Industriebouw februari 2022

Industriebouw editie 81, februari 2022

Editie 81

Beste lezers,

Groot, groter, grootst… De afgelopen jaren worden in Nederland steeds meer distributiecentra gebouwd en dan bij voorkeur het liefst zo omvangrijk mogelijk. Ook in deze editie van ons vakblad kunnen we er simpelweg niet omheen. De van oorsprong Duitse supermarktketen ALDI timmert op dit gebied bijvoorbeeld behoorlijk aan de weg. Zo is in Deventer een distributiecentrum opgeleverd terwijl momenteel nog wordt gewerkt aan een distributiecentrum in Groningen.

Smartlog Maasvlakte is eveneens noemenswaardig. GOLDBECK Nederland realiseert in dit kader een indrukwekkend warehousecomplex van maar liefst 233.000 m². Daarmee is het de grootste logistieke ontwikkeling in Nederland.

Wie denkt dat deze distributiecentra er allemaal uitzien als saaie schoenendozen, vergist zich. Dat bewijst bijvoorbeeld Fraanje, die in Bleiswijk bezig is met de ontwikkeling van Hoekeind Business Park in Bleiswijk. Op de locatie van een voormalig tuinbouwbedrijf verrijzen 19 multifunctionele bedrijfsunits en een vrijstaande bedrijfshal. Dankzij het stijlvolle ontwerp is het echt een aanwinst voor de omgeving.

Maar natuurlijk zijn er nog veel meer mooie projecten die in deze editie worden belicht. Wat te denken van de Brede School in Hippolytushoef. Van de basisschool die voorheen gevestigd was op deze locatie is alleen het oude frontgebouw nog over, verder is er sprake van nieuwbouw van een school, gymzaal en kinderopvang. De nieuwe Yvonne van Gennip sporthal in Haarlem is eveneens noemenswaardig. Het is niet alleen een mooi en modern maar ook een zeer duurzaam gebouw geworden.

Veel leesplezier toegewenst!

Cock Penning
Vakblad Industriebouw

Details & binnenwerk magazine

Aanleiding Editie 81
Omvang 186 pagina's
Papier omslag 300 grams Sat MC
Papier binnenwerk 115 grams Mat MC
Afwerking Mat gelamineerd (Full colour)

Uitgelichte artikelen

Neele-Vat, Rotterdam

De Vries en Verburg bouwt representatieve hoofdvestiging voor Neele-Vat

Neele-Vat, Rotterdam

Bouwbedrijf De Vries en verburg  uit Stolwijk bouwt op Port Park Pernis een nieuw warehouse annex hoofdkantoor voor Neele-Vat Logistics dat het pand gaat huren van de Dordtse ontwikkelaar Dudok Groep. Het wordt een anders-dan-anders warehouse.

Naar artikel
Nieuwbouw Kantoor Stout & Herkon, Sliedrecht

Bouwonderneming Stout bouwt eigen kantoor in Sliedrecht

Nieuwbouw Kantoor Stout & Herkon, Sliedrecht

De Van Herk Groep (Bouwonderneming Stout en Herkon) is de afgelopen jaren uitgegroeid van een lokale aannemer tot een ontwikkelde bouwer met eigen signatuur en bekendheid in Midden Nederland. Deze groei heeft ervoor gezorgd dat de onderneming toe is aan een volgende stap op een nieuwe locatie.

Naar artikel
Retailgebouw, Duiven

Uitnodigend retailgebouw in Duiven

Retailgebouw, Duiven

Op bedrijventerrein Centerpoort-Nieuwgraaf in Duiven bouwt Remco Ruimtebouw in opdracht van zusterbedrijf Janssen de Jong Projectontwikkeling een nieuw retailgebouw van 2.800 m² met ruimte voor meerdere huurders. De oplevering staat gepland voor het voorjaar van 2022.

Naar artikel
Kantoor Dertec, Sassenheim

Modern en hoogwaardig bedrijfspand voor Dertec

Kantoor Dertec, Sassenheim

Bouwbedrijf Partners uit Vlist bouwde in opdracht van Dertec een modern en hoogwaardig bedrijfspand. Het nieuwe bedrijfspand met kantoor op bedrijventerrein Sassenheim-Zuid is een echte blikvanger.

Naar artikel
Ter Steege Bouw West, Den Hoorn

Alles in het zicht in nieuw kantoorgebouw Ter Steege Vastgoed West

Ter Steege Bouw West, Den Hoorn

Op het industrieterrein Harnaschpolder In Den Hoorn verrijst op wat onlangs nog een weiland was, een nieuw kantoorgebouw. Opdrachtgever is Ter Steege Bouw Vastgoed en gebruiker is de jongste loot aan de Ter Steege boom: Ter Steege Bouw Vastgoed West B.V.

Naar artikel
De Kampanje, Terneuzen

Luxe appartementen in hartje Terneuzen

De Kampanje, Terneuzen

In hartje Terneuzen bouwde Aannemersbedrijf Van der Poel BV  26 luxe appartementen. Het mooie nieuwbouwcomplex, dat de naam De Kampanje kreeg, zorgt voor een upgrade van de buurt. “In maart 2020 zijn we met de bouw van de 26 appartementen gestart.

Naar artikel
CarPort Rotterdam, Rotterdam

Showroom met een iconisch tintje

CarPort Rotterdam, Rotterdam

Wie over de A20 langs het nieuwe Porsche Centrum Rotterdam zoeft, ziet een moderne en stijlvolle showroom voor auto’s uit het luxe segment. Voor menig Rotterdammer heeft deze showroom voor bolides ook een iconisch randje. In 1976 werd dit pand in de Rotterdamse Spaanse Polder namelijk in opdracht van wijlen John van Dijk gebouwd.

