Industriebouw juli 2020

Industriebouw editie 65, juli 2020

Editie 65

Beste lezers van Industriebouw,

Het is bijna zover, het aftellen tot de bouwvak is begonnen!

En oh, wat zijn we toe aan vakantie. We hebben allemaal een heftige tijd achter de rug. De bouw ging van de ene crisis (stikstof) naar de andere (corona). Gelukkig gloort er licht aan de horizon. Veel mensen zullen waarschijnlijk voor de veilige weg kiezen en hun vakantie lekker thuis vieren of elders in eigen land. Wie wil, kan echter ook buiten onze landsgrenzen op pad. Het maakt eigenlijk niet uit wat je doet, als je maar samen bent met vrienden en familie, zodat je in alle rust van elkaars gezelschap kunt genieten.

Ook wij gaan op vakantie. In de maand augustus zal er dan ook geen vakblad verschijnen, maar in september gaan we weer in volle vaart en met hernieuwde energie van start.

Voordat het zover is, hebben we natuurlijk nog deze juli editie van Industriebouw. Met wederom een aantal inspirerende projecten waarin hoofd- en onderaannemers laten zien waar ze goed in zijn. Waaronder het distributiecentrum dat verrijst op een van de laatste vrije kavels van het Tilburgse industrieterrein Vossenberg. Het voldoet aan behoorlijk strenge duurzaamheidseisen; van hoge isolatiewaarden tot vleermuiskasten in de buitenruimte. In Udenhout heeft sporthal De Roomley een ingrijpende renovatie ondergaan, waardoor het eveneens een hoogstandje is op het gebied van duurzaamheid. En wat te denken van de indrukwekkende facelift, inclusief uitbreiding, die buurtwinkelcentrum De Gaard te Tuindorp-Oost heeft gekregen, waarmee het helemaal klaar is voor de toekomst.

Alle reden dus om het vakblad zittend naast je zwembad, onder het genot van een drankje, op je gemak door te bladeren.

Wij wensen je een hele fijne zomer toe en verwelkomen je graag weer in september!

Cock Penning
Industriebouw

Details & binnenwerk magazine

Aanleiding Editie 65
Omvang 184 pagina's
Papier omslag 300 grams Sat MC
Papier binnenwerk 115 grams Mat MC
Afwerking Mat gelamineerd (Full colour)

Uitgelichte artikelen

Beveland Wonen, Goes

Voormalig Rabobank-pand transformeert tot duurzaam kantoorgebouw

Beveland Wonen, Goes

Bij de verbouwing van het kantoorgebouw van Beveland Wonen is circulariteit het uitgangspunt. Zoveel mogelijk materialen uit het voormalige Rabobank-pand krijgen een tweede leven en er wordt rekening gehouden met toekomstige demontabiliteit. Cruciaal in zo’n traject is het tijdsbestek, weet hoofduitvoerder Arno de Rijder inmiddels. “Met meer tijd hadden we mogelijk nog meer materialen kunnen hergebruiken.”

Naar artikel
Hordijk Verpakkingen, Zaandam

Hordijk Verpakkingen neemt nieuwe productielocatie in gebruik

Hordijk Verpakkingen, Zaandam

Op 4 juni j.l. vond de oplevering plaats van de nieuwe productielocatie van Hordijk Verpakkingen aan de Daalderweg in Zaandam. Het Zaanse bedrijf, marktleider in kunststof verpakkingen voor (verse) voedingsmiddelen, vergroot hiermee haar capaciteit voor folieproductie en thermovormen. Duurzaamheid is een kernbegrip voor Hordijk en dat is terug te zien in de nieuwbouw, die gasloos en energiezuinig is ontworpen.

