Industriebouw februari 2020

Industriebouw editie 60, februari 2020

Editie 60

Beste lezers van Industriebouw,

Voor uw ligt alweer het tweede uitgave van 2020. Waar wij in de vorige editie mooie artikelen publiceerde over Gymworld in Zoetermeer, distributiecentrum Technische Unie en bedrijfspand Hordijk Verpakkingen, pakken we deze keer ook weer groot uit. Zoals de nieuwbouw West Beat in Amsterdam, met prachtige foto's van het project. Ver voor de ingebruikname is het al een spraakmakend gebouw: West Beat op de hoek Lelylaan-Delflandlaan in Amsterdam, de ontluikende broedplaats voor creativiteit en ondernemerschap. Projectleider Roy Akkerman van hoofdaannemer Heddes Bouw & Ontwikkeling vertelt hoe dit markante project tot stand kon komen.

Zeker de moeite waard is het artikel over het nieuwe distributiecentrum van Bakker Barendrecht. Bakker Barendrecht, een van de grootste groente- en fruitbedrijven van Nederland, is de afgelopen jaren flink gegroeid. Uitbreiding is noodzakelijk om haar klanten ook in de toekomst te kunnen blijven bedienen. Somerset Capital Partners zal het nieuwe logistieke centrum op bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard in Ridderkerk, met een oppervlakte van ruim 30.000 m2 ontwikkelen. Aan Bouwbedrijf Vrolijk uit Moerdijk de schone taak om het daadwerkelijk te realiseren.

Naast de artikelen hierboven besteden we extra aandacht aan het artikel bedrijfspand REV'IT in Oss. Sinds de zomer van 2019 wordt op Industrieterrein Vorstengrafdonk in Oss met man en macht gewerkt aan een nieuw kantoor en warehouse voor REV’IT. Bouwbedrijf Berghege uit Oss is als bouwkundig hoofdaannemer betrokken bij de nieuwbouw voor de bekende producent van motorkleding. “Het is een prachtig ontwerp van Architectenbureau cepezed BV waar wij samen met onze bouwpartners onze tanden in kunnen zetten”, vertelt projectleider Pieter Bongers.

Wij wensen iedereen veel leesplezier!

Details & binnenwerk magazine

Aanleiding Editie 60
Omvang 118 pagina's
Papier omslag 300 grams Sat MC
Papier binnenwerk 115 grams Mat MC
Afwerking Mat gelamineerd (Full colour)

Uitgelichte artikelen

DC Bakker Barendrecht, Ridderkerk

Bakker Barendrecht bouwt duurzaam distributiecentrum

DC Bakker Barendrecht, Ridderkerk

Bakker Barendrecht, een van de grootste groente- en fruitbedrijven van Nederland, is de afgelopen jaren flink gegroeid. Uitbreiding is noodzakelijk om haar klanten ook in de toekomst te kunnen blijven bedienen.

Naar artikel
West Beat, Amsterdam

Nieuwe technieken en ouderwets vakmanschap gaan hand in hand

West Beat, Amsterdam

Ver voor de ingebruikname is het al een spraakmakend gebouw: West Beat op de hoek Lelylaan-Delflandlaan. Projectleider Roy Akkerman van hoofdaannemer Heddes Bouw & Ontwikkeling vertelt hoe dit  project tot stand is gekomen.

Naar artikel
Rouwcentrum Orchis, Sliedrecht

Afscheidshuys Valckenhorst is fraai, functioneel en duurzaam

Rouwcentrum Orchis, Sliedrecht

Binnen budget en in de geplande tijd als bouwteam een fraai, duurzaam pand neerzetten. Het bouwteam dat samenwerkte aan Afscheidshuys Valckenhorst in Sliedrecht, bewijst dat dit heel goed mogelijk is.

Naar artikel
Bassischool SO Fier , Utrecht

SO Fier is klaar voor de toekomst

Bassischool SO Fier , Utrecht

Bouwbedrijf BM van Houwelingen is al ruim 55 jaar gespecialiseerd in het realiseren van woningbouwprojecten, schoolgebouwen en zorglocaties. “De realisatie van een compleet nieuwe basisschool voor speciaal onderwijs, is ook letterlijk gezien een schoolvoorbeeld van onze aanpak”, vertelt projectleider Derrick Flach.

