Industriebouw november 2019

Uitgelichte artikelen

Bedrijfspand Horconex, Poeldijk

Kassenbouwer kiest voor klasse

Bedrijfspand Horconex, Poeldijk

Een pand om trots op te zijn, dat wilde de Westlandse ondernemer Cees van Uffelen. Hij heeft zijn droom waargemaakt. De nieuwe huisvesting van zijn bedrijf HORCONEX, de internationaal opererende leverancier van tuinbouwprojecten, is één van de meeste duurzame en visueel aantrekkelijke bedrijfspanden in het Westland.

Naar artikel
Noordboulevard, Scheveningen

Winkels, horeca en 700 parkeerplaatsen pal aan het Scheveningse strand

Noordboulevard, Scheveningen

Afgelopen zomer ging de Scheveningse Noordboulevard weer open voor publiek, na een jaar van bouwwerkzaamheden. Sprangers Bouwbedrijf B.V. – één van de oudste bouwbedrijven van Nederland, opgericht in 1796 – bouwde een parkeergarage van drie lagen met 700 parkeerplaatsen.

Naar artikel
Metropolitan, Amsterdam

Metropolitan opent zich voor de omgeving

Metropolitan, Amsterdam

‘Van gesloten kolos tot moderne eyecatcher aan de Zuidas’, kopt de projectpagina op de site. Dat is niets te veel gezegd. Aannemer Heembouw kreeg opdracht voor een duurzame transformatie van Metropolitan in Amsterdam en ging als ontwerpende bouwer aan de slag met eigen architecten.

Naar artikel
Opslagcentrum Allsafe, Lelystad

Allsafe mini opslag opent nieuw filiaal in Lelystad

Opslagcentrum Allsafe, Lelystad

ALLSAFE Mini Opslag heeft miljoenen euro’s geïnvesteerd om verder uit te breiden in de provincie Flevoland. De vestiging in Almere barstte uit zijn voegen en daarom heeft de snelste groeier van mini-opslag van het land een tweede filiaal geopend, aan Minervaweg 5 in Lelystad.

Naar artikel
Gezondheidscentrum, Roden

Nieuw gezondheidscentrum herrijst in Roden

Gezondheidscentrum, Roden

Naar verwachting zal eind 2019 een splinternieuw gezondheidscentrum, ‘De Es’, de deuren openen in Roden. Hier krijgen o.a. drie huisartspraktijken, een tandartspraktijk, Rôner Apotheek, Fysiotherapie Roden, Allezorg en Certe medische diagnostiek & advies een plek. De bouw is in de vertrouwde handen van een bouwteam, waaronder Bouw- en Aannemingsbedrijf G. de Haan & Zn.

Naar artikel
Finitouch, Amersfoort

Uitbreiding Finitouch 100% energieneutraal

Finitouch, Amersfoort

ServicebouwPlus uit Nieuwkuijk, deel uitmakend van het Cluster Bedrijfshuisvesting van Janssen de Jong Groep, is al jaren een vertrouwde partner van Finitouch Interieurbouw BV uit Amersfoort. ServicebouwPlus verzorgt niet alleen het onderhoud van het bedrijfspand, maar de twee bedrijven voeren ook samen projecten uit. Momenteel realiseert ServicebouwPlus een flinke uitbreiding van het onderkomen van Finitouch.

Naar artikel
Novum Maartenshal, Voorburg

Novum Maartenshal in Voorburg nadert voltooiing

Novum Maartenshal, Voorburg

Vorig jaar werd de verouderde sportvoorziening ‘de Maartenshal’ in Voorburg gesloopt. Sinds maart jl. bouwt men op dezelfde plek aan een nieuw, duurzaam gymzalencomplex dat gebruikt zal worden door het Sint-Maartenscollege én het Novum Gymnasium. Ook sportverenigingen kunnen de accommodatie huren. De Novum-Maartenshal is dan ook een enorme aanwinst voor de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Naar artikel
Kwantum, Tilburg

Ingrijpende metamorfose hoofdkantoor Kwantum in Tilburg

Kwantum, Tilburg

Het hoofdkantoor en het distributiecentrum van Kwantum zijn weer klaar voor de toekomst. Bouwbedrijf Peter Peters nam het meer dan 30 jaar oude hoofdpand in Tilburg flink onder handen. Tegelijkertijd bouwde de aannemer een nieuwe stalen toren die te gebruiken is als entree én reclamezuil. Eindelijk is Kwantum echt in het zicht aan de zichtlocatie langs de A58.

