Industriebouw juli 2019

Uitgelichte artikelen

Interne verbouwing, Nieuwkuijk

Pvvt en ServicebouwPlus gehuisvest in eigen showroom

Interne verbouwing, Nieuwkuijk

In 2017 trad pvvT, specialist op het gebied van afbouw, interieuren geveloplossingen, toe tot het cluster Bedrijfs­huisvesting van Janssen de Jong Groep. pvvT deelt samen met Hercuton, Remco Ruimtebouw, Woody Building Concepts, Hafkon International en ServicebouwPlus een bedrijfspand in Nieuwkuijk. Ook het Poolse bouwbedrijf Ocmer maakt deel uit van het cluster. Elk merk beschikt over veel kennis en ervaring en biedt specifieke toegevoegde waarde voor klanten. Bij nieuwbouwvraagstukken wordt gebruikgemaakt van geavanceerde prefab bouwmethoden in beton, hout en staal. Ook afbouw, onderhoud, renovatie en verbouwingen van (bestaand) bedrijfsmatig vastgoed en het produceren en monteren van aluminium felsdaken behoort tot het productgamma van het Cluster Bedrijfshuisvesting.

Naar artikel
Renovatie, Rijnkade Utrecht

Transformatie van Utrechtse V&D-pand

Renovatie, Rijnkade Utrecht

Het voormalig V&D-pand in Utrecht onderging een flinke transformatie maar behield haar allure en karakteristieke jaren-zeventigstijl. Heddes Bouw & Ontwikkeling nam tijdens de renovatie het casco grondig onder handen en verwerkte de wensen en eisen van de drie nieuwe tenanten: Jumbo, Hudson’s Bay en Primark.

Naar artikel
Kantoor, Varsseveld

TechnoWand groeit: van Aalten naar Varsseveld

Kantoor, Varsseveld

André de Gelder, bedrijfsleider bij Rots Bouw uit Aalten: “Een paar jaar geleden belde TechnoWand-eigenaar Arjan Laninga ons op. Zijn bedrijf was flink gegroeid, dus er was behoefte aan een nieuw bedrijfspand. Of wij daar in bouwteamverband aan wilden meewerken.”

Naar artikel
Zwembad , Dronten

Een nieuw, all-electric zwembad in Dronten

Zwembad , Dronten

Het Burgemeester Aat de Jonge-zwembad gaat het heten, vernoemd naar de inmiddels gepensioneerde burgemeester van Dronten. Al sinds 2015 zijn er plannen voor een nieuw zwembad omdat het huidige bad Overboord verouderd is. Het Burgemeester Aat de Jonge-zwembad wordt gebouwd op de locatie tussen het huidige bad en het tennispark van ATC Dronten. De ontwikkeling en bouw is in handen van Bouwgroep Dijkstra Draisma uit Bolsward en Dokkum.

Naar artikel
Gemeentehuis, Geldrop

Bestuur, politiek en publiek ontmoeten elkaar in transparant

Gemeentehuis, Geldrop

Het gemeentehuis van de gemeente Geldrop-Mierlo ondergaat momenteel een grote verbouwing en renovatie, uitgevoerd door bouwbedrijf Moeskops. Architectenbureau Reset Architecture verzorgde het bouwkundig ontwerp, Burobas ontwierp het interieur. Nog deze zomer zal de oplevering plaatsvinden.

Naar artikel
Magna Tyres, Waalwijk

Magna Tyres bouwt mega distributiecentrum in Waalwijk

Magna Tyres, Waalwijk

Magna Tyres Group, een fabrikant van off-the-road-banden voor o.a. wegen- en mijnbouw, realiseert momenteel een nieuw distributiecentrum van maar liefst 58.000 m2 op bedrijventerrein Haven Acht in Waalwijk, vlak langs de A59. De bouw, die in januari jl. van start is gegaan, verloopt soepel. Rond de jaarwisseling moet het pand gereed zijn.

Naar artikel
Nieuwbouw Intervlag, Rotterdam

De vlag kan uit; nieuwbouw Intervlag in volle gang

Nieuwbouw Intervlag, Rotterdam

Na jarenlang vanuit het centrum van Rotterdam de markt te hebben bediend, was Intervlag toe aan meer ruimte. Met het oog op de verwachte groei heeft het bedrijf voor nieuwbouw gekozen. Hierdoor kan het vlaggenbedrijf op de nieuwe locatie meer nieuwe printers en snijmachines kwijt. Hoofdaannemer Hercuton zorgt voor de turnkey realisatie van het hybride gebouw waarin alle type bouwvormen verenigd zijn. Het kantoor wordt uitgevoerd volgens de karakteristieke loft architectuur met op het dak een bijzondere showroom als eyecatcher.

