Industriebouw mei 2020

Industriebouw editie 63, mei 2020

Editie 63

Beste lezers van Industriebouw,

Wat gaan de ontwikkelingen snel in deze spannende tijden! De corona-maatregelen zijn inmiddels alweer versoepeld en de vraag om aanpassing aan de nieuwe 1,5 meter samenleving blijkt de creativiteit van mensen in alle sectoren enorm te stimuleren.

Waar het er even op leek dat de bouwsector toch de nodige consequenties zou ondervinden van de huidige crisis, lijkt het in ieder geval voorlopig allemaal wel mee te vallen. ‘Niet lullen, maar poetsen!’ Deze uitspraak is tekenend voor de aanpak in de bouw. Werkgeversorganisaties en vakbonden hebben samen met de ministers van Binnenlandse Zaken en Infrastructuur een protocol opgesteld dat bouwbedrijven praktische handvaten geeft hoe zij met alle geldende restricties toch veilig kunnen doorwerken op de bouwplaats. En dat gebeurt dan ook volop. Soms is de doorlooptijd van projecten wellicht wat langer dan voorzien, maar iedereen is blij dat het werk grotendeels gewoon doorgang kan vinden.

In deze editie van Industriebouw zetten we de spotlights op een aantal mooie projecten. Zo is Rotterdam The Hague Airport volop in ontwikkeling. Een splinternieuwe vertrekhal - die beschikt over een veel grotere capaciteit en ook nog eens duurzaam is - nadert haar voltooiing. Daarnaast krijgt de luchthaven de beschikking over een nieuwe brandweerkazerne. Ook in Amsterdam is men flink bezig; de bijna 100 jaar oude panden van de Nias- en Menadostraat in de Indische buurt in Amsterdam-Oost worden ingrijpend gerenoveerd. In Den Haag bouwt Hercuton in recordtempo de vijfde megabioscoop in Nederland voor het Belgische Euroscoop concern.

Uiteraard laten wij je in deze editie ook weer proeven aan een aantal sport & leisure projecten, als vooruitzicht op ons nieuwe blad Sport & Leisure bouw.


Wij wensen je veel leesplezier en hopen je op onze manier wat positiviteit mee te geven.

Cock Penning
Industriebouw

Details & binnenwerk magazine

Aanleiding Editie 63
Omvang 174 pagina's
Papier omslag 300 grams Sat MC
Papier binnenwerk 115 grams Mat MC
Afwerking Mat gelamineerd (Full colour)

Uitgelichte artikelen

Terminal Rotterdam The Hague Airport, Rotterdam

Nieuwe vertrekhal Rotterdam The Hague Airport nadert voltooiing

Terminal Rotterdam The Hague Airport, Rotterdam

De kracht van Rotterdam The Hague Airport is altijd de relatieve kleinschaligheid geweest. Een vliegveld waar je snel en gemakkelijk naartoe kunt, dichtbij voor de inwoners van Zuid-Holland en omgeving en een plek waar ook de afhandeling voor de passagiers en hun bagage altijd een stuk sneller gaat dan bij grotere vliegvelden. Ondanks de groei van het aantal passagiers de afgelopen jaren blijven gemak, snelheid, een persoonlijke benadering en de focus op de bediening van de regio het vliegveld kenmerken.

Naar artikel
Brandweerkazerne Rotterdam The Hague Airport , Rotterdam

Rotterdam The Hague Airport krijgt nieuwe brandweerkazerne

Brandweerkazerne Rotterdam The Hague Airport , Rotterdam

Rotterdam The Hague Airport is al langere tijd bezig met een grootscheepse verbouwing. Zo wordt o.a. de terminal flink onder handen genomen. Ook de bestaande brandweerkazerne op het terrein is toe aan vervanging. In het najaar van 2020 moet deze gereed zijn.

