Ontvang deze editie per post

Een gratis voorbeeldmagazine naar keuze ontvangen? Vul onderstaand formulier in en wij zorgen dat u z.s.m. een door u gekozen exemplaar zult ontvangen.
Hidden

Editie 100

December 2023

Beste lezers,

We vallen maar meteen met de deur in huis. Er ligt een heel bijzondere editie van Industriebouw voor je. Het is namelijk de honderdste editie!

Het is nauwelijks voor te stellen dat we al zo lang bezig zijn met ons vakblad. Ontelbaar veel projecten hebben we in die periode langs zien komen, zowel groot als klein, en in een enorme variëteit. Denk aan de nieuwbouw van een schoolgebouw, een bedrijfspand, een winkelcentrum, een sporthal, een omvangrijk distributiecentrum, een appartementencomplex en zelfs een manege, maar ook de nodige uitdagende renovaties en transformaties.

We hebben veel zien veranderen in de loop der jaren. Duurzaam, groen en gezond bouwen zijn sterk in opkomst en zelfs bijna gemeengoed geworden, en er wordt steeds meer gebruik gemaakt van nieuwe technologieën als AI en 3D-printing. Allemaal positieve ontwikkelingen maar er waren uiteraard ook wat minder positieve ontwikkelingen. De coronaperiode is voor veel partijen in de bouw een periode vol uitdagingen geweest. Die de meesten gelukkig hebben overwonnen. Ook de oorlog in Oekraïne en de hoge inflatie (en stijgende grondstofprijzen) hebben hun weerslag. De levering van materialen is en blijft een probleem. En dan hebben we het nog niet over het tekort aan handjes.

Uitdagingen genoeg dus en we maken ze van dichtbij mee via de gesprekken die we hebben met jullie, de mensen in de bouw. In de loop der tijd hebben we relaties opgebouwd met velen van jullie. Sommigen kennen we al jaren, waardoor we extra met jullie meedenken. Die vaste contacten zijn voor ons enorm waardevol.

Na honderd uitgaves doen we iedere maand nog steeds ons uiterste best om de mooiste projecten op het spoor te komen. Ook in deze editie passeren die weer de revue. Wat te denken van de realisatie van het bediengebouw en gebouw dienstenhaven voor de Nieuwe Sluis in Terneuzen, een van de grootste sluizen ter wereld. Of het gloednieuwe, 200 meter lange bedrijfspand van HZ Logistics in Maasdijk, dat o.a. beschikt over een crossdockcentrum met koelfaciliteiten en 32 docks, aangevuld met kantoren. Ook Olaerts Equestrian in Rockanje, een manage die qua inrichting en afwerking niet onderdoet voor een luxe showroom of hotel.

Altijd meer dan genoeg te melden. We zijn vast van plan nog lang op deze manier door te gaan. Uiteraard samen met jullie.

Bedankt voor de fijne samenwerking tot nu toe, veel leesplezier en alvast hele fijne feestdagen toegewenst namens het complete team van Industriebouw!

Cock Penning

Vakblad Industriebouw


Details & binnenwerk magazine

Aanleiding Editie 100
Omvang 191 pagina's
Papier omslagHardcover
Papier binnenwerk 115 grams Mat MC
Afwerking Mat gelamineerd (Full colour)
Lees dit magazine

Download dit magazine

Uitgelichte artikelen

 • Geen babypark is hetzelfde, de formule wel

  Amersfoort

  Je hebt in Nederland veel familiebedrijven, maar de familie Timmer uit Kesteren is wel de overtreffende trap. Van het gezin zijn acht zonen ondernemer. Jan is mededirecteur van Bouwbedrijf J.G. Timmer BV en zijn broer Arie staat als mededirecteur aan het roer bij Babypark, een shop-in-shop formule waar (toekomstige) ouders alles voor de baby kunnen vinden.
  Bekijk artikel
 • Olaerts Equestrian ademt luxe tot in het kleinste detail

  Rockanje

  Het draait er om paarden, maar qua inrichting en afwerking doet Olaerts Equestrian in Rockanje niet onder voor een luxe showroom of hotel. Over elk detail is nagedacht en is er gekozen voor een hoogwaardige uitvoering. Als expert op het gebied van hippische bouw was Bouwbedrijf Jos Vrolijk B.V. een logische keuze om deze manege te realiseren.
  Bekijk artikel
 • Hernieuwbouw Dulon College

  Ede

  Aan de Reehorsterweg in Ede wordt momenteel hard gewerkt aan de realisatie van een gloednieuw schoolgebouw voor het Dulon College. Studenten en medewerkers kunnen na de zomervakantie van 2024 gebruikmaken van het moderne pand dat in opdracht van de Christelijke Onderwijs Groep Vallei en Gelderland-Midden (COG) wordt gerealiseerd door Rots Bouw. De oplevering van het bouwkundige gedeelte van de school staat gepland voor maart 2024.
  Bekijk artikel
 • Gigantisch crossdockcentrum voor transporteur H.Z. Logistics

  Maasdijk

  H.Z. Logistics is een internationaal opererend logistiek bedrijf, gespecialiseerd in geconditioneerd transport, voornamelijk op het gebied van AGF en sierteelt. Op een ruim bemeten kavel van maar liefst vier hectaren op industrieterrein Honderdland 2 in Maasdijk beschikt H.Z. Logistics sinds kort over een gloednieuw bedrijfspand.
  Bekijk artikel
 • Hoog bouwtempo bij totaalrealisatie distributiecentrum

