Industriebouw maart 2020

Industriebouw editie 61, maart 2020

Editie 61

Beste lezers van Industriebouw,

Waren het tijdens de vorige editie vooral issues als PFAS en de stikstof crisis die ons bezig hielden, op het moment geschreven wordt is dat het coronavirus.

In een paar weken tijd heeft het coronavirus ook ons land getroffen. De overheid heeft ingrijpende maatregelen genomen om de verspreiding van het virus onder controle te krijgen. Dezelfde maatregelen hebben aanzienlijke invloed op vele bedrijfssectoren, van horeca tot retail.

Tot nu toe leek de bouwsector redelijk buiten schot te blijven, maar langzaam maar zeker worden ook hier de effecten van het coronavirus voelbaarder. In een nieuwsbericht (23 maart 2020) schetst Cobouw dat Rijkswaterstaat en het Rijksvastgoedbedrijf beloven projecten zo veel mogelijk door te laten gaan. De nieuwbouw lijkt de dans volgens het blad te ontspringen, maar op het gebied van onderhoud en verduurzaming zorgt angst voor wat gaat komen ervoor dat netbeheerders, corporaties en Verenigingen van Eigenaren zowel kleine als grote opdrachten uitstellen.

Kortom, ook voor ondernemingen in de bouwsector is het een periode vol onzekerheden. En uiteraard leven wij met jullie mee.

Met deze nieuwe editie van Industriebouw willen we laten zien dat het niet alleen kommer en kwel is, maar dat er wel degelijk nog steeds volop mooie initiatieven zijn die het verdienen om uitgelicht te worden in ons vakblad.

Wat dacht je van Flower Tower, een hoogwaardig en veilig appartementencomplex dat Ruigrok Productie BV in Aalsmeer laat bouwen voor arbeidsmigranten. Of de uitbreiding van het distributiecentrum (van maar liefst 20.000 m2) van de succesvolle Duitse online apotheker DocMorris in Heerlen, die is gebouwd op de grens tussen Nederland en Duitsland. En natuurlijk het grootste orthopedisch centrum van Nederland, dat in april de deuren opent in Zoetermeer.

Wij wensen je veel leesplezier en een beetje afleiding in deze roerige dagen.

Details & binnenwerk magazine

Aanleiding Editie 61
Omvang 122 pagina's
Papier omslag 300 grams Sat MC
Papier binnenwerk 115 grams Mat MC
Afwerking Mat gelamineerd (Full colour)

Uitgelichte artikelen

Distributiecentrum Doeleman Logistiek, Waddinxveen

Nieuw DC Doeleman Logistiek en Cookware Company

Distributiecentrum Doeleman Logistiek, Waddinxveen

Doeleman Logistiek en de Cookware Company kunnen over enkele weken terecht in een wel bijzonder fraai en zeer gunstig gelegen nieuw onderkomen in Waddinxveen, middenin de Randstad, op een steenworp afstand van de A12. Uitdagingen bij de realisatie waren er genoeg.

Naar artikel
Logiesgebouw Flower Tower, Aalsmeer

Hercuton bouwt Flower Tower in Aalsmeer

Logiesgebouw Flower Tower, Aalsmeer

Hercuton tekende voor het ontwerp en bouwt het complex. Het logiesgebouw krijgt de toepasselijke naam Flower Tower. Volgens Peter de Bie, projectleider bij Hercuton, is het een uitgelezen mogelijkheid voor het bouwbedrijf uit Nieuwkuijk om zich breder te profileren in de markt. “Hercuton is natuurlijk bekend van de vele bedrijfspanden en distributiecentra die we gebouwd hebben.

Naar artikel
Bedrijfsgebouw Light4U, Joure

Light4U verdubbelt kantoor- en opslagcapaciteit in Joure

Bedrijfsgebouw Light4U, Joure

Opdrachtgever Light4U wilde uitbreiding van het bestaande bedrijfspand in Joure. Light4U fabriceert, levert en installeert verlichtingsarmaturen en toebehoren aan meer dan 500 afnemers in binnen- en buitenland. Dat kunnen showrooms zijn, magazijnen en bijvoorbeeld winkels, maar ook horecabedrijven en utiliteitsprojecten.

Naar artikel
Hof van Monet, Zaandam

Appartementencomplex Hof van Monet herrijst in Zaandam

Hof van Monet, Zaandam

In een van de oudste delen van het centrum van Zaandam wordt momenteel hard gewerkt aan de realisatie van een uniek Zaans appartementencomplex, verscholen tussen de Hogendijk en het Krimp: Hof van Monet. Dankzij de kenmerkende Zaanse bouw sluit Hof van Monet perfect aan bij de bestaande bebouwing.

Naar artikel
Distributiecentrum DOC Morris, Heerlen

Hoogwaardige uitbreiding DC DocMorris Heerlen

Distributiecentrum DOC Morris, Heerlen

De succesvolle Duitse online apotheker DocMorris heeft het distributiecentrum in Heerlen uitgebreid met maar liefst 20.000 m2. Daarmee is de totale beschikbare oppervlakte en de bijbehorende productiecapaciteit verdrievoudigd. Dit was hard nodig want in verband met de groei van het bedrijf was het bestaande distributiecentrum te klein geworden.

