Industriebouw juni 2021

Industriebouw editie 74, juni 2021

Editie 74

Beste lezers van Industriebouw,

De wonderen van de techniek… Tegenwoordig zijn er verschillende bouwmethodes. En iedere bouwmethode heeft voor- en nadelen. Mede om die reden komen hybride gebouwen steeds vaker voor, zeker als het gaat om gebouwen met meerdere lagen.

Het mooie is dat je zo kunt profiteren van het beste van twee of drie werelden. Waar een dragend skelet van gewapend beton voordelen biedt als het gaat om statica en robuustheid, zorgt houtenskeletbouw voor hoge isolatiewaarden en een snelle bouwtijd. De mogelijkheden zijn eindeloos. Als je het slim doet, kunnen de minpunten van de ene bouwmethode worden opgeheven door de sterke punten van de andere.

In deze editie laat o.a. Hercuton in twee projecten zien waar zij qua hybride bouw toe in staat zijn. Zij werken hiervoor samen met Remco Ruimtebouw en Woody Building Concepts, die net als Hercuton onderdeel uitmaken van het cluster bedrijfshuisvesting van Janssen de Jong Groep. Bij zowel het nieuwe bedrijfsgebouw van Rental Pumps in Dordrecht als de nieuwbouw van Oneway Bike Industry in Capelle aan den IJssel is gekozen voor een combinatie van beton, staal en hout. In beide panden speelt hout een hoofdrol in de kantoren, mede vanwege de warme, huiselijke uitstraling die het materiaal met zich meebrengt.

Maar natuurlijk zijn er nog veel meer interessante projecten. De Rotterdamse bouwer en projectontwikkelaar Van Omme & De Groot bouwt bijvoorbeeld het nieuwe Van der Valk hotel in Schiedam. Zowel het gebouw als de realisatie ervan moeten voldoen aan de hoogste duurzaamheidseisen zodat ze aanspraak kunnen maken op het predicaat BREEAM Outstanding. Unibouw realiseerde aan de Rietveldenkade in Den Bosch een uitbreiding van het bestaande pand van Brouwers Logistics, een warehouse van circa 12.000 m². En Reitsma Bouw is druk bezig met een nieuw woonzorgcentrum voor hoofdzakelijk mensen met dementie: Jabicshof. Het biedt onderdak aan 96 mensen in zes woongroepen verspreid over twee gebouwen.

Veel leesplezier toegewenst!

Cock Penning
Industriebouw

Details & binnenwerk magazine

Aanleiding Editie 74
Omvang 194 pagina's
Papier omslag 300 grams Sat MC
Papier binnenwerk 115 grams Mat MC
Afwerking Mat gelamineerd (Full colour)

Uitgelichte artikelen

DHG , Maasvlakte

One of a kind project

DHG , Maasvlakte

Februari dit jaar startte GOLDBECK Nederland B.V. met de werkzaamheden voor de realisatie van Smartlog Maasvlakte: een logistieke ontwikkeling van maar liefst 210.000 m². Directeur Vincent Vierwind en projectleider Krijn van Koolwijk vertellen over deze opdracht van formaat.

Naar artikel
Accelerator, Utrecht

Vernieuwende processen bij bouw Accelerator

Accelerator, Utrecht

Op het Utrecht Science Park realiseert BAM Bouw en Techniek Accelerator, een multi-tenant gebouw voor bedrijven in de Life Sciences sector. Drie vragen stelde projectdirecteur Jeroen Patijn van BAM Bouw en Techniek zich in 2019 bij aanvang van het project.

Naar artikel
LC Brouwers, Den-Bosch

Unibouw BV verzorgt uitbreiding LC Brouwers

LC Brouwers, Den-Bosch

Het familiebedrijf Brouwers Logistics nam in 2017 haar nieuwe logistieke centrum en hoofdkantoor in gebruik. Het moderne bedrijfspand van 12.000 m² aan de Rietveldenkade in Den Bosch was door de sterke groei van het bedrijf al snel uit haar jasje gegroeid. Op een kavel aan de overkant van de weg bouwde Unibouw bv uit Gemert daarom fase II.

