Industriebouw oktober 2020

Industriebouw editie 66, oktober 2020

Editie 66

Beste lezers van Industriebouw,

De vakantie is al weer even voorbij. Hopelijk hebben de meesten van jullie, net als wij, kunnen genieten van een welverdiende rust. Veelal in eigen land maar wel samen met je dierbaren en dat is natuurlijk het allerbelangrijkste. Niet iedereen heeft op zijn lauweren gerust, er zijn genoeg bouwers die gewoon keihard hebben doorgewerkt tijdens de bouwvak om hun project tijdig te kunnen afronden, waarvoor respect.

Wij zijn de afgelopen maand in ieder geval al druk in de weer geweest om een mooie nieuwe editie neer te kunnen zetten.

Deze editie staat weer bomvol mooie projecten die het meer dan waard zijn om uit te lichten in ons vakblad. Zo is in het Gelderse Doorwerth een prachtig, ecologisch verantwoord houten onderkomen gebouwd voor wildopvang Avolare. Een precisiewerk is verder de uitbreiding van het kantoorpand van zonweringproducent ROMA Benelux in Zevenbergen. Het kantoor is op palen gebouwd en zweeft als het ware boven de grond. Bouwbedrijf Hercuton voltooide onlangs twee projecten op de Gebiedsontwikkeling Santfort in Zandvoort; een bedrijfsverzamelgebouw, Santfort Bedrijfsunits, met 39 units en een bedrijfspand voor Wilto Engineering. En op de ‘leisure strip’ aan de Holterweg in Deventer is een riant nieuw onderkomen voor sportschool Big Gym.

Kortom: Meer dan genoeg te melden dus.

Wij wensen jullie heel veel leesplezier toe!

Cock Penning
Industriebouw

Details & binnenwerk magazine

Aanleiding Editie 66
Omvang 173 pagina's
Papier omslag 300 grams Sat MC
Papier binnenwerk 115 grams Mat MC
Afwerking Mat gelamineerd (Full colour)

Uitgelichte artikelen

MS Schipper, Hapert

Nieuw hoofdkantoor MS Schippers in Hapert

MS Schipper, Hapert

Als marktleider in de Benelux heeft bouwonderneming Willy Naessens een grote naam opgebouwd op het gebied van industriële bouwprojecten en bedrijfshuisvesting. Vanuit de Nederlandse vestiging in Nieuwkuijk was bouwplaatsmanager Herman Wijgerse namens hoofdaannemer Willy Naessens Industriebouw nauw betrokken bij de realisatie van het nieuwe hoofdkantoor, kennis- en innovatiecentrum, bedrijfshallen, magazijn en parkeergarage voor MS Schippers. “Dit project is echt een blikvanger op het Kempische Bedrijvenpark in Hapert.”

Naar artikel
Campus Damwald, Damwoude

Campus Damwâld is skjin, grien, tûk en sûn

Campus Damwald, Damwoude

Campus Damwâld in het Friese Damwoude biedt sinds het nieuwe schooljaar plek aan twee basisscholen en een sporthal. Bouwgroep Dijkstra Draisma had de taak om de wensen van alle gebruikers onder één dak te realiseren. “Ik denk dat dit goed gelukt is”, stelt projectorganisator Marc Cornelisse. “Het zijn geen op zichzelf staande gebouwen. De vele doorzichtlijnen zorgen voor eenheid en verbinding.”

Naar artikel
Park Triangel, Waddinxveen

Drie scholen geluiddicht in één voorzieningencluster

Park Triangel, Waddinxveen

Twee scholen en een kinderdagverblijf huizen sinds dit voorjaar onder het gezamenlijke dak van het voorzieningencluster op Park Triangel in Waddinxveen. BM van Houwelingen BV uit Hardinxveld-Giessendam kreeg de opdracht van de gemeente Waddinxveen. “Met de afdeling BM Utiliteit richten wij ons volledig op scholen en zorggebouwen en dat doen we met veel vaste bouwpartners. We leren bij de kracht van de herhaling.”