Naar artikel
Kantoorgebouw QLS, Dordrecht

Fulfilment center met automatische orderverwerking

Kantoorgebouw QLS, Dordrecht

Aan de voet van de Merwedebrug op bedrijventerrein Oostpoort in Dordrecht leggen onderaannemers onder auspiciën van hoofdaannemer Zwaluwe Bouw momenteel de laatste hand aan het nieuwe kantoor en fulfilment center van QLS Pakketdienst & Fulfilment. Een strak geheel van ongeveer 10.000 m2 verdeeld over twee verdiepingen.

Naar artikel
Distributiecentrum Kippie, Waddinxveen

Nieuw distributiecentrum voor Kippie in Waddinxveen

Distributiecentrum Kippie, Waddinxveen

Het in 1945 opgerichte familiebedrijf Krijgsman Poeliers uit Poeldijk is in 75 jaar tijd van een kleine poeliersketen uitgegroeid tot het huidige Kippie, een franchiseorganisatie met meer dan 55 aangesloten grill- en maaltijdenwinkels. Door de gestage groei en uitbreiding van de activiteiten, waaronder thuisbezorging van de producten, ontstond behoefte aan meer opslag- en expeditieruimte.

Naar artikel
Winkelcentrum Stuytse Hoeck, Hellevoetsluis

Facelift voor Winkelcentrum De Struytse Hoeck

Winkelcentrum Stuytse Hoeck, Hellevoetsluis

Winkelcentrum De Struytse Hoeck in Hellevoetsluis krijgt momenteel een grondige metamorfose. In acht fases worden zowel de bestrating als de gevels aangepakt, met als doel het goedbezochte centrum aantrekkelijk te houden voor het winkelend publiek. Bij het opknappen van de gevels speelt pvvT een belangrijke rol.

Naar artikel
Oogcentrum NoordHolland, Heerhugowaard

Oogverblindende nieuwbouw voor Oogcentrum Noord-Holland

Oogcentrum NoordHolland, Heerhugowaard

Als een wit ruimteschip prijkt het Oogcentrum Noordholland in het Heerhugowaardse landschap. Het gebouw ziet er niet alleen bijzonder uit, maar is bovendien ‘gezond’ en voldoet aan de BENG-normering. Aannemersbedrijf Dick de Boer uit Hoorn maakte deel uit van het bouwteam dat dit project realiseerde.

Naar artikel
Bedrijfsunits, Mijdrecht

18 prachtig glanzende bedrijfsunits op Werkeiland

Bedrijfsunits, Mijdrecht

Aan de rand van het nieuwste bedrijventerrein ‘Werkeiland’ van Mijdrecht zijn de afgelopen maanden 18 bedrijfsunits gerealiseerd. “Een project dat zeer soepel is verlopen”, aldus Dennis Honkoop, directeur bij aannemer Vesting Bouw BV. Bijzonder aan deze units is vooral de afwerking van de gevels.

Naar artikel
Refresco, Sittard

Refresco fris vooruit

Refresco, Sittard

Refresco in Sittard, ook wel bekend als DIS, Dranken Industrie Sittard, heeft meer ruimte nodig. Ter verhoging van de efficiency en voor centralisatie trekt het bedrijf twee aanpalende brownfield terreinen aan. Hierop is inmiddels 27.500 m2 extra bedrijfsruimte gerealiseerd, bestaande uit een productiehal met nieuwe productielijnen en een opslagruimte.

Naar artikel
Aletta Jacobshal, Groningen

Uitbreiding Aletta Jacobshal op Zernike Campus

Aletta Jacobshal, Groningen

Als hoofdaannemer realiseert BAM Bouw en Techniek samen met diverse partners de uitbreiding van de Aletta Jacobshal op de Zernike Campus in Groningen. Bij het gerenommeerde bouwbedrijf zijn ze wel wat gewend, maar projectleider Bart Perton geeft toe dat het in dit geval best een complex project betreft. “Tijdens de bouw moet alles op en rond de Rijksuniversiteit Groningen gewoon door draaien.”

Naar artikel
Gezondheidscentrum Westsingel, Horst

Tandarts- en fysiopraktijk in Horst aan de Maas

Gezondheidscentrum Westsingel, Horst

Hoofdaannemer Bouwbedrijf Van Bussel ’t Hout BV uit Helmond zit volop in de afbouwfase van een nieuw gezondheidscentrum in Horst. Voor opdrachtgevers Mondzorg Westsingel en Fysio Westsingel wordt de laatste hand gelegd aan een gecombineerd pand. Vooral de inpassing van de dentale installaties vroeg om goede selectie vooraf.

Naar artikel
Loopbrug Erdotex, Rotterdam

Een maatwerk houten transportbrug

Loopbrug Erdotex, Rotterdam

Erdotex verhuist van de Rotterdamse haven naar Ridderkerk. Voor hun werkzaamheden zoekt Erdotex naar een verbinding tussen twee bedrijfshallen. Tijdens het zoeken naar oplossingen komt het kledingrecyclebedrijf uit bij AVK Houtbouw uit Geldermalsen. Hun advies: Een transportbrug van hout.

Naar artikel
't Lange Land Ziekenhuis, Zoetermeer

Het grootste orthopedisch centrum van Nederland

't Lange Land Ziekenhuis, Zoetermeer

Pal naast het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer opent de Reinier Haga Groep in april het Reinier Haga Orthopedisch Centrum (RHOC), het grootste orthopedisch centrum van Nederland. Hoofdaannemer Sprangers Bouwbedrijf, dat is gespecialiseerd in onder meer middelgrote en grote zorgprojecten, heeft de regie over de bouw van dit uiterst moderne, luxueuze centrum voor bewegingszorg.

Naar artikel