Industriebouw november 2021

Industriebouw editie 78, november 2021

Editie 78

Beste lezers,

Nederland vergrijst. Volgens cijfers van het CBS woonden er op 1 januari 2020 3.457.535 mensen die ouder zijn dan 65 jaar in Nederland. Dat is 19,8% van de bevolking. In de toekomst zal dit aantal alleen nog maar toenemen.

Ook de bouw moet daar iets mee. In woningbouw wordt dan ook steeds meer rekening gehouden met deze doelgroep. In Klazienaveen is bijvoorbeeld een nieuw appartementencomplex gebouwd voor 50-plussers. Alles is gelijkvloers en de bewoners wonen middenin het centrum en hebben daarmee alle voorzieningen binnen handbereik. En om in te kunnen spelen op de voorspelde toename van ouderen met dementie besloot woonzorgcentrum Het Parkhuis te Dordrecht om het bestaande verpleegcarré uit te breiden met o.a. twee nieuwe woonvleugels. Deze zijn optimaal aangepast aan de (zorg)behoeften van de toekomstige bewoners.

Maar natuurlijk zijn er meer mooie projecten die de revue passeren in deze editie. Op de campus van de Technische Universiteit Delft (TU Delft) verrijst bijvoorbeeld Echo, een interfacultair onderwijsgebouw met zeven flexibel in te delen onderwijszalen en volop studie- en werkruimte in de drie bovengrondse verdiepingen. In totaal kunnen er straks circa 1.700 studenten terecht. En wat te denken van het nieuwe sorteercentrum voor DHL Parcel Benelux dat Hercuton realiseert op bedrijventerrein DistriPark in Dordrecht. Op een kavel van circa 4,5 hectare verrijst een pand van ongeveer 15.000 m², waar in de toekomst per dag 200.000 pakketten verwerkt gaan worden.

Veel leesplezier toegewenst!

Cock Penning
Industriebouw

Details & binnenwerk magazine

Aanleiding Editie 78
Omvang 160 pagina's
Papier omslag 300 grams Sat MC
Papier binnenwerk 115 grams Mat MC
Afwerking Mat gelamineerd (Full colour)

Uitgelichte artikelen

Plus Ultra, Leiden

Atrium als kern van multi-tenant gebouw te Leiden

Plus Ultra, Leiden

In opdracht van Kadans Science Partner realiseert Goossen Te Pas Bouw het nieuwe multi-tenant gebouw op het Leiden Bio Science Park. Projectleider Dennis Ekkel en Hoofd Uitvoerder Dinand Edel vertellen over de voortgang.

Naar artikel
Mercedes-Benz , Oud-Beijerland

Autoplein met allure

Mercedes-Benz , Oud-Beijerland

Stijlvol met een twist. Dat is misschien wel de beste kwalificatie voor de nieuwbouw van Mercedes-Benz-dealer Auto Wüst in Oud-Beijerland. Onder regie van Aannemingsbedrijf Fraanje verrijzen op industrieterrein De Bosschen twee nieuwe showrooms – één voor gecertificeerde, jonge Mercedes-Benz Certified-occasions; één voor young- en oldtimers – en een loods, die onder meer het Carel Wüst Museum herbergt.

Naar artikel
Woonzorgcentrum Het Parkhuis, Dordrecht

Nieuwbouw woonzorgcentrum Het Parkhuis nadert eindstreep

Woonzorgcentrum Het Parkhuis, Dordrecht

Met name om in te kunnen spelen op de voorspelde toename van ouderen met dementie besloot woonzorgcentrum Het Parkhuis te Dordrecht om het bestaande verpleegcarré uit te breiden met twee nieuwe woonvleugels, een modern kantoor en een facilitair centrum.

Naar artikel
Van Den Haak Transmission, Geldermalsen

Uitbreiding distributiecentrum Van den Haak TransMission

Van Den Haak Transmission, Geldermalsen

Transportbedrijf Van den Haak TransMission is een familiebedrijf uit Geldermalsen dat al meer dan 110 jaar bestaat. Dankzij een sterke toename in met name de pakketdienst breidt het bedrijf, na diverse eerdere uitbreidingen, opnieuw uit.

Naar artikel
Renovatie Hoge school Windesheim, Zwolle

Metamorfose Hogeschool Windesheim Zwolle krijgt vorm

Renovatie Hoge school Windesheim, Zwolle

In opdracht van de Stichting Christelijke Hogeschool Windesheim werkt Aannemingsmaatschappij Hegeman BV  uit Nijverdal met diverse bouwpartners aan een grootschalige renovatie van het schoolgebouw aan de Campus 2 in Zwolle. De school is in de jaren tachtig gebouwd en hij voldeed in diverse opzichten niet meer aan de eisen van deze tijd.

