Industriebouw januari 2020

Industriebouw editie 59, januari 2020

Editie 59

Beste lezers van Industriebouw,

Het zijn roerige tijden. Vooral issues als PFAS en de stikstof crisis houden ons in hun greep. Boeren protesteren omdat zij nadelige gevolgen ondervin-den als gevolg van maatregelen die voortkomen uit het huidige stikstof beleid en bouwprojecten liggen stil vanwege problemen rondom stikstof. Door alles wat er speelt, is het niet altijd makkelijk te bedenken waar we over een jaar staan met elkaar.

Des te begrijpelijker is het dat we hand in hand gingen protesteren om het kabinet er van te doordringen dat het echt anders moet. De politiek is aan zet. Zij moet vooral meedenken met de mensen in de praktijk en met concrete oplossingen komen. Daarvoor is lef nodig, je moet het namelijk aandurven om je buiten de gebaande paden van bestaande wetten en regels te begeven. Alles om er voor te zorgen dat de bouwsect 54or door kan gaan met datgene waar ze goed in is: Bouwen! Terug naar het hier en nu.

De nieuwste editie van Industriebouw is weer uit.Deze maakt inzichtelijk met wat voor mooie bouwprojecten we bezig zijn in Nederland.Van een kleinschalig maar toch met passie gebouwd project als Woonzorgcentrum De Linde in Achterberg tot een groot project als het distributiecentrum van Technische Unie in Utrecht. In Nederland bouwen we met elkaar, maar ook voor elkaar. Het nieuwe jaar gaat gepaard met een aantal veranderingen in de vertrouwde lay-out, waar-onder de cover, meer en grotere foto’s om de verhalen visueel te ondersteunen en vooral online meer mogelijkheden om te laten zien waar we allemaal mee bezig zijn binnen de utiliteitsbouw.

Wij wensen je weer veel leesplezier!

Details & binnenwerk magazine

Aanleiding Editie 59
Omvang 90 pagina's
Papier omslag 300 grams Sat MC
Papier binnenwerk 115 grams Mat MC
Afwerking Mat gelamineerd (Full colour)

Uitgelichte artikelen

Iberdeli, Ridderkerk

Bouw nieuw koelhuis Iberdeli race tegen de klok

Iberdeli, Ridderkerk

Op 16 januari 2020 werd het nieuwe koelhuis voor Iberdeli BV in Ridderkerk opgeleverd. Leo Mosselman, projectleider namens bouwbedrijf Vrolijk: “Het was een race tegen de klok.

Naar artikel
Spoormaker, Ridderkerk

BVG’s Spoormaker 3 en 4 herrijzen op Cornelisland

Spoormaker, Ridderkerk

Twee jaar na de voltooiing van de BVG’s Spoormaker 1 en 2 verrijzen momenteel, pal ernaast en deels ertegenaan, de bedrijfsverzamelgebouwen Spoormaker 3 en 4. Gelegen op bedrijventerrein Cornelisland, vlak aan de A15, op de plek waar de gemeenten Rotterdam, Barendrecht en Ridderkerk elkaar raken.

Naar artikel
Mondragon, Zierikzee

Monumentaal Mondragon transformeert tot luxe hotel

Mondragon, Zierikzee

Mondragon, het voormalige theater- en restaurantcomplex aan de Oude Haven in Zierikzee, heeft een metamorfose ondergaan. Het historische hoofdgebouw is grondig gerestaureerd en aangrenzend verbonden door een ‘glazen huis’ – is nieuwbouw gerealiseerd.

Naar artikel
DC Technische Unie, Utrecht

Technische Unie clustert activiteiten in Utrecht

DC Technische Unie, Utrecht

In Utrecht verrijst momenteel aan de Griffioenlaan op bedrijventerrein Westraven een duurzaam pand, waar diverse activiteiten van het bedrijf in ondergebracht worden.

