Industriebouw april 2020

Industriebouw editie 62, april 2020

Editie 62

Beste lezers van Industriebouw


Op het moment van dit schrijven duurt de coronacrisis alweer een aantal weken. Waar in het begin de schrik en het ongeloof overheersten, is er nu sprake van acceptatie en is men in alle sectoren bezig wegen te vinden om de nieuwe 1,5 meter samenleving vorm te geven.

Waar de bouw eerst redelijk buiten schot bleef, zijn daar ook nu de consequenties van de voortdurende crisis voelbaar. Met name in de praktijk is het passen en meten om de opgelegde maatregelen te handhaven en sommige projecten lopen vertraging op omdat men tegen allerlei praktische problemen aanloopt.

De bouw zou echter de bouw niet zijn als ook zij niet hun schouders eronder zouden zetten. Iedereen doet zijn uiterste best om op een creatieve manier om te gaan met de obstakels. En als we de geluiden om ons heen horen, blijkt dat over het algemeen bewonderingswaardig goed te lukken. Dat geeft de burger moed!

Traditiegetrouw laten we in deze editie van Industriebouw natuurlijk weer veel projecten de revue passeren. In februari van dit jaar opende bijvoorbeeld een van de meeste duurzame, moderne en multifunctionele gemeentewerven van Nederland zijn deuren in Papendrecht. Albert Heijn breidt het aantal Home Shop Centers uit om de forse groei van e-commerce te ondersteunen; in Bleiswijk verrijst er momenteel één van ruim 20.000 m2. En wat te denken van de nieuwe AOC Terra school die in Emmen is gerealiseerd.

Ook wij houden de moed erin!

We durven zelfs al vooruit te kijken en hebben plannen om op korte termijn een nieuw blad in het leven te roepen: Sport & Leisure bouw, een platform dat zich specifiek richt op sport en leisure bouw accommodaties. De eerste voorzichtige stappen zijn gezet in deze editie en in de komende edities laten we steeds meer kennismaken middels een special, waarin een aantal sport & leisure projecten in de schijnwerpers worden gezet.

Wij wensen je veel leesplezier en hopen je op onze manier wat positiviteit mee te geven.

Cock Penning
Industriebouw

Details & binnenwerk magazine

Aanleiding Editie 62
Omvang 138 pagina's
Papier omslag 300 grams Sat MC
Papier binnenwerk 115 grams Mat MC
Afwerking Mat gelamineerd (Full colour)

Uitgelichte artikelen

DC Albert Heijn, Bleiswijk

Zaanse grootgrutter realiseert zesde Home Shop Center

DC Albert Heijn, Bleiswijk

Om de forse groei van e-commerce te ondersteunen, breidt Albert Heijn het aantal Home Shop Centers uit. In Bleiswijk verrijst er één van ruim 20.000 m2. Hier gaan straks circa 1.000 medewerkers ruim 40.000 bestellingen per week verwerken. Pleijsier Bouw Genemuiden B.V. realiseert dit BREEAM Very Good project in opdracht van ontwikkelaar Borghese Logistics.

Naar artikel
De Groot Vroomshoop, Vroomshoop

Nieuwe productiehal De Groot Vroomshoop ademt hout

De Groot Vroomshoop, Vroomshoop

Houtconstructiebedrijf De Groot Vroomshoop Groep B.V. breidt uit met een nieuwe productiehal voor bergingen en een houtopslag. De 6.800 m2 grote hal is ontworpen en wordt gerealiseerd door zusterbedrijf Systabo B.V. Niet alleen is de nieuwbouw duurzaam en deels circulair gebouwd, maar door het toegepaste hout wordt het ook een fraaie en aangename werkomgeving.