Naar artikel
Renovatie Technohal Universiteit Twente, Enschede

Nieuwe bestemming voor ‘de glazen kathedraal’

Renovatie Technohal Universiteit Twente, Enschede

Behoud van de fraaie industriële uitstraling stond voorop bij de renovatie van de Technohal, het voormalige onderkomen van de Faculteit Procestechnologie van de Technische Universiteit Twente. Een nieuwe schil, hedendaagse (duurzame) installaties en een nieuwe lay-out waren nodig om het karakteristieke gebouw, bijgenaamd ‘de glazen kathedraal’, geschikt te maken als nieuw onderkomen voor het Health cluster.

Naar artikel
Hoofdkantoor, Heereveen

Nieuwbouw Royal Smilde: gasloos de toekomst in

Hoofdkantoor, Heereveen

Voedselproducent Royal Smilde krijgt een zeer ‘groen’ hoofdkantoor, dat turn-key wordt opgeleverd door aannemer Jorritsma Bouw uit Bolsward. Het pand is gasloos en er wordt gestreefd naar een EPC van 0. Om dit te bereiken is uitgegaan van een qv10-waarde (luchtdichtheid) van 0,4. “Maar de blowerdoortest die we recent deden leverde zelfs een waarde van 0,24 op”, vertelt projectleider Mark Visser.

Naar artikel
Opslag- en distributiehal, Moerdijk

Achtste Inter-Sprint opdracht voor Hercuton

Opslag- en distributiehal, Moerdijk

Turn-key bouwer Hercuton uit Nieuwkuijk legt momenteel de laatste hand aan een nieuwe opslag- en distributiehal van Inter-Sprint op industrieterrein Moerdijk. Het is alweer de achtste opdracht die Hercuton uitvoert voor Europa’s grootste distributeur van auto- en truckbanden. Ron Drijver, commercieel manager bij Hercuton, legt uit waarom de samenwerking zo succesvol is.

Naar artikel
Bedrijfspand, Wierden

Nieuwe bedrijfshal Kemperink Bedrijfswageninrichting in Wierden

Bedrijfspand, Wierden

Kemperink Bedrijfswageninrichting begon ooit in een pand van 200m2 aan de Twentepoort Oost in Almelo. Inmiddels is het bedrijf deze locatie ontgroeid en is nieuwbouw gerealiseerd op bedrijventerrein Weuste-Noord in Wierden. In maart 2019 is het splinternieuwe bedrijfspand in gebruik genomen. Het ontwerp voor de nieuwbouw is afkomstig van architectenbureau Architom uit Denekamp. “Het is een modern gebouw geworden met een minimalistische uitstraling. Bij het ontwerp stond de corebusiness van het bedrijf voorop; het moest allemaal vooral praktisch en functioneel zijn, zodat de medewerkers van Kemperink er goed in kunnen werken, met alle voorzieningen die ze nodig hebben.”

Naar artikel
Nationaal Tenniscentrum, Amstelveen

Kloppend hart van de Nederlandse Tennissport

Nationaal Tenniscentrum, Amstelveen

Met de bouw van het Nationaal Tenniscentrum in Amstelveen zet de KNLTB naar eigen zeggen een belangrijke stap voor de toekomst van het tennis in Nederland. Op ‘het Papendal van de tennissport’ beschikken talenten straks over de beste trainingsfaciliteiten. Ook het bondskantoor van de KNLTB, nu gevestigd in Amersfoort, verhuist mee.

Naar artikel
Medisch Centrum, Vlaardingen

Nieuw medisch Centrum

Medisch Centrum, Vlaardingen

In de Vlaardingse wijk Park Hoog Lede is Medisch Centrum Hoog Lede gerealiseerd, waar onder andere huisartsen, fysiotherapeuten en ander soort zorgspecialisten dagelijks praktijk houden. De nieuwbouwplannen waren er al langer, het duurde alleen even voordat alles rond was qua vergunningen en er daadwerkelijk ‘groen licht’ gegeven werd, maar eenmaal bezig is in rap tempo een prachtig pand neergezet. Op 21 juni 2018 is er met de bouw gestart en op 29 april jl. werd het werk volgens planning opgeleverd. Hoofdaannemer voor dit project was Ouwehand Bouw Gorinchem BV.

Naar artikel