Industriebouw oktober 2019

Uitgelichte artikelen

Distributiecentrum, Amsterdam

DC GLS Amsterdam een groot maatpak voor een compleet sorteersysteem

Distributiecentrum, Amsterdam

In opdracht van Delin Capital Asset Management en eindgebruiker GLS heeft hoofdaannemer Unibouw BV uit Gemert de afgelopen maanden een postsorteercentrum op Atlaspark, een industrieterrein in het Havengebied van Amsterdam, gerealiseerd. Het totale perceel bedraagt circa 21.000 m2 en de oppervlakte van het pand is zo’n 6.100 m2. De allergrootste uitdaging tijdens deze bouw, welke in rap tempo plaatsvond, was de slechte ondergrond op de projectlocatie.

Naar artikel
Voorzieningscluster, Nijkerkerveen

De kracht van samen, voorzieningscluster te Nijkerkerveen nadert voltooiing

Voorzieningscluster, Nijkerkerveen

In Nijkerkerveen wordt momenteel hard gewerkt aan de totstandkoming van het Voorzieningencluster, een multifunctioneel gebouw grenzend aan het dorpsplein. In dit pand zullen de Johannes Calvijnschool, een bibliotheek, een kinderdagverblijf, een peuterspeelzaal en dorpshuis worden gehuisvest. Aan Bouwbedrijf Doppenberg uit Hoevelaken de schone taak om als hoofdaannemer alles in goede banen te leiden.

Naar artikel
Gezondheidscentrum, Wezep

Nieuw gezondheidscentrum in Wezep

Gezondheidscentrum, Wezep

Aan de Verlengde Meidoornstraat in Wezep is een splinternieuw, duurzaam gezondheidscentrum gebouwd. Het pand bestaat uit twee lagen en beschikt onder meer over diverse spreek- en behandelkamers. Bouwbedrijf Van de Kol uit Garderen nam in opdracht van Arts en Zorg de leiding in het bouwproces.

Naar artikel
Agora 2, Oud-Gastel

Agora 21B in sneltreinvaart gerealiseerd

Agora 2, Oud-Gastel

In twee fasen realiseert Willy Naessens Industriebouw BV in opdracht van Heylen Warehouses het logistiek centrum Agora 21B van 70.000 m2, dat verhuurd zal worden in eenheden vanaf 10.000 m2. Het bedrijfsgebouw met kantoren staat op een fraaie zichtlocatie langs de A17, aan de rand van industrieterrein Borchwerf II te Oud-Gastel. De eerste fase is in 2017 opgeleverd. De tweede fase, ongeveer 23.500 m2, wordt momenteel gebouwd en zal nog dit jaar worden opgeleverd.

Naar artikel
Supermarkt Dirk XXL, Volendam

Herbouw Dirk van den Broek Volendam in volle gang

Supermarkt Dirk XXL, Volendam

In 2016 werden supermarkt Dirk van den Broek én een restaurant aan de Hyacintenstraat in Volendam volledig verwoest door een brand. De komende tijd zal hier een compleet nieuw winkelcomplex herrijzen. Eind juni is men officieel begonnen met de herbouw. Het is de bedoeling dat het geheel rond de zomer van 2020 wordt opgeleverd.

Naar artikel
Centraal en Ontvangstgebouw, Nationaal Park de Hoge Veluwe

Nieuw publieksgebouw voor Het Nationale Park de Hoge Veluwe, pand is nagenoeg energieneutraal

Centraal en Ontvangstgebouw, Nationaal Park de Hoge Veluwe

Centraal in Het Nationale Park De Hoge Veluwe is een nieuw bezoekerscentrum verrezen. Het multifunctionele gebouw, Park Paviljoen, herbergt een restaurant, een parkwinkel, een informatiebalie en educatie- en ontvangstruimten. De realisatie van de nieuwbouw was in handen van Rots Bouw BV uit Aalten.

Naar artikel
Edco, Eindhoven

Nieuw kantoor met showroom voor Edco in Eindhoven

Edco, Eindhoven

Op industrieterrein Flight Forum in Eindhoven bouwt Wijnen Bouw BV aan een nieuw kantoor- en showroomcomplex voor de internationale handelsonderneming EDCO BV. Het bestaande bedrijfspand op de bouwlocatie wordt in fasen deels gesloopt en deels verbouwd en uitgebreid.

