Ontvang deze editie per post

Een gratis voorbeeldmagazine naar keuze ontvangen? Vul onderstaand formulier in en wij zorgen dat u z.s.m. een door u gekozen exemplaar zult ontvangen.
Hidden

Editie 101

Januari 2024

 Beste lezers,

Allereerst de beste wensen namens het hele team van Industriebouw. Het voelt alsof het alweer heel lang geleden is maar wij hebben net als jullie kunnen genieten van twee weken relatieve rust en het samen zijn met familie en vrienden. Inmiddels zijn we – eveneens net als jullie – alweer in volle vaart van start gegaan om een nieuwe editie in elkaar te draaien.

Wij hebben aan het begin van dit nieuwe jaar mooi en groot nieuws te melden. Naast Industriebouw starten wij met GWWInfra. Dit wordt een vakblad en online platform voor en door professionals die actief zijn in de Grond-, Weg-, Waterbouw en Infrastructuur. De eerste editie verschijnt eind april. Voor dit jaar staan er 3 uitgaven van GWWInfra op de planning. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op www.gwwInfra.nl.

Wellicht is een van de doelen van jouw organisatie wel het omarmen van 3D-technieken in jullie werkwijze. Dat zou niet zo gek zijn want die maken een behoorlijke opmars in de bouwsector. Het ontwerp van een gebouw en de bijbehorende bouwtekeningen worden steeds vaker uitgewerkt in 3D. En dat brengt veel voordelen met zich mee. Alle betrokken partijen – ook je opdrachtgever – kunnen precies zien hoe een project eruit komt te zien. Daardoor kunnen makkelijker beslissingen worden genomen en kunnen ook makkelijker eventuele aanpassingen worden gedaan in de voorbereidingsfase. 3D-modellering heeft tot gevolg dat een bouwproject volledig wordt geoptimaliseerd voordat de bouw daadwerkelijk begint, waardoor je minder snel voor onaangename verrassingen komt te staan op de bouwplaats. Bovendien kan het hele bouwproces hierdoor over het algemeen sneller en efficiënter verlopen.

In meerdere projecten die in deze editie de revue passeren heeft 3D-modellering een belangrijke rol gespeeld. Bijvoorbeeld bij de bouw van de nieuwe productiehal van G. van der Ven BV Aannemingsbedrijf, waarbij het volgens de betrokken aannemer draait om “goed monteren en goed engineeren”, waardoor een 3D-model in dit geval eigenlijk onmisbaar is. Hetzelfde geldt voor de luxe nieuwbouw van Mobimall/PORDON in Echt. En voor het nieuwe pand van Routz is het hele techniekvraagstuk vooraf uitgewerkt in een 3D-omgeving, simpelweg bittere noodzaak omdat het hele gebouw van beton is, een stopcontact kun je later dus niet zomaar even verplaatsen.

Genoeg te melden in deze eerste editie van 2024, veel leesplezier toegewenst!

Cock Penning

Vakblad Industriebouw


Details & binnenwerk magazine

Aanleiding Editie 101
Omvang 146 pagina's
Papier omslag300 grams Sat MC
Papier binnenwerk 115 grams Mat MC
Afwerking Mat gelamineerd (Full colour)
Lees dit magazine

Download dit magazine

Uitgelichte artikelen

 • Technische Unie heeft alles onder één dak in Borne

  Borne

  Op bedrijventerrein De Veldkamp in Borne is afgelopen jaar hard gewerkt aan de bouw van een nieuwe vestiging van Technische Unie. De toeleverancier voor de installatietechniek in Nederland krijgt in het nieuwe pand alles onder één dak. Dat betreft een winkel, showroom, logistieke ruimte, kantoren en een showroom op het dak waar de nieuwste technische installaties in de openlucht staan opgesteld. Dit eerste kwartaal zal Technische Unie haar nieuwste vestiging in deze opzet in gebruik gaan nemen.
  Bekijk artikel
 • Opvallende nieuwbouw Fusieschool Buitenstebinnen

