Industriebouw december 2019

Uitgelichte artikelen

Hoofdkantoor Triodos Bank, Driebergen

Nieuwe houten huisvesting Triodos Bank houdt rekening met natuur

Hoofdkantoor Triodos Bank, Driebergen

Het eerste grootschalige houten kantoorgebouw staat op het landgoed De Reehorst in Driebergen/Zeist en vormt het nieuwe onderkomen van Triodos Bank Nederland. Met het volledig remontabele pand zetten de architecten en de ontwikkelaar wereldwijd een belangrijke toon op circulair en duurzaam gebied en krijgt het gebouw met een materialenpaspoort toegang tot de toekomst.

Naar artikel
Bastion Hotel, Geleen

Splinternieuw Bastion Hotel in Geleen

Bastion Hotel, Geleen

Smeets Bouw uit Maastricht kreeg de uitdagende opdracht om pal achter het bekende Bastion Hotel in Geleen een compleet nieuw hotel te bouwen. Van de realisatie van het nieuwe gedeelte mochten de gasten en medewerkers van het hotel niet of nauwelijks hinder ondervinden. En dan was er nog de strakke planning.

Naar artikel
Bedrijfspand Verheij, Sliedrecht

Imposant ontwerp nieuwbouw Verheij Integrale Groenzorg

Bedrijfspand Verheij, Sliedrecht

In de zomer van 2018 werd in Sliedrecht de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van Verheij Integrale Groenzorg, een bedrijf dat op landelijk niveau in tuinaanleg, groenonderhoud doet, en maar liefst 125 medewerkers heeft. Hoofdaannemer BMN de Klerk BV uit Hardinxveld-Giessendam leidde de bouw in goede banen.

Naar artikel
DC Middenweg, Moerdijk

Nieuw Smartlog distributiecentrum in Moerdijk

DC Middenweg, Moerdijk

Aan de Middenweg in Moerdijk realiseert ontwikkelaar DHG het logistieke complex Smartlog 3. Inmiddels zijn er in heel Nederland vijftien distributiecentra, bestaand dan wel in aanbouw, volgens dit concept. Het nieuwe complex, alweer het derde in Moerdijk, is met in totaal 101.724 m2 verhuurbare meters één van de grotere in de snelgroeiende Smartlog-portefeuille.

Naar artikel
Zorgcentrum Borgerhof, Borger

Modern met een huiselijke uitstraling

Zorgcentrum Borgerhof, Borger

In Borger legt Koenen Bouw de laatste hand aan Zorgcentrum Borgerhof, volgens sommigen momenteel het grootste bouwproject in Drenthe. Een speels en afwisselend project, mede omdat het gebouw aan de buitenkant niet oogt als een zorgcentrum.

Naar artikel
Bedrijfspand Varex, Doetinchem

Klaassen ontwikkelt nieuw onderkomen voor Varex Imaging

Bedrijfspand Varex, Doetinchem

Varex Imaging Nederland BV, nu nog gevestigd in Dinxperlo, ontwikkelt, produceert en levert elektromechanische componenten voor medische en industriële röntgenapparatuur. Het bedrijf maakt een stormachtige groei door. Om in de toekomst verder te kunnen groeien, realiseert KlaassenGroep BV voor het bedrijf een splinternieuw onderkomen in Doetinchem.

Naar artikel
Boeiend Huys, Berkel Enschot

Ingrijpende renovatie en transformatie zorgcomplex De Vier Schouwen

Boeiend Huys, Berkel Enschot

KdV architectuur uit Eindhoven tekende voor de renovatie en transformatie van zorgcomplex De Vier Schouwen in Berkel Enschot. Architect Wouter van Wijnen: “Wij halen onze inspiratie en onze kracht uit het gesprek met de opdrachtgever en de gebruiker.”

Naar artikel
School SKOV-PPO , Renkum

Twee basisscholen in één gloednieuw gebouw

School SKOV-PPO , Renkum

Het eerste gasloze gebouw van de gemeente Renkum is speciaal gebouwd voor de jongste inwoners. Pal naast het eveneens gloednieuwe multifunctionele sportcentrum Doelum verrees een complex waarin twee basisscholen, De Atlas en De Keijenberg, een kinderopvangplek en buitenschoolse opvang gehuisvest zijn. Op 1 november jl. werd het gebouw feestelijk in gebruik genomen.

Naar artikel
Advertorial Monks, Leiderdorp

Monks restaureert monumentale plafonds

Advertorial Monks, Leiderdorp

Familiebedrijf Monks, opgericht in 1973, houdt zich onder meer bezig met de restauratie van monumentale ornamentplafonds. Brian McCarthy is inmiddels ruim 20 jaar in dienst bij Monks en vertelt vol passie over zijn vak.

Naar artikel
Crematorium 't Lief, Beesd

Klimaatneutraal crematorium herrijst in Beesd

Crematorium 't Lief, Beesd

Begin 2020 opent het eerste elektrische crematorium van Nederland de deuren in Beesd. Mede dankzij het gebruik van alleen groene stroom is het ook nog eens volledig energieneutraal. Aan bouw- en aannemingsbedrijf Van Santen & Zn uit Culemburg de eer om de realisatie van dit bijzondere pand mogelijk te maken.

Naar artikel
DCAM Waalhaven, Rotterdam

Warehouse in de Waalhaven

DCAM Waalhaven, Rotterdam

Wekelijks opent er ergens in Nederland wel een distributiecentrum of andere logistieke faciliteit de deuren. Het is dan ook moeilijk om ze allemaal uniek te noemen; het zijn meestal stalen constructies met een kantoorgedeelte, laaddocks en vaak ook een mezzanine. En toch valt er bij ieder project iets op, wat het beschrijven waard is. Zo ook bij het warehouse dat Unibouw BV uit Gemert momenteel bouwt aan de Rotterdamse Waalhaven, in opdracht van de Britse investeerder DCAM.

Naar artikel
Brandweerkazerne, Harlingen

Brandweerkazerne wordt toonbeeld van circulair bouwen

Brandweerkazerne, Harlingen

‘Re-duce, re-use en re-cycle’ en ‘droog bouwen’. Dat zijn de belangrijkste circulaire uitgangspunten voor de nieuwe, gasloze en zeer duurzame brandweerkazerne van Harlingen. Opdrachtgever is Veiligheidsregio Fryslân. Reden voor de nieuwbouw is een betere bereikbaarheid voor de brandweerlieden, waardoor men sneller kan uitrukken. Daarnaast was de oude kazerne toe aan vervanging.

Naar artikel
Kranendonk, Tiel

Geavanceerde robothal voor Kranendonk in Tiel

Kranendonk, Tiel

Voor haar trouwe opdrachtgever Kranendonk realiseerde JCVANKESSEL in 2018 een immense hal speciaal voor de fabricage van de Goliath robots die Kranendonk voor o.a. Chinese opdrachtgevers bouwt. Directeur Adrie van Kessel: “Daarbij was het een uitdaging om de grote kraanbaanoverspanning te realiseren die deze fabricagehal nodig had. We hebben in Duitsland speciaal stalen HE700B-kolommen laten walsen om dit op deze hoogte mogelijk te maken.”

Naar artikel