Industriebouw september 2019

Uitgelichte artikelen

Lascentrum, Alblasserdam

Lascentrum met nieuw kantoor en bedrijfshal uit de as herrezen

Lascentrum, Alblasserdam

Door brand werd het Lascentrum Welding & Cutting ertoe gedwongen een nieuw pand te ontwikkelen. Ze hebben van de nood een deugd gemaakt en de kans aangegrepen om een zeer mooi en duurzaam kantoor te laten bouwen. Precies op dezelfde locatie op Nieuwland Parc in Alblasserdam verrijst nu twee jaar later het nieuwe kantoor met bedrijfshal. Hierbij is zo veel mogelijk gebruikgemaakt van de bestaande constructie. Verantwoordelijk voor de realisatie is hoofdaannemer BMN De Klerk uit Hardinxveld-Giessendam.

Naar artikel
Monks Stukadoors, Leiderdorp

Monks Stukadoors: groot geworden door klein te blijven

Monks Stukadoors, Leiderdorp

Monks Stukadoors uit Leiderdorp is geen stukadoorsbedrijf dat alleen maar meters maakt. In de loop der jaren heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in gecompliceerde renovatie- en restauratieprojecten. Daarnaast onderscheidt Monks Stukadoors zich door haar opdrachtgevers te ontzorgen. Zelfs bij grote, ingewikkelde projecten zorgen de medewerkers dat het werk van begin tot eind probleemloos verloopt en op tijd opgeleverd wordt.

Naar artikel
Bedrijfspand Vegniek, Emmeloord

Vegniek bouwt nieuw bedrijfspand op De Munt

Bedrijfspand Vegniek, Emmeloord

Het gaat goed met machinebouwer Vegniek. In vijf jaar tijd is het bedrijf razendsnel gegroeid. Het pand op het boerenerf bij Luttelgeest is te klein geworden. Verhuizing naar een groter, representatiever pand was daarmee noodzakelijk. Vegniek kocht een kavel van maar liefst 5.000 m2 op bedrijventerrein De Munt in Emmeloord en realiseert hier inmiddels een splinternieuw bedrijfspand van 1.500 m2. Begin oktober neemt het bedrijf de nieuwbouw in gebruik.

Naar artikel
Distributiecentrum Miles, Zaltbommel

Hercuton bouwt opnieuw een duurzaam DC in Zaltbommel

Distributiecentrum Miles, Zaltbommel

Samen met Over Engh Vastgoed ontwikkelt bouwbedrijf Hercuton een distributiecentrum op het duurzame bedrijventerrein De Wildeman in Zaltbommel: DC Miles. De bouw startte in mei 2019. Kim van der Togt, commercieel manager van het Cluster Bedrijfshuisvesting van Janssen de Jong Groep, waar Hercuton onderdeel van uitmaakt, vertelt meer over deze turn-key ontwikkeling.

Naar artikel
Boskalis, Vlaardingen

Letterlijk en figuurlijk een zware klus

Boskalis, Vlaardingen

Grote internationale baggeraar Boskalis wisselde Moerdijk in voor Vlaardingen. Vanuit het voormalige Unilever terrein ondersteunt inmiddels een nieuwe logistieke basis de wereldwijde activiteiten. Bouwbedrijf Vrolijk uit Zevenbergen was de hoofdaannemer. “Het was letterlijk en figuurlijk een zware klus”, vertelt Leo Mosselman, projectleider sinds de start van de bouw afgelopen juli. “We maken vaker warehouses, maar de fundering bij dit project vroeg om een stevige aanpak.”

Naar artikel
Koelhuis Berry-World, Made

Beekers Berries mikt op BREEAM-NL outstanding

Koelhuis Berry-World, Made

Bij Beekers Berries B.V./BerryWorld staat respect voor de natuur centraal. Zo zorgen hommels voor bestuiving en bevruchting. Daarom ligt het voor de hand dat deze internationale speler op het gebied van zacht fruit bij nieuwbouw kiest voor het hoogst haalbare: “Voor het nieuwe koelhuis en kantoor in Made werken we samen toe naar een BREEAM-NL Outstanding duurzaamheidscertificaat”, zegt Leo Mosselman, projectleider bij hoofdaannemer Bouwbedrijf Vrolijk B.V.

Naar artikel
Uitbreiding Warehousepark C.J. Hendriks, Amsterdam

Nieuwe ADR-opslaglocatie in Amsterdamse Amerikahaven

Uitbreiding Warehousepark C.J. Hendriks, Amsterdam

Eind 2018 startte Conferm met de bouw van een nieuwe opslaglocatie voor ADR-goederen (verpakte gevaarlijke stoffen) in de Amsterdamse Amerikahaven. Naar verwachting wordt dit inbreidingskunststukje eind oktober opgeleverd. Van buiten een strak en tijdloos magazijn en van binnen een opslaglocatie die opdrachtgever CJ Hendriks zowel veiligheid als de nodige flexibiliteit en forse opslagcapaciteit biedt.