Naar artikel
Dr. Knippenbergcollege, Helmond

Nieuw onderkomen voor Dr. Knippenbergcollege in Helmond

Dr. Knippenbergcollege, Helmond

Medio 2021 betrekt het Helmondse Dr. Knippenbergcollege een nieuw onderkomen op de multifunctionele Sport- en Beleefcampus De Braak. Het is de bedoeling dat er – behalve de middelbare school voor mavo, havo en vwo – ook een nieuw stadion voor voetbalclub Helmond Sport komt op de campus, naast andere voorzieningen als de Praktijkschool Helmond, een topsporthal, gymzalen, fitness en sportvelden. Het nieuwe schoolgebouw biedt straks plaats aan 1.700 leerlingen.

Naar artikel
DC Prologis 2, Waalwijk

Distributiecentrum DC2 van Prologis is milieu- én mensvriendelijk

DC Prologis 2, Waalwijk

Vastgoedbedrijf Prologis is druk bezig met de ontwikkeling van een nieuw logistiek park op bedrijventerrein Haven 8 in Waalwijk. Ze hadden hier al een distributiefaciliteit van 60.000 m2. In 2017 sloten ze een overeenkomst met de gemeente voor de ontwikkeling van nog eens 150.000 m2. In 2019 werd unit A van DC2 opgeleverd, een mooi voorbeeld van de voor Prologis kenmerkende duurzame manier van bouwen.

 

Naar artikel
Triple Q, Utrecht

Splinternieuw bedrijfspaviljoen Triple Q1 op Papendorp

Triple Q, Utrecht

In 2010 is de Maarssen Groep gestart met de nieuwbouwontwikkeling Triple Q op een zichtlocatie op kantorenpark Papendorp te Utrecht. Het ontwerp is afkomstig van Vera Yanovshtchinsky Architecten en omvat drie kantoorpaviljoens. Q2 is in 2011 reeds opgeleverd maar de financiële crisis gooide roet in het eten voor de rest van het plan. Met enige vertraging werd Q1 onlangs dan toch gerealiseerd. Bouwbedrijf Wessels Zeist fungeerde wederom als hoofdaannemer.

 

Naar artikel
Persbericht HARTING, 's-Hertogenbosch

HARTING en iwell breiden samenwerking uit.

Persbericht HARTING, 's-Hertogenbosch

HARTING assembleert en test de Cube batterijsystemen die ontwikkeld zijn door iwell. Nadat de eerste tientallen succesvol geleverd zijn door HARTING aan iwell wordt de samenwerking verder uitgebreid. Dankzij de investering van HARTING in de productiecapaciteit kan het Utrechtse bedrijf iwell haar batterijsopslagsysteem voor duurzame energie sneller leveren. Met Cube, het slimme batterijsysteem dat piekbelasting afvlakt voor onder andere hoogbouw, besparen vastgoedeigenaren jaarlijks tot duizenden euro’s op hun netbeheerkosten. Hierdoor profiteren zowel huurders als vastgoedeigenaren van de energietransitie.

 

Naar artikel
Woon-en Winkelcentrum De Gaard, Utrecht

Facelift en uitbreiding buurtwinkelcentrum De Gaard

Woon-en Winkelcentrum De Gaard, Utrecht

Terwijl Tuindorp-Oost almaar verder uitdijde was er aan het kleinschalige buurtwinkelcentrum De Gaard in deze Utrechtse wijk al ruim vijftig jaar weinig veranderd. Alle reden voor een stevige renovatie en uitbreiding, besloot de eigenaar. Een uitdagende klus voor hoofdaannemer De Vries en Verburg, vooral omdat de winkels gedurende de werkzaamheden open moesten blijven. Maar het resultaat mag er zijn. “We hebben het winkelcentrum wat betreft uitstraling en duurzaamheid gerevitaliseerd en klaar gemaakt voor de toekomst,” vertelt projectleider Marco Pellikaan.