Naar artikel
Albeda College Rotterdam The Hague Airport, Rotterdam

Buko Bouwsystemen bouwt bijzonder schoolgebouw

Albeda College Rotterdam The Hague Airport, Rotterdam

Wie de naam BUKO Huisvesting hoort, denkt waarschijnlijk direct aan de tijdelijke huisvesting, keten en loodsen die het bedrijf levert en plaatst. Maar een van de werkmaatschappijen van de onlangs door Algeco overgenomen holding, BUKO Bouwsystemen uit Vuren, timmert ook aan de weg op het gebied van de permanente bouw. Op Rotterdam The Hague Airport bouwt BUKO Bouwsystemen een in het oog springend pand voor de luchtvaartopleidingen van het Rotterdamse Albeda.

Naar artikel
Multifunctioneel centrum, Noordwijk

Maatpak voor Centrumgebouw zorgpark Willem van den Bergh

Multifunctioneel centrum, Noordwijk

Al schetsend en ontwerpend met gebruikers vroeg om tafel. De insteek voor een succesvol complex gebouw met veel functies onder éen dak. Het combinatiegebouw in Noordwijk voor mensen die op het terrein wonen en werken biedt ruimte voor behandelingen, recreatie en ondersteuning.  “We wilden op deze plek wat extra reuring creëren”, vertelt Henk Gersen van IAA Architecten.

Naar artikel
Holiday Inn Express Hotel , Amsterdam

Nieuwe Holiday Inn Express nadert oplevering

Holiday Inn Express Hotel , Amsterdam

Alleen nog de puntjes op de i en dan is het nieuwe Holiday Inn Express hotel in Amsterdam-Noord klaar om gasten te ontvangen. Met 438 kamers is het de grootste vestiging van de keten in Europa. Slavenburg Bouw realiseert dit, door zusterbedrijf Adriaan van Erk Ontwikkeling en Paradepaard 3 ontwikkelde, project. Na de oplevering in mei 2020 zal huurder Odyssey Hotel Group het gaan exploiteren.

Naar artikel
Euroscoop , Den Haag

Hercuton bouwt megabioscoop in recordtempo

Euroscoop , Den Haag

Hercuton BV uit Nieuwkuijk bouwt in Den Haag de vijfde megabioscoop in Nederland voor het Belgische Euroscoop concern, thans in eigendom van Pathé Theatres BV. Opdrachtgever namens  Pathé Theatres BV is het Belgische bouwmanagementbureau Argos Project Management BV. Het wordt een complex met 10 luxe bioscoopzalen – goed voor in totaal 2.500 stoelen – 3 horecagelegenheden en een parkeergarage voor 500 auto’s.

Naar artikel
Van Ossenbruggen Fruit , Ingen

Van Ossenbruggen Fruit breidt uit in Ingen

Van Ossenbruggen Fruit , Ingen

De betrokkenheid van de JCVANKESSEL Groep bij de uitbreiding van het bedrijfspand van Van Ossenbruggen Fruit is een schoolvoorbeeld van hoe het moderne bouwbedrijf het liefst werkt. “Wij zijn vanaf het begin bij de planvorming en het vergunningentraject tot en met de uiteindelijke realisatie en oplevering met onze verschillende divisies bij dit project betrokken geweest. Samen met de opdrachtgever en onze bouwpartners hebben we iets heel moois neergezet”, stelt directeur Adrie van Kessel.

Naar artikel
Scheveningseweg, Den Haag

Oud UWV-kantoor transformeert naar stoer appartementencomplex

Scheveningseweg, Den Haag

Van het voormalige UWV-kantoor aan de Scheveningseweg in het Haagse Statenkwartier is aan de buitenkant niets meer te herkennen. Enkel het betonskelet (bestaande uit de betonkolommen en de betonnen tussenvloeren) is behouden, verder is alles nieuw. Na alle sloopwerkzaamheden kreeg Slokker Bouwgroep de opdracht om met het casco van het oude kantoor als stevige basis een nieuw appartementencomplex te bouwen.

