Industriebouw augustus 2019

Uitgelichte artikelen

Schoolgebouw de Wijde Blik, Kamerik

Gespecialiseerd in scholenbouw

Schoolgebouw de Wijde Blik, Kamerik

In Kamerik wordt op dit moment een nieuw schoolgebouw gerealiseerd. In deze nieuwbouw zullen de scholen ‘de Wijde Blik’ en de ‘Eben Haëzer’ vanaf november hun intrek nemen. De hoofdopdracht, afkomstig van de gemeente Woerden, is toegekend aan Aannemersbedrijf Kwakkenbos BV. uit Harmelen.

Naar artikel
Mövenpick Hotel, Den Haag

Den Haag krijgt Mövenpick Hotel nieuwe stijl

Mövenpick Hotel, Den Haag

Mövenpick Hotels & Resorts opent naar verwachting eind 2019 een splinternieuw hotel in de Paleisstraat in Den Haag. Het stijlvolle hotel, dat moet voldoen aan alle wensen van de moderne wereldreiziger, laat zien dat de van oorsprong Zwitserse hotelketen een nieuwe weg is ingeslagen. Het vormt een blauwdruk voor alle hotels die in de toekomst op andere locaties worden geopend.

Naar artikel
Océ Headquarters, Venlo

Toonbeeld van integratie in natuurlijke omgeving

Océ Headquarters, Venlo

BAM Bouw en Techniek is verantwoordelijk voor de integrale realisatie van het nieuwe hoofdkantoor van Océ – a Canon Company in Venlo. Een zeer duurzaam ontwerp van architectenbureau Broekbakema, dat van A tot Z is uitgewerkt in een 3D-model en straks heel mooi samensmelt met de lommerrijke omgeving.

Naar artikel
Machinefabriek Koedood Dieselservice, Hendrik-Ido-Ambacht

Een nieuw, toekomstbestendig pand voor Koedood Dieselservice

Machinefabriek Koedood Dieselservice, Hendrik-Ido-Ambacht

Sinds een aantal maanden staat er een bijzonder nieuw pand op de kruising van het Frankenpad in Hendrik-Ido-Ambacht. Het is het nieuwe bedrijfs- en kantoorgebouw van Koedood, specialist in revisie, verkoop, inbouw en service van scheepsdieselmotoren. Hoofdaannemer U-Build heeft RoosRos Architecten uit Oud-Beijerland aangedragen voor het ontwerp. Het ontwerptraject startte in het voorjaar van 2016 en de uiteindelijke oplevering was in december 2018.

Naar artikel
Metacon, Moordrecht

De kroon op het nieuwe bedrijfscomplex van Metaalwarenfabriek Metacon

Metacon, Moordrecht

Op de kop van het industrieterrein Gouwe Park, pal aan rijksweg A20 (Rotterdam/Utrecht), verrijst in Moordrecht het nieuwe bedrijfscomplex van Metaalwarenfabriek Metacon. Het bedrijf dat wereldwijd in de belangstelling staat met zijn exclusieve en innovatieve specialisatie van inbraak werende rolluiken, brandvertragende industriële deuren en allerhande zonweringssystemen, kent de laatste jaren een enorme groei en krijgt met de nieuwbouw een grote centrale vestiging in plaats van acht losse vestigingen. Verantwoordelijk voor de realisatie is hoofdaannemer Vergeer Bouw BV.

Naar artikel
Bedrijfspand UniPharma, Middelburg

Uitbreiding UniPharma in Middelburg

Bedrijfspand UniPharma, Middelburg

In Middelburg bouwt Aannemingsbedrijf Fraanje B.V.in opdracht van UniPharma een flinke uitbreiding van het reeds bestaande bedrijfspand aan de rondweg N57. UniPharma, een groothandel voor drogisterijen, apotheken en diverse gezondheidswinkels groeit flink en heeft meer ruimte nodig. In totaal wordt er 4.200 m2 extra magazijnruimte gerealiseerd. De uitbreiding vindt plaats op het bouwkavel dat grenst aan het bestaande pand. In november 2018 is er gestart met de grondsanering en in het derde kwartaal van 2019 zal de oplevering plaatsvinden.

Naar artikel
Poppodium Mezz, Breda

Gemeente Breda luistert naar de wensen van de gebruikers van poppodium Mezz

Poppodium Mezz, Breda

Het onderkomen van poppodium Mezz in Breda wordt momenteel ingrijpend verbouwd. Aanleiding voor de verbouwing waren klachten van de gebruikers van het markante gebouw. De gemeente Breda, eigenaar van het pand, toonde begrip en formeerde een bouwteam dat ‘de Mezz’ een functionele facelift geeft.

