Industriebouw juni 2020

Industriebouw editie 64, juni 2020

Editie 64

Beste lezers van Industriebouw,

Je zou het bijna vergeten maar er is meer gaande op de wereld dan alleen de coronacrisis.

Nederland heeft immers nog steeds het voornemen om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen met ten minste 49% in 2030 ten opzichte van 1990, om te voldoen aan het Klimaatakkoord van Parijs. En ondanks het feit dat we de afgelopen maanden even andere dingen aan ons hoofd hadden, zijn de problemen die dit voornemen veroorzaakte voor o.a. de bouwsector, nu niet opeens opgelost. Er wordt keihard gewerkt om de CO-2 footprint van projecten zo klein mogelijk te maken en het lijkt erop dat deze aanpak werkt. Steeds meer projecten kunnen gelukkig alsnog doorgang vinden. Dat is hoopgevend!

In deze editie van Industriebouw tonen we weer een aantal mooie projecten, klein én groot. Wat dacht je van de nieuwste uitbreiding van agrarisch handels- en wasbedrijf Van Oorschot in Achthuizen; een bewaarloods met machineberging en verwerkingsruimte. Of het prachtige nieuwe Multi Functionele Centrum (MFC) dat Fledderman Bouw en Ontwikkeling realiseerde in Siddeburen. Bijzonder is verder Het Mooiste Blauw, een nieuwe basisschool in Nuenen-West, waarvan het ontwerp geïnspireerd is door het schilderij Opwettense watermolen van Vincent van Gogh.

Uiteraard laten wij je in deze editie wederom proeven aan een aantal sport & leisure projecten, als vooruitzicht op ons nieuwe blad Sport & Leisure bouw.

Wij wensen je veel leesplezier!

Cock Penning
Industriebouw

Details & binnenwerk magazine

Aanleiding Editie 64
Omvang 190 pagina's
Papier omslag 300 grams Sat MC
Papier binnenwerk 115 grams Mat MC
Afwerking Mat gelamineerd (Full colour)

Uitgelichte artikelen

Distributiecentrum GIANT, Lelystad

Torenhoog distributiecentrum voor Giant in Lelystad

Distributiecentrum GIANT, Lelystad

Sportfietsenmerk Giant zocht een strategisch bouwpartner voor de uitbreiding van haar Europese hoofdvestiging in Lelystad. Om de positie van het van oorsprong Thaise bedrijf te verstevigen, had Giant Europe behoefte aan een nieuw distributiecentrum.

 

Naar artikel
DC Ceva en Drake & Farrel, Bleiswijk

Flexibel en opsplitsbaar DC in Bleiswijk

DC Ceva en Drake & Farrel, Bleiswijk

Op het Prismapark in Bleiswijk, goed bereikbaar vanaf de A12 en N209, legt Bouwbedrijf Van de Ven momenteel de laatste hand aan de bouw van een distributiecentrum (DC) voor Warehouses De Pauw (WDP), een beursgenoteerde specialist in industrieel vastgoed. Een flexibel en opsplitsbaar gebouw waarvan de indeling vrij eenvoudig is aan te passen aan de wensen van de huurders.

 

Naar artikel
Koelhuis Van Oorschot, Achthuizen

‘We zijn echt keukentafelbouwers’

Koelhuis Van Oorschot, Achthuizen

Het gaat voorspoedig met agrarisch handels- en wasbedrijf Van Oorschot. Op het terrein aan de Heintjesweg in Achthuizen zijn de afgelopen jaren al de nodige gebouwen herrezen herrezen ten behoeve van de teelt, opslag en verwerking van akkerbouwproducten. Sinds oktober 2019 is Bouwbedrijf Jos Vrolijk hard aan het werk om de nieuwste uitbreiding, een koelhuis met machineberging en verwerkingsruimte, te realiseren.

Naar artikel
Steunpunt Veiligheid en Werf, Wieringerwerf

Vier disciplines onder één dak

Steunpunt Veiligheid en Werf, Wieringerwerf

De bouwkundige en installatietechnische realisatie van de Gemeentewerf en het Steunpunt Veiligheid in Wieringerwerf lag geheel in handen van Jorritsma Bouw. Projectleider Addy Sonneveld geeft aan dat dit multidisciplinair project in een Voorspelbaar Bouwproces tot stand kwam.