Naar artikel
Bedrijfspand Van Mossel Automotive, Groningen

Bouwen onder hoogspanning

Bedrijfspand Van Mossel Automotive, Groningen

Toen de Groningse vestiging van Van Mossel Automotive herbouwd moest worden, nam het bedrijf een regionaal actieve aannemer in de arm. Bouwbedrijf Kooi uit Appingedam, een middelgrote aannemer, werkt voornamelijk in de noordelijke provincies.

Naar artikel
Bedrijfspand REV’IT, Oss

Bouwbedrijf Berghege geeft gas bij nieuwbouw REV’IT

Bedrijfspand REV’IT, Oss

Op dit moment wordt met man en macht gewerkt aan een nieuw kantoor en warehouse voor REV’IT. “Het is een prachtig ontwerp van Architectenbureau cepezed BV waar wij samen met onze bouwpartners onze tanden in kunnen zetten”.

Naar artikel
IFB Filtertechniek, Brielle

Markant en duurzaam bedrijfspand voor IFB Filtertechniek

IFB Filtertechniek, Brielle

Luchtfilterfabrikant IFB Filtertechniek hecht veel waarde aan duurzaamheid. Bij het ontwerp van het nieuwe bedrijfspand stond dat aspect dan ook centraal. Het resultaat is een ‘all electric’ pand met een EPC van nul, dat bovendien fraai oogt door het markante gevelontwerp met grote luifel.

Naar artikel
DC De Ruif & DC De Braak, Oud-Gastel & Roosendaal

Twee nieuwe West-Brabantse DC’s

DC De Ruif & DC De Braak, Oud-Gastel & Roosendaal

Op bedrijventerrein Borchwerf I en II, in het grensgebied van de gemeenten Roosendaal en Halderberge, pal aan de A17, verrijzen momenteel verscheidene distributiecentra. PROGAM Bouwmanagement B.V begeleidt de bouw- en ontwikkelingsprocessen van DC De Ruif (Oud-Gastel) en DC De Braak (Roosendaal).

Naar artikel
Gemeentewerf Aalten, Aalten

Metamorfose gemeentewerf als voorbeeldproject verduurzaming

Gemeentewerf Aalten, Aalten

Extra ruimte creëren, achterstallig onderhoud wegwerken en het gebouw 100% energieneutraal maken. Met die 3 wensen besloot de gemeente Aalten ruim een jaar geleden tot de uitbreiding en verduurzaming van de gemeentewerf.

Naar artikel
Bedrijfsverzamelgebouw, Bergschenhoek

Op eigen kracht gasloos en energieneutraal

Bedrijfsverzamelgebouw, Bergschenhoek

Er lag repac op het terrein waar bedrijfsverzamelgebouw Bergschenhoek moest verrijzen en dat was het wel. Op zich geen probleem voor Bouwbedrijf Vrolijk, dat veel ervaring heeft met het bouwen van bedrijfsverzamelgebouwen op nog onontgonnen gebied.

Naar artikel
Bedrijfspand van der Waal, Ridderkerk

G.A. van der Waal breidt uit op bedrijventerrein Cornelisland

Bedrijfspand van der Waal, Ridderkerk

De uitbreiding van G.A. van der Waal krijgt eindelijk vorm op het bedrijventerrein Cornelisland in Ridderkerk. Wim van der Slik is projectmanager bij Hanse Staalbouw. Hij vertelt over de lange voorgeschiedenis en de huidige stand van zaken.

Naar artikel
Opslag- en distributiehal Repa Transportbanden, Alkmaar

‘Turn-key van ontwerp tot en met sleutelklare oplevering’

Opslag- en distributiehal Repa Transportbanden, Alkmaar

REPA, oorspronkelijk geworteld in Uitgeest, levert al sinds 1993 transportbanden voor alle industrieën. Het bedrijf groeide de afgelopen jaren en realiseert een splinternieuwe opslag- en distributiehal op bedrijventerrein De Boekelermeer in Alkmaar.

Naar artikel
Gold Forum, Eindhoven

State of the art distributiecentrum Gold Forum

Gold Forum, Eindhoven

In januari jl. is Gold Forum opgeleverd door aannemersbedrijf M.P. Drijvers BV. Dit nieuwe distributiecentrum op bedrijvenpark Flight Forum bij Eindhoven Airport is een echte eyecatcher. Alleen al vanwege de goudkleurige gevelbekleding.

Naar artikel