Naar artikel
De Brede School, Hippolytushoef

De Geus bouwt project met gouden uitstraling

De Brede School, Hippolytushoef

Basisschool De Kei aan de Elft in Hippolytushoef heeft plaats gemaakt voor een Brede School. Op het oude frontgebouw na bestaat het project uit nieuwbouw van een school, gymzaal en kinderopvang. De Brede School is opgebouwd uit leerpleinen, omringd door lesruimtes.

Naar artikel
Hoekeind Business Park, Bleiswijk

Van tuinbouwbedrijf tot bedrijfsverzamelgebouw

Hoekeind Business Park, Bleiswijk

Fraanje bouwt niet alleen voor zakelijke en particuliere klanten, maar ontwikkelt ook zelfstandig bouwprojecten. Zo realiseert de Zeeuwse aannemer momenteel Hoekeind Business Park in Bleiswijk. Op de locatie van een voormalig tuinbouwbedrijf verrijzen 19 multifunctionele bedrijfsunits en een vrijstaande bedrijfshal.

Naar artikel
Willem Lodewijk Gymnasium, Groningen

Aan- en verbouw brengt meer lucht in Gronings gymnasium

Willem Lodewijk Gymnasium, Groningen

Afwachten tot ze aan de beurt zijn in de gemeentelijke investeringsplanning wilden ze niet. Het Willem Lodewijk Gymnasium in Groningen nam daarom zelf het initiatief om een stuk uitbreiding te realiseren. Met twee nieuwe lokalen voor exacte vakken, drie algemene theorielokalen en een gedeeltelijke renovatie in de bestaande bouw heeft de school flink meer ruimte tot haar beschikking.

Naar artikel
DHG, Maasvlakte

‘s Lands grootste warehousecomplex gerealiseerd door GOLDBECK

DHG, Maasvlakte

Op een terrein van 30 hectare groot verrijst Nederlands grootste logistieke project. Wie aan de oostelijke kant naast dit indrukwekkende warehousecomplex gaat staan, staat bijna letterlijk met de voeten in zee. Combineer dat gegeven met het feit dat je anderhalf jaar geleden nog slechts een kale Maasvlakte zag en je begrijpt de immense contouren van deze bouw.

Naar artikel
Zierik 7, Zierikzee

Stervormig woonzorgcentrum dat opgaat in het landschap

Zierik 7, Zierikzee

In Zierikzee heeft de Zeeuwse zorgorganisatie Allévo in januari de sleutel gekregen van het nieuwe zorgcentrum Zierik7. Een prachtig, duurzaam gebouw met veel natuurlijke elementen. De bouw verliep niet helemaal zonder slag of stoot. De eerste hoofdaannemer ging failliet. Maar door het ‘treintje’ weer snel en slim op gang te brengen heeft Constructif , de nieuwe hoofdaannemer, samen met onder andere de installateurs Van Dorp Projecten en Endenburg, het project alsnog succesvol kunnen opleveren.

Naar artikel
MFA Voorn, Utrecht

85% houtbouw in multifunctioneel schoolgebouw

MFA Voorn, Utrecht

Ruim duizend kinderen, vier organisaties, enkele lockdowns, renovatie en nieuwbouw cq. uitbreiding. Volgens projectleider Jeroen Warmerdam was de renovatie met nieuwbouw van MFA Voorn bij uitstek een project dat bij Van Dillen Bouw past. “In minder dan drie weken tijd hebben we de hele houtskeletbouw opgetrokken.”

Naar artikel
The New Galapagos, Oegstgeest

Een pand met een missie

The New Galapagos, Oegstgeest

Het Leiden Bio Science Park is een parel rijker. Bouwbedrijf De Vries en Verburg  uit Stolwijk realiseert er in opdracht van Provast The New Galapagos Office. Eigenaar en gebruiker Galapagos zal het pand in maart 2022 kunnen betrekken.

Naar artikel
DC Aldi, Deventer

Bouwbedrijf Vrolijk realiseert distributiecomplexen voor ALDI

DC Aldi, Deventer

ALDI Vastgoed B.V. timmert behoorlijk aan de weg. In Groningen verrijst op dit moment een groot distributiecentrum voor de van oorsprong Duitse supermarktketen. In Deventer, op Bedrijvenpark A1, is eind februari al zo’n distributiecentrum opgeleverd. Bij aanbesteding van dat project kwam Bouwbedrijf Vroljik  uit Breda als winnaar uit de bus.

Naar artikel
IKC, Oudega

IKC Oudega brengt kindontwikkelingsactiviteiten onder één dak

IKC, Oudega

Het open huisvestingsconcept en de hoge duurzaamheidsambitie, in combinatie met een beperkt budget, maken het integraal kindcentrum (IKC) in Oudega tot een interessant werk voor bouwkundig aannemer Dijkstra Draisma.

Naar artikel
Sporthal Yvonne van Gennip, Haarlem

Nieuwe Yvonne van Gennip sporthal Haarlem

Sporthal Yvonne van Gennip, Haarlem

Er zijn vele uren ambachtelijk vakmanschap ingestoken als je de nieuwe Yvonne van Gennip sporthal, naast de scholengemeenschap Het Schoter, ziet. Tegelijkertijd is het ook een zeer duurzaam en modern gebouw geworden. Een sterk staaltje van Mercuur Bouw.

Naar artikel