Naar artikel
Bedrijfsrapportage WB Infra, Moordrecht

WB Infra ontzorgt opdrachtgevers met grondverzet

Bedrijfsrapportage WB Infra, Moordrecht

WB Infra BV, gevestigd in Moordrecht, is in 2017 ontstaan als samenwerkingsverband tussen Oskam Verhuur & Grondverzet BVuit Moordrecht en het bedrijf WR Projecten BV van oprichter en algemeen directeur Wijnand Rijkenhuizen. WB Infra richt zich met name op grondverzet maar schuwt niet om volledige infrastructurele werkzaamheden aan te nemen. Rijkenhuizen vertelt erover.

Naar artikel
Bedrijfspand Finesse Parketvloeren, Den Bosch

Architectonisch hoogstandje voor Finesse

Bedrijfspand Finesse Parketvloeren, Den Bosch

Finesse maakt al jaren de mooiste interieurs van het beste hout. Bij een dergelijk bedrijf hoort een huisvesting die meer is dan het zoveelste bedrijfspand, zo zal architectenbureau BiermanHenket hebben gedacht. Zij maakten dan ook een oogstrelend ontwerp. Aan aannemer MP Drijvers de schone taak om dit ook daadwerkelijk te realiseren. In mei 2020 was de nieuwbouw in ’s-Hertogenbosch een feit.

Naar artikel
van Mossel Automotive, Rotterdam

Blikvanger voor Mercedes-Benz

van Mossel Automotive, Rotterdam

Noem het gerust een blikvanger: Het nieuwe onderkomen van Van Mossel Mercedes-Benz in Rotterdam Charlois. Langs de A15 rijst de opvallende glazen pui van de showroom op, met daarachter een compleet garage- en schadeherstelbedrijf.

 

Naar artikel
Santfort Bedrijfsunits & Wilto Engeneering, Zandvoort

Hercuton maakt vrienden in Zandvoort

Santfort Bedrijfsunits & Wilto Engeneering, Zandvoort

Bouwbedrijf Hercuton, onderdeel van de Janssen de Jong Groep voltooide onlangs twee projecten op de Gebiedsontwikkeling Santfort in Zandvoort. Het betreft een bedrijfsverzamelgebouw, Santfort Bedrijfsunits, met 39 units en een bedrijfspand voor Wilto Engineering. De projecten zijn gerealiseerd in nauwe samenwerking met Pact3D, ontwikkelaar van het gebied. Jack van den Broek en Sander Robbe, respectievelijk Commercieel Manager en Planontwikkelaar bij Hercuton, zijn enthousiast over de klik die er was met alle betrokken partijen.

Naar artikel
Dipaq, Papendrecht

Dipaq levert veilige oplossingen op maat

Dipaq, Papendrecht

Dipaq Safety Products BV uit Papendrecht is specialist in het creëren van veiligheid in en om industriële en logistieke panden. Met producten als kantelhekken en doorlaatinrichtingen, aanrijdbeveiliging en tanktrappen, gecombineerd met deskundig advies, service en desgewenst ook de installatie levert het bedrijf een complete dienstverlening op dit gebied. Directeur-eigenaar Patrick Diepstraten vertelt over de visie van zijn bedrijf.

Naar artikel
Big Gym, Deventer

Riant nieuw onderkomen voor sportschool Big Gym in Deventer

Big Gym, Deventer

Aan de Holterweg in Deventer komt een ‘leisure strip’, een zone met voorzieningen op het gebied van vrije tijd en ontspanning. Janssen de Jong Projectontwikkeling BV realiseert er als eerste leisureproject een nieuwe vestiging voor sportschool Big Gym, een landelijke keten van betaalbare sportscholen met inmiddels 18 vestigingen verspreid over het land.

Naar artikel
AOC Terra, Meppel

Sportvoorziening met Beweegbox voor Terra Meppel

AOC Terra, Meppel

AOC Terra in Meppel is uitgebreid met een nieuwe sportvoorziening met onder meer een zogenaamde Beweegbox, een gymzaal en twee instructielokalen. Het gebouw is in een Design, Build en Maintain opdracht gerealiseerd door Brands Bouw uit Emmen.

