Uithuizen staat, in het Boukemapark, een modern en multifunctioneel schoolgebouw. In deze Brede School worden onderwijs, recreatie en sport gecombineerd in de drie vleugels die met elkaar verbonden worden door een multifunctionele hal. Maar liefst drie basisscholen vinden huisvesting in het gebouw dat voorzien is van geavanceerde klimaatsystemen en innovatieve sensoren die het gebouw echt smart maken.

Naar artikel
Eurofins, Heerenveen

Flexibiliteit en harde deadline, hoe gaan die twee samen?

Eurofins, Heerenveen

Eurofins Food & Feed Testing Netherlands is onderdeel van het wereldwijd opererende Eurofins Scientific. Dit bedrijf behoort tot de top van de voedingslaboratoria en doet onderzoek voor alle sectoren van industrie, horeca, handel en overheid. Eurofins verhuisde in het eerste kwartaal van 2019 zijn vestiging binnen Heerenveen naar een complex met 2300 vierkante meter laboratorium en 560 vierkante meter kantoor, ruim voordat hun seizoensgebonden werkzaamheden van start zouden gaan. Een hele prestatie van hoofdaannemer Jorritsma Bouw BV. en diens preferred suppliers. Op 29 juni 2018 werd de eerste paal geslagen en de oplevering was op 28 februari 2019, exact volgens planning.

Naar artikel
Hotel BOAT & CO, Amsterdam

Vink Bouw realiseert met Hotel BOAT&CO een echte blikvanger

Hotel BOAT & CO, Amsterdam

“We zijn volop bezig met de afbouw van 82 suites, altijd het zwaartepunt van de bouw van een hotel”, volgens Bas Kok, projectleider en eindverantwoordelijke bij Vink Bouw. In de Amsterdamse Houthaven vinden de afrondende werkzaamheden plaats aan Hotel BOAT&CO, een echte blikvanger in een transformatiegebied.

Naar artikel
Gemeentehuis Oldebroek, Oldebroek

Gemeentehuis Oldebroek van F naar A-Label

Gemeentehuis Oldebroek, Oldebroek

Het uit 1981 daterende gemeentehuis van Oldebroek was hard toe aan renovatie. Het is architectonisch gezien een bijzonder gebouw, met een symmetrische opzet en een gridstructuur van betonkolommen. “Bij deze renovatieslag hebben we samen met de gehele schil, voornamelijk het kantoorgedeelte onder handen genomen”, vertelt Michiel Achter de Molen, projectleider bij hoofdaannemer Prins Bouw.

Naar artikel
Schoolgebouw, Amsterdam

Middelbare school Lumion, een combinatie van nieuwbouw en renovatie

Schoolgebouw, Amsterdam

Op de locatie van het monumentale schoolgebouw Calland aan de Vlaardingenlaan in Amsterdam is de huisvesting ontworpen van de nieuwe middelbare school Lumion. Het pand uit 1973 is oorspronkelijk ontworpen als MTS maar geeft nu ruimte aan ongeveer 1300 leerlingen, leraren en ondersteunend personeel. Het project omvatte een combinatie van nieuwbouw en renovatie. Hoofdaannemer Aannemingsmaatschappij Hegeman uit Nijverdal realiseerde op de locatie twee nieuwe gebouwen en renoveerde twee monumentale delen van het oorspronkelijke schoolgebouw.

Naar artikel
Distributiecentrum, Amsterdam

Nieuw distributiecentrum Hulshoff herrijst aan de A5

Distributiecentrum, Amsterdam

Transport- en verhuisbedrijf Hulshoff opent in juli 2019 de deuren van een nieuw distributiecentrum aan de snelweg A5. Vanuit deze locatie worden straks goederen van meerdere leveranciers verzameld en vervolgens bezorgd bij bedrijven en instellingen in o.a. de binnenstad van Amsterdam. Bijzonder is dat Hulshoff daarbij als een van de eerste vervoerbedrijven gebruikmaakt van elektrische vrachtwagens. Het dak van 10.000 m2 wordt helemaal volgelegd met zonnepanelen om deze te kunnen voorzien van groene stroom.

Naar artikel
OSG West-Friesland, Hoorn

OSG West Friesland: monumentale school weer helemaal van deze tijd

OSG West-Friesland, Hoorn

Samenwerking en planning, dat waren de sleutelwoorden voor de verbouwing, uitbreiding, renovatie en restauratie van het monumentale pand van de Openbare Scholengemeenschap West-Friesland in Hoorn. Bouwgroep Dijkstra Draisma BV uit Bolsward was als hoofdaannemer de spin in het web.

Naar artikel
Stadhuis, Utrecht

Ingrijpende restauratie en verduurzaming stadhuis Utrecht

Stadhuis, Utrecht

Het prachtige monumentale stadhuis in Utrecht stamt uit de middeleeuwen en werd rond 1826-1830 verbouwd naar een ontwerp van de Utrechtse stadarchitect Johannes van Embden, in neoclassicistische stijl. In de jaren daarna is het verschillende keren uitgebouwd en gerenoveerd. Het gebouw was dan ook toe aan een grondige renovatie om het te transformeren tot een volwaardig ‘huis van de stad’ met dezelfde glorie van weleer. Restauratieaannemer Burgy Bouwbedrijf slaagde erin om de klus binnen tien maanden te klaren.

Naar artikel