Naar artikel
Nouwens Transport, Breda

Nouwens Transport Breda BV breidt flink uit in Breda

Nouwens Transport, Breda

Op dit moment vinden de laatste werkzaamheden plaats rondom de bouw van de nieuwe vestiging van Nouwens Transport Breda. Het omvangrijke pand staat op een ruim 30.000 m2 tellend terrein aan Steltbeemd te Breda. Directievoering van de ontwikkeling en realisatie is in handen van BOLWERK BV uit Breda.

Naar artikel
Kantoor van der Krabben, Oss

Markant kantoorpand Van der Krabben Makelaardij volledig in ere hersteld

Kantoor van der Krabben, Oss

Op 15 juni 2017 werd het statige en kort daarvoor verbouwde kantoorpand van Van der Krabben Makelaardij door brand vrijwel volledig verwoest. Het historische pand aan de Kruisstraat in Oss stamt uit 1885. Met vereende krachten hebben de medewerkers van Bouwbedrijf Berghege er samen met diverse onderaannemers voor gezorgd dat het markante gebouw weer volledig in haar oude glorie is hersteld.

Naar artikel
Het Grauwe Paard, Zwaag

Kleinschalig complex, groots in details

Het Grauwe Paard, Zwaag

Sinds 2005 stond café Het Grauwe Paard in Zwaag er leeg en verwaarloosd bij. Op het grote terrein verrijst nu een kleinschalig appartementencomplex met elf woningen die custom made worden opgeleverd. Dol Bouwbedrijf BV uit Spierdijk is de aannemer van deze levensloopbestendige appartementen.

Naar artikel
De Nije Rolpeal, Workum

Burgerinitiatief Workum realiseert nieuw zwem- en sportcomplex

De Nije Rolpeal, Workum

In opdracht van stichting ‘De Nije Rolpeal’ realiseerde Jorritsma Bouw uit Bolsward afgelopen jaar de nieuwbouw van een zwem- en sport- complex in het Friese Workum. De opgave bestond uit de bouw van een zwembad, een sporthal en onder meer de bijbehorende kleedruimtes en kantine.

Naar artikel
De Nieuwe Plantage, Rotterdam

De Nieuwe Plantage is klaar voor de volgende 15 jaar

De Nieuwe Plantage, Rotterdam

De Kok Bouwgroep heeft recent het renovatieproject De Nieuwe Plantage in Rotterdam opgeleverd. Het betrof de complete herinrichting van het bestaande verpleeghuis, inclusief een opwaardering van de e-installaties en w-installaties.

Naar artikel
Cascade, Groningen

Futuristische renovatie Cascadecomplex

Cascade, Groningen

Bouwgroep Dijkstra Draisma uit Friesland is door Rijksvastgoedbedrijf verantwoordelijk gesteld voor de renovatie van het Cascadecomplex dat ligt ten westen van de Groningse hoofdstad. Het Cascadecomplex is een U-vormig project en biedt ruimte voor werken en parkeren van verschillende overheidsdiensten.

Naar artikel
Uitbreiding Kortmann, Hoofddorp

Uitbreiding Kortmann is Hercuton op het lijf geschreven

Uitbreiding Kortmann, Hoofddorp

Kortmann Art Packers & Shippers in Hoofddorp is gespecialiseerd in het opslaan, verpakken, verzenden en installeren van kunst in de breedste betekenis van het woord. Hercuton voltooide eind oktober de tweede fase van de uitbreiding van de opslagruimte van Kortmann. Volgens Commercieel Manager Ron Drijver een opdracht, waarbij prefab beton het aangewezen materiaal was om mee te bouwen.

Naar artikel
Bedrijfspand Napoleon, Tiel

Nieuw distributiecentrum Wolf Steel Europe herrijst aan Amsterdam-Rijnkanaal

Bedrijfspand Napoleon, Tiel

In Tiel bouwt aannemer Conferm het nieuwe Europese distributiecentrum van Wolf Steel Europe. Een project waarbij betrokkenheid en verwachtings-management cruciaal zijn, zo schetst William Holvoet, directeur van deze ontwerpende bouwer, die ruime ervaring heeft met warehouses.

Naar artikel