Naar artikel
Dierenopvangcentrum Avolare, Doorwerth

Ecologisch verantwoord houten onderkomen voor wildopvang Avolare

Dierenopvangcentrum Avolare, Doorwerth

Toen opdrachtgever Gert-Jan Nefkens en architect Orga een bouwer zochten voor wildopvang Avolare in het Gelderse Doorwerth, kwamen ze uit bij Bouwbedrijf Van Engen BV uit Kockengen. De wildopvang is bedoeld voor zieke en gewonde wilde dieren. Daarnaast heeft Avolare een educatieve taak die ook vanuit Doorwerth, even ten westen van Arnhem, wordt opgepakt.

Naar artikel
Kivits Logistiek centrum, Ridderkerk

Kivits-Goes realiseert koelhuis en logistiek centrum in Ridderkerk

Kivits Logistiek centrum, Ridderkerk

Kivits-Goes groeit en zocht om die reden al een tijdje naar een nieuwe, grote locatie in de regio Rotterdam. De logistiek dienstverlener vond deze in Ridderkerk. Ze kwamen al snel uit bij vaste bouwpartner Willy Naessens Nederland, met wie zij de afgelopen jaren vaker samenwerkten, om de nieuwbouw – een koelhuis en logistiek centrum – voor hen te realiseren.

Naar artikel
Bedrijfspand Eurobox, Bergen op Zoom

Nieuwe vestiging Eurobox Self Storage in Bergen op Zoom

Bedrijfspand Eurobox, Bergen op Zoom

Eurobox Self Storage heeft sinds het 1e kwartaal van 2020 in totaal 6 vestigingen in exploitatie. De nieuwste optie voor zelfopslag, zowel bedoeld voor particulieren als bedrijven, bevindt zich in Bergen op Zoom. Dit project is gerealiseerd door Bouwbedrijf Vrolijk. Het betreft een enkellaags gebouw van 9.000 m2 en 4 meter hoog, waarbij alle boxen zich op de begane grond bevinden.

Naar artikel
Foodpark Next Level, Veghel

Friesland Campina betrekt Foodpark Next Level

Foodpark Next Level, Veghel

Je begint met een project en vier maanden voor oplevering komt de huurder in beeld. Dat is niet meteen opzienbarend. Het wordt wel indrukwekkender als duidelijk wordt welk bedrijf de nieuwe huurder wordt en welke materialen er in de hal opgeslagen moeten worden. Chris van den Biggelaar van Bouwbedrijf van de Ven uit Veghel, opdrachtnemer van het project in bouwteam, vertelt.

Naar artikel
Bedrijfspand ROMA Benelux, Zevenbergen

'Zwevende' uitbreiding van kantoorpand ROMA Benelux

Bedrijfspand ROMA Benelux, Zevenbergen

Maatwerk is vereist bij de uitbreiding van het kantoorpand van zonweringproducent ROMA Benelux in Zevenbergen. Het kantoor is op palen gebouwd en zweeft als het ware boven de grond. De tolerantie is daardoor slechts minimaal bij de aansluiting van de nieuwbouw op het bestaande gedeelte. Bouwbedrijf Vrolijk B.V. uit Moerdijk realiseert dit precisieproject.

Naar artikel
Brandweerkazerne, Waalwijk

‘We moesten continu alert zijn’

Brandweerkazerne, Waalwijk

Toen projectleider Marcel Addink het ontwerp voor de nieuwe brandweerkazerne in Waalwijk zag, wist hij meteen dat het geen standaard project zou worden. Het team van Kleijngeld Bouwbedrijf boog zich over de bouwtechnische puzzel.

Naar artikel
IKC Borgman Tressing, Groningen

Samenwerkende opdrachtgevers leveren schaalgrootte op

IKC Borgman Tressing, Groningen

Met een goed plan van aanpak, verstandige alternatieven voor kostenbesparing en een scherpe prijs wint Rottinghuis’ Aannemingsbedrijf bv de aanbesteding voor niet één, maar twee projecten van twee opdrachtgevers. “Een speciale constructie, die absoluut voordelen biedt”, aldus projectleider Jeroen Schrage.

Naar artikel