Naar artikel
Echo, Delft

BAM bouwt een duurzaam en flexibel onderwijsgebouw voor TU Delft

Echo, Delft

Op de campus van de Technische Universiteit Delft TU Delft) verrijst Echo, een interfacultair onderwijsgebouw met zeven flexibel in te delen onderwijszalen en volop studie- en werkruimte in de drie bovengrondse verdiepingen. In totaal kunnen er zo’n 1.700 studenten terecht.

Naar artikel
Sorteercentrum DHL Parcel Benelux, Dordrecht

Hercuton bouwt opnieuw duurzaam sorteercentrum voor DHL

Sorteercentrum DHL Parcel Benelux, Dordrecht

Hercuton realiseert op bedrijventerrein DistriPark in Dordrecht een nieuw sorteercentrum voor DHL Parcel Benelux. Op een kavel van circa 4,5 hectare verrijst een pand van ongeveer 15.000 m², met behalve een bedrijfshal ook een mezzanine en inpandige kantoorruimte. Per dag zullen er straks 200.000 pakketten verwerkt gaan worden.

Naar artikel
Zorgvilla In de Luwte, Ermelo

‘Veel bedrijven uit Ermelo betrokken bij de bouw’

Zorgvilla In de Luwte, Ermelo

Als hoofdaannemer van de nieuwbouw van Zorgvilla In de Luwte te Ermelo, heeft Van Panhuis Bouw de regie op de bouwplaats. De werkzaamheden gingen eind 2020 van start en eind van het jaar zal de oplevering plaatsvinden.

Naar artikel
Menken Orlando, Hazerdorp- Dorp

Opslag, productie en distributie op dezelfde locatie

Menken Orlando, Hazerdorp- Dorp

Menken Orlando is met afstand Europees marktleider op het gebied van Japanse zoutjes. Begin november leverde De Vries en Verburg Bouw uit Stolwijk de nieuwe productielocatie op in Hazerswoude-Dorp. Daarmee zijn de opslag, productie en distributie van de producten van Menken Orlando bij elkaar gebracht op één locatie.

Naar artikel
Pannehoef Leemerhoef, Eindhoven

Transformatie van paviljoen tot duurzaam woonconcept

Pannehoef Leemerhoef, Eindhoven

In opdracht van Woonstichting Sint Trudo heeft FAAM Architects het paviljoen Pannehoef- Leemerhoef op landgoed Eikenburg in Eindhoven ontworpen. Het resultaat is een uniek concept waarbij de kernwaarden van de bestaande locatie nadrukkelijk naar voren komen. Collectief wonen, waarbij de bewoners zorgen voor elkaar en voor het landschap.

Naar artikel
Bedrijfspand Zes, Goes

Nog meer ruimte voor suc-‘Z.E.S.’

Bedrijfspand Zes, Goes

Terwijl het bedrijf geopend bleef en alle bedrijfsprocessen door konden blijven lopen, werd door Aannemingsbedrijf Fraanje BV uit ‘s-Heer Arendskerke in rap tempo een uitbreiding met twee verdiepingen gerealiseerd voor het bedrijfspand van Z.E.S. Goes BV.

Naar artikel
Green Mountains Logistics Park, Schiphol- Rijk

Het succesverhaal van Green Mountains Logistics Park

Green Mountains Logistics Park, Schiphol- Rijk

Vlak naast de Aalsmeerderbaan van Schiphol ligt het zogenaamde Groenenbergterrein. Het is een zeer gewilde locatie omdat de luchthaven én verschillende uitvalswegen binnen handbereik zijn. Borghese Logistics en AEW Europe lieten er een immens logistiek complex bouwen van in totaal 100.000 m².

Naar artikel
Appartementen Tramburg, Klazienaveen

Lokale kopers in Klazienaveen

Appartementen Tramburg, Klazienaveen

Een nieuw, modern appartementencomplex in het centrum van Klazienaveen, logisch dat deze woningen gretig aftrek vinden. Initiatiefnemer en opdrachtgever van het gunstig gelegen complex is Ruud Plas van Plas Vastgoed BV en Plas Bouwservice BV. Inderdaad, uit Klazienaveen.

Naar artikel
Nieuwbouw Vattenfall, Ijmuiden

Friso realiseert nieuwbouw Vattenfall

Nieuwbouw Vattenfall, Ijmuiden

In december van dit jaar wordt de nieuwbouw voor Vattenfall in de haven van IJmuiden opgeleverd. Aannemingsmaatschappij Friso realiseerde in opdracht van MSCY Vastgoed b.v. een opvallend gebouw waar Vattenfall zowel moderne kantoorfaciliteiten als een werkplaats in vestigt.

Naar artikel
De school Avignonlaan, Eindhoven

Een waardevolle investering in de toekomst

De school Avignonlaan, Eindhoven

Het bestaande schoolgebouw van de Aloysius Stichting aan de Avignonlaan in Eindhoven was dringend aan vervanging toe. In opdracht van de gemeente Eindhoven is op dezelfde plek in ruim anderhalf jaar tijd een splinternieuw schoolgebouw verrezen.

Naar artikel