 

Naar artikel
Basisschool Het Mooiste Blauw, Neunen

Basisschool geïnspireerd door Van Gogh

Basisschool Het Mooiste Blauw, Neunen

Het Mooiste Blauw, de nieuwe basisschool in Nuenen-West, is er bepaald niet een van het type dertien in een dozijn. Mede met dank aan Vincent van Gogh, die van 1883 tot 1885 in Nuenen woonde. Hij schilderde daar onder meer de Opwettense watermolen. Dit werk inspireerde de architect van de school tot een prachtig ontwerp dat, net als de watermolen destijds, het belangrijkste oriëntatiepunt moet worden in deze nieuwe wijk. Bouwbedrijf Van Stiphout uit Sint-Oedenrode was de hoofdaannemer.

 

Naar artikel
DC Emmerblok, Oud-Gastel

Nieuw distributiecentrum herrijst op Borchwerf II

DC Emmerblok, Oud-Gastel

Op bedrijvenpark Borchwerf II in Oud-Gastel realiseert bouwbedrijf Vrolijk een nieuw distributiecentrum, DC Emmerblok. Met een oppervlakte van 5.000 m2 is het voor een logistiek centrum bescheiden van omvang.

 

Naar artikel
Sportcentrum Hellevoetsluis, Hellevoetsluis

Nieuw sportcentrum Hellevoetsluis is technisch hoogstandje

Sportcentrum Hellevoetsluis, Hellevoetsluis

Zoekt u een bouwonderneming die gespecialiseerd is in utiliteitsbouw en industriële bouwprojecten, dan bent u bij Cordeel Nederland aan het juiste adres. “Vanuit ons hoofdkantoor in Zwijndrecht en onze vestigingen in Vlissingen, Terneuzen en Neer (Geelen Vastgoed & Bouw) bouwen we met meer dan 150 enthousiaste en gekwalificeerde medewerkers aan en voor de toekomst”, vertelt projectleider Martin Nederveen. De realisatie van een compleet nieuw en modern sportcentrum voor de gemeente Hellevoetsluis is één van de mooie projecten waar Cordeel Nederland momenteel bij betrokken is.

 

Naar artikel
Hotel van der Valk, Middelburg

Van der Valk Hotel Middelburg breidt uit

Hotel van der Valk, Middelburg

Van der Valk Hotel Middelburg is druk bezig het bestaande hotel in de wijk De Mortiere uit te breiden. Uitbreiding is met name gewenst om op het gebied van welness iets toe te voegen aan de huidige voorzieningen. Het is de bedoeling dat het nieuwe gedeelte in het voorjaar van 2021 in gebruik wordt genomen. Aannemingsbedrijf Fraanje leidt de bouw in goede banen.

Naar artikel
Clubgebouw Rugbyclub Waterland, Purmerend

Ruwbouw = afbouw bij de rugbyclub

Clubgebouw Rugbyclub Waterland, Purmerend

Het nieuwe clubgebouw van Rugbyclub Waterland wordt opgeleverd volgens het principe ruwbouw = afbouw met installaties in het zicht en onbehandelde binnenmuren van Bia Beton. “Het vergt een secure voorbereiding en een goede afstemming met alle partijen. Want als een muur er eenmaal staat, kun je er niets meer aan doen.”

Naar artikel
Sportcomplex Aquapelle, Capelle a/d IJssel

Nieuw zwem- en sportcomplex voor Capelle aan den IJssel

Sportcomplex Aquapelle, Capelle a/d IJssel

Toen zowel het oude zwembad als de sporthal vervangen moesten worden, besloot de gemeente Capelle aan den IJssel de twee projecten te combineren. De sporthal werd gesloopt en op de vrijgekomen locatie openen een dezer dagen een zwembad en een nieuw sportcomplex de gescheiden entrees. Beide gebouwen delen onder meer een horecafaciliteit. Het oude zwembad, elders in Capelle aan den IJssel, kan nu ook worden gesloopt.

Naar artikel
Theater nieuwe Nobelaer, Etten-Leur

Eigentijds cultuurcentrum sluit aan bij de toekomst

Theater nieuwe Nobelaer, Etten-Leur

Vanaf oktober 2021 krijgt Etten-Leur een gloednieuw cultuurcentrum. Bouwbedrijf Vrolijk neemt in opdracht van de gemeente Etten-Leur de bouw voor zijn rekening. “Het ontwerp is aangeleverd door de architect, wij verzorgen samen met onze partners de realisatie”, vertelt projectleider Fons Laurijssen. “Het gebouw gaat onder andere gebruikt worden als bibliotheek, concertzaal, theater en muziekstudio. Daar komt de nodige techniek bij kijken, onder andere voor licht en geluid; een uitdagende klus!”