Naar artikel
Stougjeshof, Oud-Beijerland

Het vergt vertrouwen om een project als dit te realiseren

Stougjeshof, Oud-Beijerland

In Oud-Beijerland verrees vorig jaar een appartementencomplex voor mensen met een zorgbehoefte die wel zelfstandig kunnen wonen. Het complex, gebouwd in de vorm van een hofje, bevat 47 drempelloze appartementen verdeeld over twee woonlagen, met een beheerderswoning ernaast.

Naar artikel
WZC de Linde , Achterberg

Een unieke woonvoorziening voor dementerende ouderen

WZC de Linde , Achterberg

In het Utrechtse Achterberg, wordt een gloednieuw, kleinschalig zorgcomplex geopend: Woonzorgcentrum De Linde. Opdrachtgever is de Rhenense woningstichting Rhenam, die het centrum verhuurt aan de stichting QuaRijn, die er 24-uurs zorg gaat bieden aan dementerende ouderen.

Naar artikel
Gymworld, Zoetermeer

'Sportief icoon voor ‘Sweet Lake City’

Gymworld, Zoetermeer

Sportaccommodatie Gymworld in Zoetermeer verrijst met 24 meter hoogte een nieuw icoon voor de stad Zoetermeer en voor de Nederlandse turnwereld.

Naar artikel
Hordijk Verpakkingen , Zaandam

Hordijk Verpakkingen krijgt een passend nieuw pand

Hordijk Verpakkingen , Zaandam

Bouwbedrijf Heembouw bouwt een nieuwe bedrijfshal met kantoren voor Hordijk Verpakkingen, pal tegenover de bestaande vestiging aan de Daalderweg in Zaandam. De in staal opgetrokken hal krijgt een oppervlak van 22.500 m2, het kantoorgedeelte omvat 1.300 m2.

Naar artikel
Renovatie voormalig pand V&D, Hilversum

Voormalig pand V&D Hilversum ondergaat revitalisering

Renovatie voormalig pand V&D, Hilversum

Het voormalige pand van de V&D aan de Kerkstraat in Hilversum heeft een ingrijpende renovatie ondergaan. In amper tien maanden tijd is het gerevitaliseerd tot een multi-tenant gebouw waarin de oorspronkelijke architectuur wordt gecombineerd met een frisse, eigentijdse uitstraling.

Naar artikel
Kantoor NNZ, Groningen

Bouwgroep Dijkstra Draisma bouwt modern kantoor NNZ

Kantoor NNZ, Groningen

Het Friese familiebedrijf Bouwgroep Dijkstra Draisma bouwde in opdracht van NNZ Nederlandeen drie-laags kantoorgebouw van circa 860 vierkante meter. Door toepassing van acht stalen portalen in de gevels van het gebouw en meer wapening is het nieuwe kantoor aardbevingsbestendig.

Naar artikel
DC Michael Lewis Company, Dinteloord

Distributiecentrum op Amerikaanse leest

DC Michael Lewis Company, Dinteloord

Op bedrijvenpark Nieuw-Prinsenland in Dinteloord nadert de bouw van de eerste fase van het nieuwe distributiecentrum en Europese hoofdkantoor van Michael Lewis Company haar voltooiing.

Naar artikel
Pelecon, Gouda

Peters & van Leeuwen verder als Pelecon

Pelecon, Gouda

Ingenieursbureau Peters & Van Leeuwen. Hoewel dit in de wijde omtrek een gerenommeerde naam is, was de naam eigenlijk al een tijdje achterhaald. De heer Van Leeuwen maakte een aantal jaar geleden al plaats voor Henk van Vliet en vanaf 1 januari dit jaar deed ook Piet Peters een stap terug. Mack Stolwijk neemt zijn plaats in.

Naar artikel
RoosRos, Oud-Beijerland

Besix Nederland medewerker centraal

RoosRos, Oud-Beijerland

Het Besix-huis in Dordrecht is volop in gebruik. Deze multidisciplinaire bouwer koos bij de architectenselectie voor de nieuwbouw van het hoofdkantoor Nederland voor RoosRos Architecten.

Naar artikel