Industriebouw juli 2022

Industriebouw editie 86, juli 2022

Editie 86

Beste lezers,

‘Gascrisis dreigt komende winter land te verlammen’, luidt een van de koppen in de krant die ik voor me heb. De Europese Commissie heeft dan ook net een noodplan gepresenteerd waarmee Europa de komende winter moet doorkomen, mocht Rusland besluiten om de gasexport naar de Europese Unie terug te draaien of zelfs helemaal te stoppen. Alle EU-landen is gevraagd om tot komend voorjaar 15 procent minder gas te gaan gebruiken.

Dat betekent natuurlijk ook een en ander voor de bouw. Laten we hopen dat het noodplan zijn werk doet en dat de bouwsector zich er weer kranig doorheen zal slaan.

Hoe het ook zij, gecombineerd met alle andere dingen die momenteel spelen, zijn we volgens mij allemaal dringend toe aan vakantie. Even afstand nemen van het dagelijkse werk en lekker ontspannen. De een doet dat het liefst niet al te ver van huis, bijvoorbeeld op een camping in ons eigen land. De ander kiest voor een verblijf in een all-in resort op een of andere tropische bestemming. Het maakt niet uit wat je doet, als je maar geniet van de tijd met je gezin, en eventueel familie en vrienden.

Ontspannen kan sowieso volop bij het nieuwe Valk Exclusief hotel dat gebouwd wordt pal naast de A2 in Best. Naast 192 hotelkamers - waaronder 32 luxe suites met sauna’s en bubbelbaden - beschikt het hotel o.a. over verschillende fitness- en wellnessruimten, en een 25 meter lang zwembad. Maar natuurlijk passeren in deze editie meer interessante projecten de revue. Zoals de realisatie van de Amsterdam Logistic Cityhub (ALC) aan de Industriehaven in Amsterdam. Het wordt één van de eerste logistic centra in Nederland en maakt het mogelijk de CO2-uitstoot in de binnenstad aanzienlijk te beperken. En wat te denken van Business Parc Nieuwland, een bedrijvenpark dat verrijst op een kavel van 30.000 m² in Alblasserdam.

Er is weer meer dan genoeg te lezen. Fijne vakantie toegewenst!

Cock Penning
Vakblad Industriebouw

Details & binnenwerk magazine

Aanleiding Editie 86
Omvang 154 pagina's
Papier omslag 300 grams Sat MC
Papier binnenwerk 115 grams Mat MC
Afwerking Mat gelamineerd (Full colour)

Uitgelichte artikelen

Heineken Experience Center, Amsterdam

Heineken Experience krijgt meer ruimte en een nieuw hart

Heineken Experience Center, Amsterdam

Amsterdam kent een paar plekken die als een magneet werken op bezoekers uit binnen- en buitenland. Een daarvan, het Anne Frankhuis, is enkele jaren geleden gerestaureerd en uitgebreid door Salverda Bouw uit ’t Harde. Op dit moment werkt Salverda aan de vernieuwing en uitbreiding van de Heineken Experience in de oorspronkelijke bierbrouwerij aan de Stadhouderskade.

Naar artikel
Valk Exclusief Hotel, Best

Nieuw, duurzaam Valk Exclusief hotel langs de A2

Valk Exclusief Hotel, Best

Rond de jaarwisseling wordt een nieuw Valk Exclusief hotel in gebruik genomen, dat gebouwd wordt pal naast de A2 in Best, net ten noorden van Eindhoven en vlakbij Eindhoven Airport. Het hotel zal o.a. beschikken over 198 kamers, waaronder 32 luxe suites met sauna’s en bubbelbaden.

Naar artikel
Parkeerhuis Hart van Waalsprong, Nijmegen

Duurzaam parkeren in het Hart

Parkeerhuis Hart van Waalsprong, Nijmegen

In de gebiedsontwikkeling Hart van de Waalsprong bij Nijmegen realiseert het Vlijmense Hercuton – onderdeel van Janssen de Jong Bouw – momenteel een 9500 vierkante meter groot Parkeerhuis dat plaats biedt aan ruim driehonderd auto’s. Acht split level verdiepingen hoog, duurzaamheid is er het toverwoord.

Naar artikel
De Botterwerf, Volendam

Symbool voor culturerfgoed

De Botterwerf, Volendam

De Botterwerf staat symbool voor de geschiedenis van vissersdorp Volendam. Vanuit dit pand moet die geschiedenis straks voor de bewoners en toeristen zichtbaar en voelbaar worden. Daarnaast gaat de scheepswerf dagbesteding en werkgelegenheid bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en krijgt het gebouw ook educatieve waarde voor scholieren.