Naar artikel
A58 Campus, Roosendaal

Campus A58 verrijst op voormalig Philips terrein in Roosendaal

A58 Campus, Roosendaal

Ontwikkelaar Logistics Capital Partners realiseert in Roosendaal Campus A58. Een ambitieus project waarbij in totaal maar liefst 129.000 m² aan logistieke centra wordt neergezet. Aan bouwbedrijf Vrolijk de eer om de eerste fase van circa 50.000 m² – vier warehouses inclusief casco kantoren – gestalte te geven.

Naar artikel
Van der Valk Hotel, Schiedam

Van der Valk Schiedam gaat voor vijf duurzaamheidssterren

Van der Valk Hotel, Schiedam

Het Van der Valk hotel in Schiedam wordt gebouwd voor BREEAM Outstanding. Het gebouw en de realisatie ervan moeten voldoen aan de hoogste duurzaamheidseisen. Outstanding in BREEAM is als vijf sterren voor een hotel.

Naar artikel
Bastion Hotel, Nijmegen

Van Grunsven Groep bouwt nieuw Bastion Hotel Nijmegen

Bastion Hotel, Nijmegen

Bastion Hotels is in Nederland druk bezig met de modernisering en uitbreiding van bestaande hotels en de bouw van een aantal nieuwe hotels. Eén van de lopende projecten is de realisatie van een compleet nieuw hotel dat na de oplevering de plaats in zal nemen van het verouderde Bastion Hotel aan de Neerbosscheweg in Nijmegen.

Naar artikel
MFC, Herveld

Mooie uitdagingen voor PHB De Combi bij realisatie MFC Herveld

MFC, Herveld

In januari 2021 is het MFC De Hoendrink in Herveld opgeleverd. Bedrijfsleider Marcel Godschalk van hoofdaannemer PHB de Combi kijkt tevreden op het project terug: “Het Multifunctioneel Centrum De Hoendrik is een groot centrum dat op de plek van het voormalige dorpshuis moest worden gebouwd. Dat gaf een aantal extra uitdagingen voor ons.”

Naar artikel
MF Sportcomplex, Noordwijkerhout

Sportcomplex met uitstraling

MF Sportcomplex, Noordwijkerhout

Op sportpark De Boekhorst in Noordwijkerhout voltooit de  Barten Groep in opdracht van de gemeente Noordwijk een gloednieuwe accommodatie voor twee sportverenigingen: Amateurvoetbalvereniging VVSB (bereikte in 2016 de halve finale van de KNVB-beker) en handbalclub Northa (topklasse zondag).

Naar artikel
Zorgappartementen, Dokkum

Woonzorgcomplex met zorgvuldige detaillering.

Zorgappartementen, Dokkum

Aan de noordelijke entree van Dokkum is een nieuw zorgcomplex met 32 appartementen gerealiseerd. Bouwbedrijf Postma leverde een gebouw op met een hoge kwaliteit en zorgvuldige detailleringen. De luchtdichtheid kwam zelfs uit op passiefhuisniveau.

Naar artikel
Jabikshof, Goutum

‘Een bjusterbaarlik mooi project’

Jabikshof, Goutum

In opdracht van de bouwadviseurs van Hevo realiseert hoofdaannemer Reitsma Bouw voor Noorderbreedte in Goutum momenteel Jabikshof, het nieuwe woonzorgcentrum dat in de plaats komt van het huidige woonzorgcentrum Nieuw Mellens. Jabikshof wordt zo gebouwd dat het de bewoners, van wie de meesten lijden aan een vorm van dementie, een echt thuis biedt.

