Industriebouw oktober 2021

Industriebouw editie 77, oktober 2021

Editie 77

Beste lezers van Industriebouw,

De coronacrisis lijkt voorlopig bezworen. Ja, veel bedrijven nog wel last van vertragingen bij de levering van materialen. Het is een uitdaging om daar in de planning zo flexibel mogelijk mee om te gaan. De ene keer lukt dat prima, een andere keer zorgt het ervoor dat projecten later worden opgeleverd dan voorzien. Desondanks blijft het druk in de bouw. En voorlopig zal die drukte, gezien de enorme woningnood, nog wel even aanhouden.

In ons vorige magazine meldden we al dat steeds meer bouwondernemingen tegenwoordig hun projecten aanmelden bij Bewuste Bouwers, waarmee ze zich committeren aan een bepaalde gedragscode. Onlangs werd bekend gemaakt dat Beelen.nl zich als eerste recycler heeft aangesloten bij Bewuste Bouwers. Een positieve ontwikkeling die hopelijk andere recyclebedrijven inspireert om hetzelfde te doen. Zoals Anneke Witte, directeur Bewuste Bouwers zegt: “De kennis op het gebied van afvalverwerking - ook ten aanzien van BREEAM-projecten - is een ongelooflijk rijke aanvulling voor onze bedrijfsdeelnemers.” Daar sluiten wij ons graag bij aan. Je leest er meer over verderop in dit magazine.

Ook de projecten die in deze editie de revue passeren, zijn de moeite van het lezen waard. Zoals het enorme distributiecentrum (van maar liefst 16.000 m²) dat Heerkens van Bavel Bouw heeft gerealiseerd in Tilburg. Als onderdeel van de internationale holding Fixami gaat Gereedschapscentrum.nl hier de groei op de Nederlandse en Europese markt voortzetten. Eveneens noemenswaardig is The Market Hotel by Westcord Hotels. Het markante hotel in het bruisende centrum van Groningen is in opdracht van VolkerWessels Vastgoed gebouwd door Rottinghuis Aannemingsbedrijf. Zeer actueel is het nieuwe dierenopvangcentrum dat onder aanvoering van bouwcombinatie Bouwbedrijf Van Rijswijck en Houta Bouw verrijst in Eindhoven. Daarmee kan worden voldaan aan de toegenomen behoefte aan opvang van zwerfhonden en -katten en andere kleine huis- en hobbydieren.

Weer genoeg te melden dus, veel leesplezier toegewenst!

Cock Penning
Industriebouw

Details & binnenwerk magazine

Aanleiding Editie 77
Omvang 140 pagina's
Papier omslag 300 grams Sat MC
Papier binnenwerk 115 grams Mat MC
Afwerking Mat gelamineerd (Full colour)

Uitgelichte artikelen

DC Vos Logistics, Oss

Verdubbeld distributiecentrum van Vos in Oss

DC Vos Logistics, Oss

Naast het bestaande distributiecentrum van Vos Logistics in Oss lag nog een aardig stuk bouwgrond. En dat is maar goed ook, want de transporteur kwam ruimte tekort. In elf maanden tijd bouwt hoofdaannemer Burgland Bouw een nieuw distributiecentrum naast het bestaande pand met twee kantoren, waarin ook plaats is voor het kantoorpersoneel.

Naar artikel
Brabantia, Valkenswaard

De cirkel is rond voor Brabantia

Brabantia, Valkenswaard

Aan de Leenderweg in Valkenswaard, op de plek waar het oude kantoor van Brabantia stond, verrijst een nieuw hoofdkwartier. Voor de bouw van het duurzame pand worden materialen uit het gesloopte kantoor hergebruikt. Bij de oplevering, gepland in maart 2022, is de cirkel rond. Zo rond als een pedaalemmer, beschuitbus of broodtrommel van Brabantia.

Naar artikel
Advertorial Eestairs, Barneveld

Nextgen bij EeStairs geluiddempende trappen systeem

Advertorial Eestairs, Barneveld

‘EeStairs’ Project en Design Engineer Johan Floor legt aan architectuurschrijver Jay Merrick uit hoe de NextGen™ trappen zijn ontworpen en ontwikkeld.’

Naar artikel
Sportcampus , Volendam

Mercuur Bouw realiseert markante sporthal in Volendam

Sportcampus , Volendam

Wie de toegangsweg tot de nieuwbouwwijk Broeckgouw in Volendam oprijdt, kan er niet omheen: een imposant vormgegeven gebouw dat dienst doet als multifunctionele sporthal. Sportcampus ETB Sombroek is de naam van dit markante gebouw.

Naar artikel
Appartmentencomplex The Ambassador, Den Haag

Blikvanger voor Ambassadebuurt Den Haag: The Ambassador

Appartmentencomplex The Ambassador, Den Haag

In opdracht van vastgoedbelegger Altera Vastgoed legt ontwikkelend bouwer Van Wijnen Stolwijk momenteel de laatste hand aan The Ambassador, een splinternieuw appartementencomplex aan de Eisenhowerlaan in Den Haag. Het statige gebouw met een klassieke uitstraling is een aanwinst voor de prestigieuze Ambassadebuurt.

Naar artikel
Fixami, Tilburg

Heerkens van Bavel Bouw helpt Fixami aan extra ruimte

Fixami, Tilburg

Wat ooit op een Tilburgse zolderkamer begon, is in sneltreinvaart uitgegroeid tot een toonaangevende webwinkel voor professionele elektrische gereedschappen. Als onderdeel van de internationale holding Fixami gaat Gereedschapscentrum.nl vanuit het fonkelnieuw distributiecentrum Kraaiven aan de Zevenheuvelenweg in Tilburg de groei op de Nederlandse en Europese markt voortzetten.