Naar artikel
Frisia Esco Zout , Harlingen

Hoogwaardig en corrosieproof acculaadstation Frisia Zout

Frisia Esco Zout , Harlingen

In Harlingen, aan de rand van de Waddenzee, heeft Bouwbedrijf Lont uit St. Annaparochie in opdracht van Frisia Zout een nieuw acculaadstation gerealiseerd. De opdracht was een uitdaging aangezien de zoutwinning tijdens de bouw door moest gaan en er geen gebruik gemaakt mocht worden van niet goed behandeld staal of aluminium, dit met het oog op corrosiegevaar.

Naar artikel
Kantoorvilla's MAC3 Park , Dronten

Strakke, statige kantoorvilla’s in het groen

Kantoorvilla's MAC3 Park , Dronten

Op De West, op loopafstand van het centrum van Dronten, heeft vastgoedonderneming MAC3 Park vorig jaar wederom een moderne kantoorvilla laten verrijzen. Het is de vierde in een reeks van vijf. Hoofdaannemer van deze ‘interessante opdracht’ was Aannemersbedrijf v.d. Heijkant uit het nabijgelegen Biddinghuizen, dat ook bij de bouw van de eerste drie villa’s de regie had.

Naar artikel
Vrieshuis Aviko , Steenderen

Vrieshuis Aviko behaalt predicaat BREEAM Outstanding

Vrieshuis Aviko , Steenderen

Een 35 meter hoog industrieel gebouw in een uitermate landelijke omgeving. Dat komt er niet zonder slag of stoot. Voor de bouw van het nieuwe centrale vrieshuis van Aviko in Steenderen kon beginnen, moest de Raad van State zich uitspreken over – alleszins begrijpelijke – bezwaarprocedures van omwonenden.

Naar artikel
Integraal Kindcentrum, Markelo

Klimaatneutraal kindcentrum in Markelo

Integraal Kindcentrum, Markelo

De KlaassenGroep uit Dinxperlo legt de laatste hand aan het project ‘De Groene Droom’, wat de bouw van de 2 meest klimaatneutrale integrale kindcentra in Europa moet worden. Het plan is niet alleen gebaseerd op hoge duurzaamheidsambities, maar ook op het maken van de verbinding tussen binnen én buiten spelen en leren. Het eerste kindcentrum in Delden is reeds af, het tweede gebouw in Markelo dat 2 scholen zal samenvoegen, wordt binnenkort opgeleverd.

Naar artikel
De Sterrenkijker , Dordrecht

Bouwen volgens het frisse scholenbesluit

De Sterrenkijker , Dordrecht

Aan het klimaat op scholen wordt veel aandacht besteed. De voorwaarden zijn opgenomen in het Besluit Frisse scholen. Voor Van Zanten Bouw BV uit Vlaardingen geen probleem. De Sterrekijker in Dordrecht is niet de eerste school die zij als hoofdaannemer tot stand brengen.

Naar artikel
Hal 6 , Ter Apel

Norsco Group breidt uit met Hal 6

Hal 6 , Ter Apel

Norsco Group heeft de bedrijfsactiviteiten in Ter Apel uitgebreid met de bouw van een grote hal, Hal 6. Deze hal, van 100 bij 20 meter, bevat alle mogelijkheden om het equipment dat wordt gebruikt in de geothermie, olie- en gasbranche, op professionele wijze te decontamineren en eventuele radioactiviteit te ontmantelen.

Naar artikel
Renovatie Nias & Menadostraat , Amsterdam

Amsterdamse Nias- en Menadostraat ondergaan totaalrenovatie

Renovatie Nias & Menadostraat , Amsterdam

De bijna 100 jaar oude panden van de Nias- en Menadostraat in de Indische buurt in Amsterdam-Oost worden ingrijpend gerenoveerd. Funderingsherstel was nodig om het aan verzakking onderhevige woningblok te stabiliseren. Een compleet nieuwe achtergevel zorgt voor een frisse uitstraling.

Naar artikel