Naar artikel
Distributiecentrum Rokus/Neele Vat logistics, Rotterdam

Neele-Vat Logistics realiseert nieuw logistiek centrum op Maasvlakte

Distributiecentrum Rokus/Neele Vat logistics, Rotterdam

Onlangs zijn op de Maasvlakte bij Rotterdam de deuren geopend van een nieuw distributiecentrum voor Neele-Vat Logistics. Het beslaat maar liefst 21.000 m2 en is geschikt voor de opslag van koopmansgoederen én voor UN gevaarlijke stoffen. Ieder jaar zal naar verwachting tussen de 75.000 en 100.000 ton aan lading het centrum passeren. De totale capaciteit van de logistieke dienstverlener in Nederland komt hiermee uit op meer dan 200.000 m2.

Naar artikel
Logistiek centrum Veris Bouwmaterialengroep, Deventer

Nieuwbouw na sloop van logistiek centrum Veris Bouwmaterialengroep

Logistiek centrum Veris Bouwmaterialengroep, Deventer

Het gebeurt niet vaak, dat er een nieuw pand gebouw wordt op de fundatie van zijn gesloopte voorganger. Toch klopte Thomassen Beheer, huurder van het complex in Deventer waar ooit een condens melkfabriek van Cobrerco was gevestigd, met dat plan aan bij Bouwadviesburo Hoevers uit Empe. Het plan was om op de fundering van de condensfabriek een loods te realiseren voor de houtopslag van de Deventer bouwmaterialenhandel Veris.

Naar artikel
Bezoekerscentrum Werelderfgoed, Kinderdijk

Regionale partijen realiseren bezoekerscentrum Werelderfgoed Kinderdijk!

Bezoekerscentrum Werelderfgoed, Kinderdijk

Onze beroemde Hollandse polders waren vroeger drassige veenmoerassen. Dat worden ze opnieuw als we stoppen met het droogmalen van het land. In Kinderdijk zie je hoe Nederland al eeuwenlang leeft, vecht en samenwerkt met het water dat ons land in zijn greep houdt. In 1997 belandde dit fraaie, historische stukje Nederland op de werelderfgoedlijst UNESCO. Sindsdien komen er jaarlijkse 400.000 toeristen naar Kinderdijk om dit watermanagement met eigen ogen te aanschouwen.

Naar artikel
Distributiecentrum Westfields Logistics, Oirschot

Westfields Logistics: XXX-distributiecentrum bij Eindhoven Airport

Distributiecentrum Westfields Logistics, Oirschot

Aan de Eindhovensedijk in Oirschot, dicht bij Eindhoven Airport, ligt industrieterreinWestfields. Naast een groot sorteercentrum voor pakketbezorger DPD verrijst een XXL-distributiecentrum: Westfields Logistics. Het gebouw is op risico ontwikkeld door SDK Vastgoed uit Eindhoven, het Vlaamse MG Real Estate en Volker Wessels Logistics Development. Met de nabijheid van de sorteerhub van DPD en de realisatie van ‘Brainport Industries’ verwachten de ontwikkelende partijen een aanzuigende werking op logistiek dienstverleners.

Naar artikel
Noord Boulevard Scheveningen, Den Haag

Horeca en 700 parkeerplaatsen pal aan het Scheveningse strand

Noord Boulevard Scheveningen, Den Haag

Aan de Noordboulevard in Scheveningen bouwt Sprangers Bouwbedrijf BV parkeergarage met 700 plaatsen. Sprangers is één van de oudste bouwbedrijven van Nederland, opgericht in 1796. Gericht naar de zee komen commerciële ruimtes boven de parkeergarage. “Dat zullen vooral horecaondernemingen worden”, zegt projectleider Pepijn Eerden.

Naar artikel
Uitbreiding Arendse Health Club, Dongen

Arendse Health Club Dongen breidt uit met zwembad, wellness en ondersteunende gezondheidsdiensten.

Uitbreiding Arendse Health Club, Dongen

Arendse Health Club heeft vestigingen in Breda, Tilburg, Raamsdonksveer, Dongen, Oosterhout en Lage Zwaluwe. Arendse investeert in de toekomst. Een voorbeeld daarvan is de uitbreiding van één van de twee Health Clubs in Dongen. Bij dat project raakte Marquart Architecten BV uit Raamsdonksveer al in een vroeg stadium betrokken.

Naar artikel
Distributiecentrum Thomassen, Spankeren

Duurzaam distributiecentrum voor papier- en kartonvervoeder

Distributiecentrum Thomassen, Spankeren

Twee uitkragende kantoren vormen de eyecatchers van het nieuwe logistieke centrum van Thomassen Beheer in Spankeren. Met een GPR score van 8.0 is het een zeer duurzaam gebouw. Bouwadviesburo Hoevers B.V. uit Empe realiseerde dit project in bouwteamverband met regionale aannemers en installateurs.

Naar artikel