Naar artikel
DC Welkoop, Apeldoorn

Systabo bouwt servicekantoor en DC voor Welkoop

DC Welkoop, Apeldoorn

Welkoop, retailer op het gebied van tuin en dier, verhuist van Ede naar Apeldoorn. Ontwikkelaar VolkerWessels Logistics Development B.V. ontwikkelt samen met Welkoop een nieuw te bouwen distributiecentrum en servicekantoor. Vanuit het nieuwe DC zullen alle 150 winkels van Welkoop bevoorraad worden. Systabo B.V., onderdeel van het VolkerWessels concern, is inmiddels aan het bouwen.

Naar artikel
Gemeentelijke Begraafplaats, Zeist

Crematorium Zeist vergt creativiteit van architect en bouwers

Gemeentelijke Begraafplaats, Zeist

Gezien het feit dat steeds meer mensen tegenwoordig kiezen voor cremeren in plaats van begraven besloot de gemeente Zeist uit te breiden met een kleinschalig crematorium. Architect Ineke Hulshof uit Delft kreeg de uitdagende opdracht om deze uitbreiding te ontwerpen, zonder daarbij afbreuk te doen aan de grandeur van het monumentale pand.

Naar artikel
Plastica Plaat, Advertorial

Concrete with Character

Plastica Plaat, Advertorial

Plastica Plaat heeft sinds kort ook een revolutionaire ‘stenen’ gevelbekleding in haar assortiment opgenomen. FibreC van Rieder is een bijzonder, high-end product met een stevige, karaktervolle uitstraling. FibreC biedt ontwerpers alle vrijheid in hun creativiteit én het product sluit perfect aan bij de vraag naar circulaire oplossingen.

Naar artikel
Garage Kooy, Oud-Beijerland

Nieuw garagepand voor Autobedrijf Kooy

Garage Kooy, Oud-Beijerland

Op een paar 100 meter van de huidige Oud-Beijerlandse vestiging van Autobedrijf Kooy verrijst een ruim, spiksplinternieuw garagepand, aan de Ferrarilaan, vlak aan de N217, en vlakbij de afslag naar de A29. Een mooie allround klus voor het Zeeuwse Aannemingsbedrijf Fraanje B.V., omdat alle ruimten in het pand heel verschillende functies krijgen en dus geheel eigen voorzieningen nodig hebben.

Naar artikel
Sportaccommodatie VV Neerlandia, Dorst

Stijlvolle en gasloze nieuwbouw voor v.v. Neerlandia ’31

Sportaccommodatie VV Neerlandia, Dorst

Jarenlang werd overlegd over het al dan niet opknappen van de accommodatie van voetbalvereniging Neerlandia ’31 in Dorst. Uiteindelijk werd het zelf gefinancierde nieuwbouw. Het fraaie en duurzame ontwerp maakt het nieuwe complex tot een blikvanger.

Naar artikel
Sportaccommodatie GHVV, Geervliet

Eigentijds en duurzaam sportcomplex GHVV ’13

Sportaccommodatie GHVV, Geervliet

Duurzaam, modern, passend in de omgeving én gezellig. Het wensenlijstje van de gemeente Nissewaard, het bestuur en de leden van GHVV ’13 voor het nieuwe sportcomplex van deze voetbalvereniging was niet mals. Toch is de missie geslaagd. Mede door de goede samenwerking binnen het bouwteam onder leiding van hoofdaanneme Van Zanten Bouw.

Naar artikel
Haarlemmerpoort, Amsterdam

Bijzonder wonen in gerenoveerde Haarlemmerpoort

Haarlemmerpoort, Amsterdam

Sinds september 2017 is Bouwbedrijf van den Hengel uit Soest betrokken bij de renovatie, restauratie en verbouwing van Haarlemmerpoort in Amsterdam. Deze Haarlemmerpoort is de vijfde stadspoort op die plaats en gebouwd in 1840. Sinds september 2019 zijn er 10 appartementen in gebruik en dit voorjaar worden op de begane grond en in de kelder 2 horecagelegenheden gerealiseerd.