Naar artikel
DC Wasco, Apeldoorn

Wasco breidt gloednieuw distributiecentrum alweer uit

DC Wasco, Apeldoorn

Pas vier jaar geleden werd het nieuwe distributiecentrum van Wasco opgeleverd en nu vindt er alweer een uitbreiding plaats. De aanbouw omvat 8.000 m2 logistieke ruimte en wordt gerealiseerd conform de BREEAM-NL Outstanding norm. Daarmee ligt de duurzaamheidsambitie nog een treetje hoger dan voor het hoofdgebouw.

Naar artikel
Rijksuniversiteit Groningen, Groningen

Renovatie oude aanbouw Heymansgebouw Rijksuniversiteit Groningen

Rijksuniversiteit Groningen, Groningen

De oude aanbouw van het Heymansgebouw was aan vernieuwing toe. Althans gedeeltelijk. De fundering en de vleugel moesten intact blijven. Daar tussenin lag de oude aanbouw, die geheel gesloopt en vervangen moest worden. Onder moeders vleugel beet Aannemingsmaatschappij Hegeman zich hierin vast en leverde uitstekend resultaat.

Naar artikel
Van Rennes Elektro- & Installatietechniek, Klaaswaal

Van Rennes Elektro- & Installatietechniek

Van Rennes Elektro- & Installatietechniek, Klaaswaal

Installatiebedrijf Van Rennes regelt alles van A tot Z voor ieder installatieproject. Met een persoonlijke aanpak zorgen wij ervoor dat alle installaties aansluiten op uw bedrijfsmodel.

Naar artikel
Regiokantoor WMD, Assen

Regiokantoor WMD in een nieuwe, eigentijdse jas

Regiokantoor WMD, Assen

Het regiokantoor en centrale magazijn van Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD) is weer helemaal up-to-date. De uitstraling van het pand aan de Fokkerstraat in Assen was namelijk niet meer van deze tijd en de bouw was gedateerd. Hoofdaannemer Brands Bouw uit Emmen realiseerde de transformatie in opdracht van WMD.

Naar artikel
Up Mountain, Amstelveen

Up Mountain: Bouwkundig hoogtepunt in hartje Amstelveen

Up Mountain, Amstelveen

Amstelveen heeft met de komst van Up Mountain een primeur. Het exclusieve appartementencomplex bestaat uit 45 terraswoningen die samen het allereerste bergdorp van Nederland vormen. Het complex werd bovenop een al bestaande parkeergarage gebouwd en is met z’n 50 meter het hoogste punt van het stadscentrum. Gert Jan Brunnenkreef, projectleider bij AKOR: “Niet één woning is hetzelfde. Daarom waren het eigenlijk 45 projectjes in één.”

Naar artikel
Rachmanioff, Utrecht

Van verouderd kantoorpand tot duurzaam en levendig woongebouw

Rachmanioff, Utrecht

Het is een transformatie die met recht een metamorfose mag worden genoemd; de ombouw van het voormalige Utrechtse stadskantoor in de wijk Welgelegen tot het duurzame wooncomplex Rachmaninoff met 132 huurappartementen. In net iets meer dan een jaar realiseerde aannemer Heembouw het project in opdracht van ontwikkelaar Egeria Real Estate Developmenten investeerder Bouwinvest Dutch Institutional Residential Fund NV. In april vond de oplevering plaats van het door Klunder Architecten BV ontworpen gebouw.

Naar artikel
Bedrijfspand Napoleon, Tiel

Nieuw distributiecentrum voor Napoleon Grills

Bedrijfspand Napoleon, Tiel

Het Europese distributiecentrum van BBQ-fabrikant Napoleon Grills verrijst naast het Amsterdam-Rijnkanaal in Tiel. Turnkey bouwbedrijf Conferm realiseert dit 22.000 m2 grote logistieke gebouw. Hun aanpak kenmerkt zich door een zeer intensieve samenwerking met de opdrachtgever. “Elk gebouwonderdeel bespreken we tot in detail.”

Naar artikel
MFC Sidderburen, Sidderburen

Fledderman bouwt duurzaam MFC Siddeburen

MFC Sidderburen, Sidderburen

Fledderman Bouw en Ontwikkeling realiseerde het nieuwe Multi Functionele Centrum (MFC) Siddeburen. Het bedrijf renoveerde en versterkte daarvoor een bestaande kerkzaal en breidde deze aan de achterzijde uit met aardbevingsbestendige nieuwbouw voor diverse gebruikers.

Naar artikel