Naar artikel
Dorpshuis Froombosch, Groningen

Nieuw begin voor verenigingsleven Froombosch

Dorpshuis Froombosch, Groningen

Begin dit jaar startte Bouw- en Aannemingsbedrijf Vriesbouw met het storten van de vloeren voor het nieuwe dorpshuis voor Froombosch. Het dorp moest afscheid nemen van het oude niet aardbevingsbestendige verenigingsgebouw en krijgt er deze maand een duurzame accommodatie voor terug.

Naar artikel
BLK-14, Amersfoort

Wonen in een pakhuis

BLK-14, Amersfoort

Het is 1865. De spoorlijn Utrecht-Amersfoort-Zwolle-Kampen wordt feestelijk geopend. Het jaar erop zal ook Vathorst aanhaken, waarmee via het spoor vanuit deze locatie een drietal hanzesteden kan worden bevoorraad. Op de plek van het toekomstige station Vathorst zijn alvast drie pakhuizen gebouwd. Deze dragen de namen Zwolle, Harderwijk en Kampen, hebben hun eigen ‘stadskarakter’ en zijn te herkennen aan de stadswapens op de gevels.

Naar artikel
Eurobox, Gouda

Nieuwe liftschacht op veilige manier gebouwd

Eurobox, Gouda

De ruwbouw en een beperkt deel van de afbouw van het project Eurobox in Gouda werd verzorgd door Bouwbedrijf Vrolijk. Het ging om een verbouwing aan een bestaand gebouw én een deel nieuwbouw.

Naar artikel
Hotel Grote Markt, Groningen

The Market Hotel is nieuwe blikvanger op Grote Markt Groningen

Hotel Grote Markt, Groningen

Op 1 mei jl. opende The Market Hotel by Westcord Hotels de deuren aan de Grote Markt in Groningen. Het markante hotel in het bruisende centrum is in opdracht van VolkerWessels Vastgoed gerealiseerd door Rottinghuis’Aannemingbedrijf.

Naar artikel
The Bank, Tilburg

Metamorfose voormalig bankkantoor

The Bank, Tilburg

Wonen in een voormalig bankgebouw? In Tilburg, vlakbij het centraal station, aan de rand van het centrum, is dit sinds deze zomer mogelijk. In opdracht van Certitudo Capital transformeerde  Bouwgroep Moonen een ABN Amrokantoor tot 35 energiezuinige, moderne appartementen en twee penthouses. The Bank heet het complex.

Naar artikel
Persbericht Bewuste Bouwers, Zoetermeer

Beelen.nl als eerste recycler aangesloten bij Bewuste Bouwers

Persbericht Bewuste Bouwers, Zoetermeer

Zoetermeer, 13 september 2021 – Beelen Recycling ziet meerwaarde in aansluiting bij Bewuste Bouwers; zowel inhoudelijk als vanuit commercieel oogpunt is het voor de verwerker van reststromen uit de sloop- en bouwsector een logische samen-werking.

Naar artikel
Hornbach Bouwmarkt, Apeldoorn

‘Verschil in bouwwijze tussen Duitsland en Nederland’

Hornbach Bouwmarkt, Apeldoorn

Hornbach Apeldoorn is de zestiende Nederlandse vestiging, maar het was voor  Dura Vermeer Bouw Hengelo de eerste Hornbach-vestiging die het team mocht realiseren. Om te zorgen dat de communicatie vlekkeloos verliep, volgden projectleider Bas Beld en  werkvoorbereider Roel Teeninga van Dura Vermeer een speciale cursus technisch Duits.

Naar artikel
The Surgical Company, Almelo

‘Interessante koelvraag van The Surgical Company’

The Surgical Company, Almelo

“Zowel de voorbereidings- als de productietijd voor dit project was kort. Doordat we als Systabo veel werken met vaste bouwpartners en uitwerken middels Bim, hebben we alles soepel kunnen afstemmen en de afgesproken deadline gehaald.” Aan het woord is Martijn Lammertink, projectleider bij Systabo, systeembouw in bedrijfshuisvesting uit Enschede.

Naar artikel
Dieren Opvangcentrum, Eindhoven

Bouwcombinatie Van Rijswijck BV bouwt dierenopvangcentrum met regiofunctie

Dieren Opvangcentrum, Eindhoven

De afgelopen maanden is onder aanvoering van de bouwcombinatie Bouwbedrijf  Van Rijswijck uit Eindhoven en Houta Bouw uit Geldrop hard gewerkt aan de bouw van een nieuw dierenopvangcentrum. Opdrachtgever voor dit project waren de gemeente Eindhoven en dertien andere gemeenten uit de regio.

Naar artikel
Camping Stortemelk, Vlieland

‘Bouwen op een eiland vereist planning en organisatie’

Camping Stortemelk, Vlieland

Bij een bouwproject op een eiland komen organisatorische kwesties om de hoek kijken, die niet elk bouwbedrijf direct in de gaten heeft. Dus toen er een inschrijving werd geopend voor de herinrichting van het centrumplein van Camping Stortemelk op Vlieland, bleef Bouwgroep Dijkstra Draisma uit Dokkum al snel als ervaren partner over.

Naar artikel