Naar artikel
Gemeentewerf, Papendrecht

Duurzame, multifunctionele gemeentewerf in Papendrecht

Gemeentewerf, Papendrecht

Aan de Willem Dreeslaan in Papendrecht opende in februari van dit jaar een van de meeste duurzame, moderne en multifunctionele gemeentewerven van Nederland zijn deuren. Dit project, dat bestaat uit een kantoor en een bedrijfshal, is gebouwd onder aanvoering van aannemer BMN de Klerk uit Hardinxveld-Giessendam.

Naar artikel
AOC Terra School, Emmen

Een nieuw schoolgebouw in een bestaande groene omgeving

AOC Terra School, Emmen

“De grootste uitdaging was om deze volumineuze school midden in een oud Brinkdorp zodanig te bouwen dat het volledig in de natuurlijke omgeving past.” Roelof Wind is trots op de nieuwe AOC Terra school die het in een woonwijk in Emmen heeft gerealiseerd. “We hebben het in nauwe samenwerking met Richard Menzen van Brands Bouwen Niemeijer installatie uit Emmen ontworpen en uitgevoerd.”

Naar artikel
Van der Windt Verpakkingen, Den Hoorn

Duurzaam distributiecomplex VDW Den Hoorn

Van der Windt Verpakkingen, Den Hoorn

De oplevering van het nieuwe uiterst duurzaam distributiecomplex van VDW Den Hoorn op bedrijventerrein Harnschpolder staat voor de deur. Bouwbedrijf Vrolijk is al vanaf 2014 voor Van der Windt Verpakkingen de meedenkende partner in het bouwteam- en prijsvormingstraject.

Naar artikel
Bolidt Innovation Center, Hendrik Ido Ambacht

De Bolidt Campus

Bolidt Innovation Center, Hendrik Ido Ambacht

Langs de oever van de Noord in Hendrik-Ido-Ambacht verrijst de nieuwe Campus van Bolidt, fabrikant van gietvloeren en kunststoftoepassingen. Het begon met de behoefte aan uitbreiding van opslagfaciliteiten. Maar al snel kwamen er een heleboel dingen samen en werd het niet alleen een nieuw logistiek centrum, maar ook een gastvrij innovatiecentrum met living lab. Typisch Bolidt, ‘Je doet het goed, of je doet het niet’.

Naar artikel
Groot Bijsterveld, Oirschot

Voormalig Montfortanenklooster Groot Bijstervelt ondergaat transformatie

Groot Bijsterveld, Oirschot

Het voormalig Montfortanenklooster Groot Bijstervelt in Oirschot wordt door Restauratieaannemer Nico de Bont herbestemd tot een hoogwaardig, levensloopbestendig woonzorgcomplex. Zowel het tussenstuk aan de westkant als de vleugel aan de oostzijde van het Hoofdhuis behoorden niet tot het oorspronkelijke gebouw en hebben geen Rijksmonumentale status.

Naar artikel
Woonzorgcentrum Bijnkershoek, Utrecht

Indrukwekkende renovatie Woonzorgcentrum Bijnkershoek

Woonzorgcentrum Bijnkershoek, Utrecht

Een Utrechts woonzorgcentrum voor deels dementerende en überhaupt kwetsbare ouderen strippen en van binnen en van buiten compleet renoveren. Hoe doe je dat? Het antwoord komt van Alexander Renes, directeur bij Van Baren aannemers uit Schoonhoven.

Naar artikel
Togtemaarschool, Bedum

Hendriks Bouw en Onderhoud is trots op nieuwe Togtemaarschool

Togtemaarschool, Bedum

“Een mooi gebouw met innovatieve oplossingen en een inspirerende ruimte waar kinderen worden uitgedaagd zich te ontwikkelen.” Zo omschrijft projectleider Henk Diphoorn van hoofdaannemer Hendriks Bouw en Onderhoud de nieuwe Togtemaarschool in Bedum.

Naar artikel