Industriebouw juni 2019

Uitgelichte artikelen

Hoofdkantoor Fokker, Papendrecht

Duurzaamheid en gebruikersbeleving gaan hand in hand bij nieuwe hoofdgebouw

Hoofdkantoor Fokker, Papendrecht

Sportpark Slobbengors te Papendrecht is een bezienswaardigheid rijker. Aan de Industrieweg verrijst het markante nieuwe hoofdgebouw van Fokker met een oppervlakte van ongeveer 6.500 m2. Het meest in het oog springend is de vorm, een vierkante betonnen basis met daarop drie ronde bouwlagen, als ware het een ufo!

Naar artikel
40 jaar van Berlo bedrijfsvloeren, Veghel

Van Berlo, 40 jaar innovatie

40 jaar van Berlo bedrijfsvloeren, Veghel

Van Berlo Groep uit het Noord-Brabantse Veghel viert dit jaar haar 40-jarig bestaan. Wat begon als een eenmansbedrijf in cementdekvloeren groeide in die veertig jaar uit tot een specialist in funderingen en bedrijfsvloeren. Of een innovatieve onderbouwspecialist, zoals commercieel directeur Glenn Verhoef het bedrijf noemt.

Naar artikel
Centrale huisvesting, Sneek

Nieuwe gemeente bouwt centrale huisvesting in Sneek

Centrale huisvesting, Sneek

De gemeente Súdwest-Fryslân centraliseert de huisvesting van kantoor- en publieksruimtes aan weerszijden van de Marktstraat in Sneek. Vijftien gebouwen worden samengevoegd tot een geheel. Tegelijkertijd wil de gemeente het ‘nieuwe werken’ introduceren: open ruimtes, flexplekken en alles wat daarbij hoort.

Naar artikel
Kantorenpand, Heiloo

Van oud schoolgebouw naar ultra duurzaam

Kantorenpand, Heiloo

Woningcorporatie Kennemer Wonen heeft zich samen met Landschap Noord-Holland gevestigd in een volledig verbouwd en verduurzaamd kantorenpand in Heiloo. Het pand diende ooit als schoolgebouw en werd circa vijftien jaar geleden omgevormd tot kantorenpand. Het pand was echter niet energiezuinig en toe aan vernieuwing. Aannemersbedrijf Tervoort Bouwuit Egmond heeft de renovatie en verbouwing gerealiseerd en reeds opgeleverd in februari dit jaar.

Naar artikel
Logistiek Centrum , Wehl

Rabelink Logistics krijgt flinke uitbreiding

Logistiek Centrum , Wehl

Op het A18-bedrijvenpark in Wehl wordt op dit moment een forse uitbreiding van logistiek centrum Rabelink Logistics gerealiseerd. De ruimte voor op- en overslag wordt drie keer zo groot, en het kantoorgedeelte en de parkeerplaats krijgen eveneens meer capaciteit.

Naar artikel
Aquarena-zwembad, Emmen

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, waar staat straks het mooiste zwembad van het land?

Aquarena-zwembad, Emmen

Emmen krijgt een absoluut topzwembad. Als eind van de zomer de eerste bezoekers van de glijbaan – met snelheidsmeter! – naar beneden suizen, bevinden ze zich in een complex dat in Nederland zijn gelijke niet kent. Van binnen en van buiten wordt het zwembad, direct naast het stadion van FC Emmen gelegen, een lust voor het oog.

Naar artikel
Metadecor,

Voor als jij een bijzondere Gevel wilt maken

Metadecor,

Iedere architect streeft ernaar om van elk project iets moois en unieks te maken. Een project met een duidelijk statement of met een bijzonder verhaal. Tegenwoordig is er een groot arsenaal aan mogelijkheden wat gevels betreft. Zo ook open metalen gevels.

Naar artikel
Swinn Gouda, Gouda

“De kosten van het project bepaal je met het ontwerp”

Swinn Gouda, Gouda

SWINN is adviseur constructies voor de nieuwbouw van Metaalwaren­fabrikant Metacon, beide uit Gouda. “Onze rol is de meest economische constructie tot stand brengen”, vertelt directeur Jaap Westerman. “Vanaf het vroege begin gingen we met het totale concept van deze bedrijfshal op het Gouwepark in Moordrecht aan de gang. Optimaliseren en specifiek afstemmen op het logistieke plan van de gebruiker, met het doel een zo efficiënt en economisch mogelijk gebouw te realiseren.”

Naar artikel
Tennishal, Nederhorst den Berg

Fraai nieuw onderkomen voor Tennisvereniging Nederhorst

Tennishal, Nederhorst den Berg

In het weekend van 25 en 26 mei is de nieuwe accommodatie van Tennisvereniging Nederhorst uit Nederhorst den Berg feestelijk in gebruik genomen. Naast vijf buitenbanen, een minibaan, een oefenkooi en een groot zonneterras bestaat het complex uit een tennishal met twee Australian Hardcourtbanen en een aan deze hal vastgebouwd clubhuis. Remco Ruimtebouw was hoofdaannemer van het project, het ontwerp kwam van het Eindhovense architectenbureau DENOLDERVLEUGELS Architects & Associates.

Naar artikel
Max Trading, Eschweiler - Duitsland

Max Trading Nieuwbouw voor Loven Trucks in Duitsland

Max Trading, Eschweiler - Duitsland

In Eschweiler, Duitsland heeft Unibouw(Unibau) ruim 6000 m2bedrijfshuisvesting gerealiseerd, bestaande uit een werkplaats, een keuringsstation, een washal, magazijn en kantoren. De gebruiker van het pand is Loven Trucks, een bedrijf dat DAF-trucks onderhoudt en verkoopt. Het project is in juni 2018 gestart en in maart 2019 opgeleverd.

Naar artikel
Van Dijk Groep, Gemert

Gloednieuw hoofdkantoor en productiehal Van Dijk Groep

Van Dijk Groep, Gemert

Gelegen aan de Noord-om bij de rotonde naar Gemerts grootste bedrijventerreinen Wolfsveld en Smartpark staat het nieuwe pand van de Van Dijk Groep. Het pand gaat dienen als hoofdkantoor en productieruimte voor de drie bedrijven van de groep: De La Roy Isolatie & Design, Unigoed en Unibouw. De bouw is in handen van Unibouw, het eigen bouwbedrijf van de Van Dijk Groep. De oplevering staat gepland voor het derde kwartaal 2019.

Naar artikel
Watersnoodmuseum, Ouwerkerk

Watersnoodmuseum krijgt nieuw kenniscentrum en brasserie

Watersnoodmuseum, Ouwerkerk

De bezoekersaantallen van het Watersnoodmuseum in het Zeeuwse Ouwerkerk nemen toe. Met name het aantal groepen dat een bezoek brengt groeit jaarlijks.

Naar artikel