Naar artikel
Gemeentehuis Geldrop-Mierlo, Geldrop-Mierlo

Duurzaam gemeentehuis voor Geldrop-Mierlo

Gemeentehuis Geldrop-Mierlo, Geldrop-Mierlo

Het afgelopen jaar is het gemeentehuis van Geldrop-Mierlo ingrijpend verbouwd. Dit heeft geresulteerd in een modern, gezichtsbepalend gebouw met veel uitstraling. De gemeente hoopt dat het gebouw, dat van energielabel C/D is gegaan naar energielabel A en geheel gasloos is, een inspiratie vormt voor inwoners en bedrijven om ook te kiezen voor duurzame oplossingen. Op 1 november a.s. neemt men het nieuwe gemeentehuis officieel in gebruik.

Naar artikel
Distributiecentrum Keune, Soest

Keune Haircosmetics breidt uit in Soest

Distributiecentrum Keune, Soest

In september leverde een bouwteam onder leiding van hoofdaannemer Van den Hengel uit Soest en Van Vliet Bouwmanagement uit Barendrecht de uitbreiding op van een distributiecentrum van Keune Haircosmetics in Soest.

Naar artikel
Bedrijfspand Bouwbedrijf Kreeft, Ede

Dirk Jan van den Brink van Bouwbedrijf Kreeft: “Ons nieuwe bedrijfspand moet een showcase worden van onze filosofie”

Bedrijfspand Bouwbedrijf Kreeft, Ede

Bouwbedrijf Kreeft is dagelijks bezig met duurzaamheid en innovatie. Daarom wil het bedrijf zelf het goede voorbeeld geven met het nieuwe bedrijfspand. Door het toepassen van innovatieve duurzame technieken moet het een showcase worden van waar Kreeft voor staat. Ook is ervaring opgedaan met circulair bouwen. Van den Brink: “We hebben op elementniveau onderzocht wat het circulaire alternatief zou zijn.”

Naar artikel
Distributiecentrum GLS, Amsterdam

DC GLS Amsterdam: een groot maatpak voor een compleet sorteersysteem

Distributiecentrum GLS, Amsterdam

In opdracht van Delin Capital Asset Management en eindgebruiker GLS heeft hoofdaannemer Unibouw BV. uit Gemert de afgelopen maanden een postsorteercentrum op Atlaspark, een industrieterrein in het Havengebied van Amsterdam, gerealiseerd. Het totale perceel bedraagt circa 21.000 m2 en de oppervlakte van het pand is zo’n 6.100 m2. De allergrootste uitdaging tijdens deze bouw, welke in rap tempo plaatsvond, was de slechte grondslag op de projectlocatie.

Naar artikel
Bedrijfspand Adri & Zoon, Yerseke

BREEAM Excellent voor uitbreiding Adri en Zoon Yerseke

Bedrijfspand Adri & Zoon, Yerseke

Adri & Zoon in het Zeeuwse Yerseke verwerkt en verkoopt vis, mosselen en overige zeevruchten. Bouwbedrijf Schrijver uit ’s Gravenpolder leverde in mei 2019 opnieuw een uitbreiding op voor ‘Adri’. Ook de productie-unit is inmiddels volop in bedrijf.

Naar artikel
Bedrijfspand Aweta, Pijnacker

Verhuizing biedt Aweta ruimte voor verdere ontwikkeling

Bedrijfspand Aweta, Pijnacker

Op bedrijvenpark Boezem Oost in Pijnacker is een nieuw bedrijfspand gerealiseerd voor Aweta, specialist in sorteer- en verpakkingsoplossingen voor telers en kwekers van groenten, fruit en bloemen. Aweta heeft met de verhuizing Nootdorp verlaten, de plaats waar het bedrijf ruim vijftig jaar geleden werd opgericht door Aad Tas (A.W. Tas, waarvan de bedrijfsnaam is afgeleid). Op het vrijgekomen terrein vlakbij het centrum van Nootdorp worden woningen gebouwd.

Naar artikel
Bedrijfspand Remkes, Epe

Ambitieuze plannen… daar draaien wij onze hand niet voor om!

Bedrijfspand Remkes, Epe

In Epe wordt op dit moment een enorm bedrijfspand gerealiseerd: de nieuwbouw van een vrieshal en pasteurisatie voor Pluimvee Slachterij Remkes BV. De bestaande kantoorruimten werden eerder gerenoveerd. De complete nieuwbouw heeft een vloeroppervlakte van meer dan 10.000 m2 en wordt gerealiseerd volgens de certificering BREEAM Outstanding. De eisen en de papierwinkel die hiermee samenhangen, zijn een hele uitdaging. Gelukkig is hoofdaannemer Van Norel Bouwgroep hier juist erg bedreven in. Sterker nog: het familiebedrijf uit Epe draait duidelijk zijn hand niet om voor deze ambitieuze plannen, en is op dit moment al volop met de fundering bezig.

 

Naar artikel
Hoofdkantoor Unibouw, Gemert

Nieuw hoofdkantoor voor de Van Dijk Groep

Hoofdkantoor Unibouw, Gemert

Een nieuw hoofdkantoor voor specialisten in het bouwen van bedrijfsgebouwen; dat moest wel iets bijzonders opleveren. De Van Dijk Groep uit Gemert krijgt inderdaad een buitengewoon elegant, smaakvol én functioneel nieuw onderkomen. De Van Dijk Groep bestaat uit o.a. De La Roy Isolatie & Design, VDG Real Estate en Unibouw. Samen betrekken ze dit najaar een nieuw hoofdkantoor met productieruimte, pal aan de N272 in Gemert.

Naar artikel