 

Naar artikel
Tacx, Oegstgeest

Nieuw onderkomen Tacx is een echt visitekaartje

Tacx, Oegstgeest

‘Tacx by Garmin’ prijkt er straks op de gevel van het nieuwe bedrijfspand van het oer-Hollandse familiebedrijf, wereldwijd marktleider op het gebied van hometrainers en tevens bekend van de productie van bidons. Het pand wordt gebouwd op industrieterrein De Boeg in Oegstgeest. Tacx werd dit jaar overgenomen door Garmin en beide bedrijven hechtten er waarde aan het nieuwe onderkomen tot een waar visitekaartje te maken. In het nieuwe pand komen kantoren, productie- en ontwikkelfaciliteiten en een magazijn.

Naar artikel
Sporthal de Roomley, Udenhout

Van der Weegen renoveert sporthal met ingeblazen stro

Sporthal de Roomley, Udenhout

Sporthal De Roomley in Udenhout heeft een ingrijpende renovatie ondergaan met een hoge score op duurzaamheid. De glazen puien in de plint van de voorgevel zijn van cradle-to-cradle gerecycled aluminium. De gesloten geveldelen bestaan uit houtskeletbouwelementen die geïsoleerd zijn met ingeblazen stro.

Naar artikel
Bedrijfspand Bertels, Ospel

Bertels BV krijgt nieuwbouw op maat

Bedrijfspand Bertels, Ospel

Al ruim 85 jaar lang staat Aannemingsbedrijf Van Rijswijck garant voor allround vakwerk op het gebied van nieuwbouw, verbouw, onderhoud en renovatie voor zakelijke en particuliere opdrachtgevers. “Je kunt ons met recht een solide en traditionele bouwonderneming noemen”, vertelt projectleider Bram Seuntiëns. “Ons aandeel in het nieuwe bedrijfspand voor de firma Bertels BV in het Limburgse Ospel is een mooi voorbeeld van de manier waarop wij graag werken. Oplossingsgericht, meedenken met de klant en lekker snel schakelen. Daar staan wij voor.”

Naar artikel
Carrégebouw Universiteit Twente, Enschede

Zoneplanning bij aanpak Carrégebouw Universiteit Twente

Carrégebouw Universiteit Twente, Enschede

Toen Universiteit Twente besloot het Carrégebouw op de Enschedese campus te laten herinrichten en groot onderhoud te plegen, schreven ze een tender uit voor vier aannemers. Op basis van het beste Plan van Aanpak én de beste prijs werd het project gegund aan Bouwbedrijf Wilmink-Oosterveld uit Borne. De derde verdieping van het Carré krijgt nieuwe gebruikers, dus er was behoefte aan een andere indeling met o.a. moderne kantoren en nieuwe studiezalen. Hoewel de herinrichting van één verdieping geen enorme klus lijkt, werd het een veelomvattend project.

Naar artikel
Zorggebouwen, Wilp

Nieuwe gebouwen voor intensieve zorg en begeleid wonen

Zorggebouwen, Wilp

Het landgoed De Lathmer in Wilp vormt een van de grotere zorglocaties van Zozijn. Op het landgoed staan verschillende gebouwen die speciaal gericht zijn op het huisvesten van bijna 400 complex verstandelijke gehandicapten. Het complex zal in begin 2021 twee nieuwe zorggebouwen rijker zijn. De Van Norel Bouwgroep uit Epe realiseert de bouw.

Naar artikel
DC Brakman, Tilburg

Duurzaam distributiecentrum op industrieterrein Vossenberg

DC Brakman, Tilburg

Op een van de laatste vrije kavels van het Tilburgse industrieterrein Vossenberg verrijst DC Brakman. Het distributiecentrum voldoet aan strenge duurzaamheidseisen: Van hoge isolatiewaarden tot vleermuiskasten in de buitenruimte.