Naar artikel
DC Bavelse Berg, Breda

Nieuw, grootschalig distributiecentrum Bavelse Berg

DC Bavelse Berg, Breda

Er moet nog even gewerkt worden aan de aansluiting van de 16.000 zonnepanelen op het dak, maar begin november is het helemaal af. Dan zal het nieuwe distributiecentrum op de locatie ‘Bavelse Berg’ in Breda worden opgeleverd. VolkerWessels Logistics Development ontwikkelt het 41.000 m2 tellend logistiek gebouw. De aannemer is het zusterbedrijf Systabo B.V. uit Enschede.

Naar artikel
Bosch Beton, Barneveld

Bosch Beton realiseert BREEAM-megabetonfabriek met een bouwtijd van slechts 45 weken

Bosch Beton, Barneveld

Maar liefst 35.000 m2 bedraagt de oppervlakte van de nieuwe productie-faciliteit van Bosch Beton. Door BREEAM Outstanding te bouwen maakt de keerwandproducent haar reputatie als voorloper op het gebied van duurzaamheid waar. Het in samenwerking met de opdrachtgever realiseren van deze megahal binnen slechts 45 weken bouwtijd was een uitdagend project voor bouwbedrijf Van Mourik Bouw uit Ophemert.

Naar artikel
Gemeentehuis, Putten

Gemeentehuis in Putten ondergaat grootschalige renovatie

Gemeentehuis, Putten

Het gemeentehuis in Putten onderging onlangs een ingrijpende renovatie. Van Norel Bouwgroep pakte als bouwkundig en coördinerend aannemer vooral het groot onderhoud aan en verbeterde het binnenklimaat.

Naar artikel
DC Hamu, Hattemerbroek

Tijdloos en duurzaam distributiecentrum met uitstraling voor HAMU Automaterialen

DC Hamu, Hattemerbroek

Het gaat goed met HAMU Automaterialen. De afgelopen jaren is het bedrijf flink gegroeid, met inmiddels 9 vestigingen in het hele land. Om tegemoet te kunnen komen aan die groei, is een nieuw distributiecentrum gerealiseerd op Bedrijvenpark H2O in Hattemerbroek. Niet alleen HAMU Epe verhuist hiernaartoe, ook het bandenhotel dat voorheen gevestigd was in Putten krijgt hier een plek.

Naar artikel
Gasthuis Dreyeroord, Oosterbeek

Hotel Dreyeroord vervangen door histrorisch, duurzaam en energiezuinig gastenhuis voor dementerenden

Gasthuis Dreyeroord, Oosterbeek

De Amsterdamse vastgoedontwikkelaar Amvest bouwt verspreid over het land zogenaamde ‘Gastenhuizen’; kleinschalige woon-/zorgcomplexen voor dementerenden. Bouwbedrijf Van Grunsven, met vestigingen in Erp en Nijmegen, is verantwoordelijk voor de realisatie van het Gastenhuis Dreyeroord in Oosterbeek. Op een wel heel bijzondere plek!

Naar artikel
VDH Solar, Hazerswoude

Duurzaam onderkomen voor zonnepanelengroothandel VDH Solar

VDH Solar, Hazerswoude

In de huidige tijd is er volop aandacht voor duurzaamheid. VDH Solar uit Hazerswoude-Dorp, een groothandel in zonnepanelen, doet dan ook goede zaken. Het bedrijf groeit inmiddels uit zijn jasje. Op het gloednieuwe bedrijventerrein Green Tech Valley, vlak om de hoek bij de huidige locatie, vond VDH Solar de ideale plek om een nieuw onderkomen te realiseren.

Naar artikel
Ziekenhuisapotheek, Arnhem

Ziekenhuisapotheek Rijnstate voorzien van gebruiksklare cleanrooms

Ziekenhuisapotheek, Arnhem

Al sinds 1990 is ClimaTech de specialist in het ontwerpen en bouwen van cleanrooms. Het werk begint bij voorkeur met een lege ruimte en een klant die nog niet weet wat hij of zij nodig heeft. “Zo kunnen we aan de voorkant al meedenken over het ontwerp. Hieruit volgt een voorstel volledig gericht op het productieproces van de klant”, zo vertelt projectmanager Jan Donderwinkel.

Naar artikel