  Heerlen

  Willems Bouwbedrijf bouwt met respect voor mens en milieu. Een omvangrijk project van deze specialist uit Venlo, vormde de totaalrealisatie van het nieuwe distributiecentrum van WDP voor CEVA Logistics Fase III in Heerlen. Projectleider Jeroen Westheim vertelt welke bijzondere aspecten aan de orde waren tijdens de bouwperiode.
  Bekijk artikel
 • Systabo bouwt modern en duurzaam distributiecentrum in Heerlen

  Heerlen

  In opdracht van Soureth BV (een combinatie van VolkerWessels Logistics Development en Vestum) bouwt Systabo een nieuw distributiecentrum in Heerlen. Een project dat volledig in het straatje past van het aannemersbedrijf dat gespecialiseerd is in bedrijfshuisvesting.
  Bekijk artikel
 • Nieuw duurzaam distributiecentrum voor Transferro in Zwolle

  Zwolle

  Een gloednieuw distributiecentrum met een bedrijfsvloer van circa 18.800 m² en 2.350 m² kantoorruimte verdeeld over twee verdiepingen, dat is het nieuwe onderkomen voor Transferro in Zwolle. Transferro is een inkooporganisatie voor vak- en groothandels op het gebied van staal en gereedschappen. Hoofdaannemer van de nieuwbouw was Temmink Bouwprojekten uit Deventer. Projectleider Ruben Olminkhof licht het project toe.
  Bekijk artikel
 • Duurzaamheid door efficiënte samenwerking

  Lelystad

  Bouwcombinatie Moeskops BanBouw VOF realiseert in opdracht van GLP Lelystad Coöperatief U.A. momenteel een nieuw distributiecentrum met kantoren aan de Charles Lindberghlaan in Lelystad. De oplevering is gepland in december 2023.
  Bekijk artikel
 • Nieuw bedrijfspand Happy Hairservice gereed

  Berkel en Rodenrijs

  Happy Hairservice is er helemaal klaar voor. De kappersgroothandel was haar oude locatie in Rotterdam ontgroeid en gaf Hercuton, een totaalaanbieder in turn-key bedrijfshuisvesting, opdracht om een nieuw bedrijfspand voor hen te realiseren op bedrijventerrein Oudeland in Berkel en Rodenrijs.
  Bekijk artikel
 • Ook voor turn-key utiliteitsbouw gaat er niks boven Groningen

  Alkmaar

  Op zich is het best bijzonder dat je een bouwbedrijf uit Groningen bij tal van utilitaire bouwprojecten in heel Nederland tegenkomt. Directeur Erwin de Boer legt uit waarom veel opdrachtgevers juist voor Utibo uit Leek kiezen.
  Bekijk artikel
 • ‘Een echte eyecatcher’

  Rotterdam

  De nieuwe accommodatie van je favoriete eredivisieclub bouwen: een ‘jongensdroom’ die voor Henk-Peter Bezemer werkelijkheid wordt. Samen met onder meer de vaste onderaannemers legt zijn Bezemer Bouw momenteel de laatste hand aan het nieuwe Topsportcentrum van Sparta. Een modern, transparant en goed geoutilleerd sportcomplex. En daar is hij trots op.
  Bekijk artikel
 • Markante gebouwen bij éen van de grootste sluizen ter wereld

  Terneuzen

  De in aanbouw zijnde sluis bij Terneuzen moet de havens van Terneuzen en Gent toegankelijk maken voor grotere schepen en bovendien zorgen voor een vlottere doorstroom van scheepvaart. Het wordt een van de grootste sluizen ter wereld. Qua omvang wordt de sluis vergelijkbaar met de sluizen van IJmuiden en die van het Panamakanaal.
  Bekijk artikel
 • Techbedrijf Heinmade betrekt nieuw pand in Hapert

  Hapert

  In november is het nieuwe bedrijfspand voor Heinmade BV opgeleverd. De ontwikkelaar en distributeur van hoogwaardige piëzo-componenten verhuisde vanuit Veldhoven naar de nieuwe bedrijfshallen met kantoren op het Kempisch Bedrijventerrein (KBT) in Hapert. Hoofdaannemer Bouwbedrijf van Montfort BV uit Bergeijk kijkt met tevredenheid terug op de realisatie van dit project.
  Bekijk artikel
 • Een logistieke uitdaging

  Son & Breugel

  De bouw van het gloednieuwe Poort van Ekkersrijt was een flinke klus. Voor het bouwproces van het drielaagse woonwarenhuis heeft familiebedrijf BurgtBouw de rol van bouwteam partner op zich genomen. BurgtBouw was gedurende de bouwperiode verantwoordelijk voor de complete bouwkundige en installatietechnische werkzaamheden. Een opdracht waar het bedrijf met veel plezier aan heeft gewerkt.
  Bekijk artikel
 • Gerenoveerd winkelcentrum Schagen kan er weer jaren tegen

  Schagen

  Tijdens de grootschalige renovatie en uitbreiding van winkelcentrum Makado in Schagen was het voor de winkeliers en het winkelende publiek soms even schipperen. Met de nodige creativiteit en begripvolle medewerking van alle betrokkenen is het hele project volgens hoofdaannemer Hecon Bouwgroep prima verlopen.
  Bekijk artikel
 • Floating Gardens is het eerste groene eiland in Sloterdijk

  Amsterdam

  Amsterdam-Sloterdijk transformeert van grijze versteende kantorenwijk naar aantrekkelijke woon/werkomgeving met een groen karakter. De bouw van mixed-use gebouw Floating Gardens is het eerste grote transformatieproject. Het iconische gebouw met de zwevende tuinen omvat een woontoren van negentien verdiepingen en een basisschool en kinderdagverblijf in de plint.
  Bekijk artikel