Naar artikel
Hof den Berg, Goes

Fraanje bouwt zesde en laatste fase Hof van den Berg

Hof den Berg, Goes

De interesse voor de zesde en laatste fase van het project Hof den Berg in Goes was groot. Alle twaalf woningen werden al tijdens het vergunningstraject verkocht. Projectontwikkelaar en bouwer Fraanje uit ’s Heer Arendskerke, die in 2014 de door de gemeente Goes uitgeschreven prijsvraag won inzake de herontwikkeling van het terrein van het vroegere Huize den Berg, ontwikkelt en bouwt alle zes fasen van Hof den Berg.

Naar artikel
Zorghuisvesting Het Huis, Leidschendam

Ouders als initiatiefnemers voor woonzorgcomplex Hethuis

Zorghuisvesting Het Huis, Leidschendam

Hethuis in Leidschendam is een woonzorgcomplex met huisvesting voor achttien jongeren met een beperking. Het initiatief daarvoor was afkomstig van een groep ouders van kinderen met een beperking. De ouders waren via de Stichting Hethuis ook betrokken bij de bouw. Voor Van den Nieuwendijk Bouw BV maakte die betrokkenheid het tot een speciaal project.

Naar artikel
Zwembad De Blaricummermeent, Blaricum

‘Bij dit soort projecten draait het om comfort en veiligheid’

Zwembad De Blaricummermeent, Blaricum

Van Baaren Aannemers BV uit Schoonhoven is gespecialiseerd in realisatie, renovatie en onderhoud van woningen, appartementen, utiliteitsbouw en publieke ruimten, zoals sporthallen en zwembaden. Bij de bouw van het 0 trad het bouwbedrijf op als hoofdaannemer.

Naar artikel
Rental Pumps, Dordrecht

Hercuton realiseert nieuwbouw Rental Pumps in Dordrecht

Rental Pumps, Dordrecht

Hercuton is momenteel druk bezig met de bouw van een nieuw pand voor Rental Pumps. De onderneming, die zich bezighoudt met de verhuur van pompen in alle soorten en maten, is nu nog gevestigd in Papendrecht maar groeit hier uit z’n jasje. Naar verwachting wordt de nieuwbouw begin oktober turn-key en dus startklaar opgeleverd.

Naar artikel
Pagter Innovatie, Oud-Gastel

State-of-the-art pand als ‘ideaal visitekaartje’

Pagter Innovatie, Oud-Gastel

Een strakke loods met een kantoorgedeelte dat oogt als een moderne villa: het nieuwe bedrijfspand van Pagter Innovations, een onderneming die innovatieve en duurzame verpakkingssystemen ontwikkelt voor snijbloemen, is een echte eyecatcher. Dat geldt niet alleen voor de buitenkant, ook het interieur mag er zijn. Al was het maar vanwege de ‘zwevende systeemplafonds’.

Naar artikel
Oosterdokskade, Amsterdam

ODE Amsterdam: esthetisch, maar bouwkundig complex

Oosterdokskade, Amsterdam

Het project ODE Amsterdam omvat voor coördinerend nevenaannemer  Zublin drie grote onderdelen: de bouw van de nieuwe campus voor Booking.com van maar liefst 63.000 m², 42 woningen met in totaal 8.000 m² grondoppervlak, en tot slot een uitbreiding van de Parkeergarage Centrum Oosterdok (Oosterdokseiland) van zo’n 25.000 m². Een veelomvattende opdracht waar projectdirecteuren Frank de Roo en Edwin Zevenhoven in dit artikel meer over vertellen.

Naar artikel
Kindcentrum, Avenhorn

Gebouw met toekomst voor de jeugd

Kindcentrum, Avenhorn

In het Noord-Hollandse Avenhorn bouwt hoofdaannemer Bouwgroep Hecon BV een splinternieuw kindcentrum, de Droomgaard. Dat gaat onderdak bieden aan drie lagere scholen die nu nog ieder een eigen locatie hebben in het dorp. Ook een kinderdagverblijf vindt er zijn plek.

Naar artikel