Naar artikel
Garagebedrijf De Beer, Rotterdam

De beer is los…

Garagebedrijf De Beer, Rotterdam

Een bouwproject realiseren midden op Industrieterrein Charlois, tussen veel bedrijvigheid en het winkelend publiek. Heien, slopen, renoveren en bouwen aan een pand, terwijl de autoverkopers ongestoord hun werk moesten kunnen blijven doen. Voor deze uitdaging stond Batenburg Bouw & Ontwikkeling BV. Nu, één jaar later, blikt het bedrijf terug op het project. Ten tijde van het interview vinden de laatste afwerkingen plaats en is inmiddels vanuit de nieuwbouw naar de bestaande bouw doorgebroken.

Naar artikel
Amerongen & Calvijnschool, Bunschoten

Multifunctioneel onderkomen voor twee basisscholen in Barneveld

Amerongen & Calvijnschool, Bunschoten

Bureau Bos Architecten BV uit Baarn ontwierp in opdracht van de gemeente Bunschoten een nieuw onderkomen voor twee basisscholen; de Van Amerongenschool (die wordt omgedoopt tot Het Sterrenlicht) en de Calvijnschool. De oplevering van het nieuwe schoolgebouw vond plaats op 10 juni jl.. Na de zomervakantie wordt het in gebruik genomen. Architect-directeur Raban Haaijk van Bureau Bos licht het ontwerp toe.

Naar artikel
P&M Express, Tilburg

Snelle nieuwbouw P&M Express

P&M Express, Tilburg

P&M Express BV uit Tilburg is verhuisd. Een klein stukje, van de Posthoornstraat naar de Zevenheuvelenweg, waar aannemer Heerkens van Bavel Bouw een nieuwe bedrijfsruimte met buitenterrein realiseerde.

Naar artikel
DC Gazeley, Zevenaar

GOLDBECK Nederland BV pakt het groots aan

DC Gazeley, Zevenaar

Hoe pak je de bouw van één van de grootste logistieke parken van Nederland aan? Die vraag was actueel bij de aanbesteding van fase 1 van logistiek centrum G-Park op Business Park 7poort in Zevenaar. GOLDBECK Nederland BV weet wel raad met dit soort grootschalige bouwprojecten. “In de zomer van 2019 kregen we de opdracht voor de eerste fase ter grootte van circa 52.000 m2. Amper twee maanden later gingen we al van start met de bouw”, vertelt projectleider Krijn van Koolwijk.

Naar artikel
Kindcentrum Spijk, Spijk

Kindcentrum Spijk is klaar om veranderingen op te vangen

Kindcentrum Spijk, Spijk

Kindcentrum Spijk, een aardbevingsbestendig gebouw in Groningen, biedt aan het eind van de zomer op sportpark Oldencate onderdak aan basisscholen, kinderopvang en Biblionet. Het gebouw verbindt buiten en binnen en is door een flexibele inrichting klaar voor de verdere toekomst.

Naar artikel
Bedrijfsverzamelgebouw Ultra Plus, Wageningen

Plus Ultra II is vol ambities

Bedrijfsverzamelgebouw Ultra Plus, Wageningen

Plus Ultra II in Wageningen is een complex voor velen. Het multifunctionele verzamelgebouw op de campus van Wageningen University & Research biedt onderdak aan bedrijven, organisaties en studenten die zich bezighouden met food, agriculture, sustainability en health. Het bevat kantoren, laboratoria en ontmoetingsruimtes. Dankzij het universele raster gebaseerd op een module van 3,60 m wordt maximale flexibiliteit gecreëerd voor huurders.

Naar artikel
Borchwerf, Roosendaal

Eerste hal VGP Park Roosendaal opgeleverd

Borchwerf, Roosendaal

Op bedrijventerrein Borchwerf ontwikkelt VGP – een bekende ontwikkelaar, beheerder en eigenaar van hoogwaardig logistiek en semi-industrieel vastgoed – momenteel het VGP Park Roosendaal. Het park omvat twee bedrijfshallen van in totaal 51.736 m2. Warehouse A is onlangs opgeleverd. De bouw is in de vertrouwde handen van Willy Naessens Nederland.

Naar artikel