Naar artikel
Business Parc Nieuwland, Alblasserdam

Variatie en flexibiliteit kenmerken Business Parc Nieuwland

Business Parc Nieuwland, Alblasserdam

In opdracht van ontwikkelaar PaalB B.V. ontwierp RoosRos Architecten uit Oud-Beijerland een bedrijvenpark op een kavel van 30.000 m² in Alblasserdam. PaalB wordt voor dit project volledig vertegenwoordigd door Bouwinzicht B.V.

Naar artikel
Amsterdam Logistic CityHub, Amsterdam

Just-in-time bevoorrading bij bouw ALC

Amsterdam Logistic CityHub, Amsterdam

Als hoofdaannemer zorgt Bouwbedrijf Vrolijk B.V. uit Breda dat eind dit jaar ALC (Amsterdam Logistic Cityhub) wordt opgeleverd. Dit is een enorme, en vooral logistiek uitdagende, klus. Werkvoorbereider Tim Ligtenberg vertelt wat er allemaal bij komt kijken.

Naar artikel
Gemini College, Ridderkerk

Gemini College: klaar voor een duurzame toekomst

Gemini College, Ridderkerk

Een middelbare school op een sportcampus. Op het voormalige hoofdveld van voetbalvereniging RVVH laten de gemeente Ridderkerk en het Gemini College een bijzonder ensemble bouwen: een nieuw schoolgebouw voor 750 vmbo-, havo- en vwo-leerlingen en een aanpalende sporthal.

Naar artikel
Nieuwbouw FIRE STOP HOLLAND, Vriezenveen

FIRE STOP HOLLAND houdt brandbeveiliging in eigen hand

Nieuwbouw FIRE STOP HOLLAND, Vriezenveen

Tijdens hun lunchpauze gingen de medewerkers van FIRE STOP Holland regelmatig even buurten bij de nieuwbouw van hún nieuwe bedrijfspand, 400 meter verderop gelegen aan de Nieuwe Daarlerveenseweg in Vriezenveen. Een deel van het technisch installatiewerk deden ze er zelf.

Naar artikel
Sportcentrum De Bloesem, Kapelle

Multifunctioneel Sportcentrum De Bloesem: Duurzaam en fraai

Sportcentrum De Bloesem, Kapelle

De bloesem die kenmerkend is voor de streek, komt ook terug in het ontwerp van Sportcentrum De Bloesem in Kapelle. Senior werkvoorbereider Albert Adriaansen vertelt namens Vaessen uit Raamsdonksveer over dit uitdagende project.

Naar artikel
Cascade, Almere

Oplevering bedrijfspand Cascade is mijlpaal voor Aan de Stegge Twello

Cascade, Almere

Beginjuni leverde Bouwbedrijf Aan de Stegge Twello een nieuw bedrijfspand op aan Cascade in Almere. Het gebouw aan Fort Ruigenhoek is voor het bouwbedrijf het 40e bouwproject in Almere. “Je begrijpt dat we best een beetje trots zijn op het bereiken van deze mooie mijlpaal”, zegt commercieel projectmanager Bas te Riele.

Naar artikel
De Bakermat, Eindhoven

De Bakermat: Een iconisch appartementencomplex

De Bakermat, Eindhoven

Direct binnen de centrumring van Eindhoven, op de hoek van de Marconilaan, Boschdijk en Johannes van der Waalsweg, waar lange tijd de Auto Lichtstad-garage gevestigd was, staat nu het moderne appartementencomplex De Bakermat. Projectleider Mark Peters kijkt namens hoofdaannemer Stam + De Koning Bouw BV met tevredenheid terug op de realisatie van dit project.

Naar artikel
Motto Hotel by Hilton, Rotterdam

Motto by Hilton maakt Europees debuut in Rotterdam

Motto Hotel by Hilton, Rotterdam

Hilton is wereldwijd bekend als hotelketen, maar hun nieuwste concept Motto Hotel by Hilton is dat buiten Amerika nog niet. Rotterdam krijgt als eerste stad in Europa zo’n hotel dat zich met name richt op het middensegment hotelgasten. Vink + Veenman uit Nieuwkoop legt als bouwkundig aannemer momenteel de laatste hand aan het nieuwe hotel aan de Botensloot.

Naar artikel