  Breugel

  In het Brabantse Breugel levert Bouwbedrijf van Stiphout begin volgend jaar de nieuwbouw op van Fusieschool Buitenstebinnen. Een gebouw met een opvallend ontwerp dat mede is ingegeven door de traditionele architectuur in de omgeving, de onderwijsvorm en de fraaie locatie.
  Bekijk artikel
 • Kwaliteitsbouwers in hart en nieren

  Echt

  Cordeel Geelen is een echt familiebedrijf dat dit jaar 130 jaar bestaat. Het bedrijf heeft kernwaardes als kwaliteit, betrokkenheid, snelheid en flexibiliteit hoog in het vaandel staan. De architect van het nieuwbouwpand van Routz in Echt heeft eerder op een prettige manier samengewerkt met Cordeel Geelen. En op basis van die ervaringen wist de architect: met Cordeel Geelen kunnen we iets moois neerzetten!
  Bekijk artikel
 • Opdrachtgever: aannemer

  Brakel

  Een aannemer die zijn eigen productiehal niet zelf bouwt. Dat kan en dat gebeurt. G. van der Ven B.V. Aannemingsbedrijf heeft meer capaciteit nodig in de vorm van een productiehal. Een betrekkelijk eenvoudige bouw, “noem het gerust een blokkendoos”. Overigens wel met de mogelijkheden en vereisten van nu. De aannemer besluit de bouw uit te besteden en in zee te gaan met Bedrijfsbouw Partners uit Bergambacht.
  Bekijk artikel
 • Nieuw sportcomplex in Ermelo voldoet aan NOC*NSF-norm

  Ermelo

  De nieuwbouw van Sportcomplex Zanderij in Ermelo lag in de ervaren handen van Aannemersbedrijf Haafkes. Adjunct-directeur en projectmanager van dit project, Erik Wissink: “We konden in dit project verschillende competenties laten zien.”
  Bekijk artikel
 • Prachtig overzicht voor Oostvoorner supporters

  Oostvoorne

  Het clubhuis van O.V.V. Oostvoorne had al niet te klagen over de omgeving; het terrein, bestaande uit twee velden met in het midden het stenen gebouw, is omringd door groen. In de eerste helft van dit jaar is het oude pand, dat dateerde uit 1965, tegen de grond gegaan en is er een nieuwe sportaccommodatie verrezen.
  Bekijk artikel
 • Megahout in Drachten uitgebreid met 5.000 m²

  Drachten

  Vanwege de aanhoudende groei heeft Megahout in Drachten vorig jaar opdracht gegeven aan Bouwgroep Dijkstra Draisma (BGDD) en architect Dorenbos om het bestaande gebouw van 14.000 m² op Bedrijvenpark A7 Noord met 5.000 m² uit te bouwen.
  Bekijk artikel
 • Bouwen aan beleving en plezier

  Spijkenisse

  De bouw is zo veel meer dan een gebouw neerzetten. Voor Remmers Bouwgroep draait de bouw om het creëren van een duurzame en prettige woon- en werkomgeving voor de klant. Dat Remmers Bouwgroep gevraagd werd als hoofdaannemer voor IKC Sterrenkwartier, is dus ook een logische keuze.
  Bekijk artikel
 • Grizzly, een flexibel bedrijfsverzamelgebouw op Pivot Park in Oss

  Oss

  Pivot Park in Oss is een snelgroeiende campus, speciaal voor innovatieve bedrijven in de farmaceutische industrie. Een van de nieuwste aanwinsten is Grizzly, een inclusief kelder negen verdiepingen tellend bedrijfsverzamelgebouw dat zich richt op start-ups, scale-ups en gevestigde bedrijven in de sector. Bedrijven kunnen er vrij in te richten ruimten huren, variërend van 50 tot 1.000 m². Dura Vermeer Bouw Zuid maakt als hoofdaannemer deel uit van het bouwteam.
  Bekijk artikel
 • ‘Het liep als een trein!’

  Hulst

  In opdracht van projectontwikkelaar REDD is afgelopen jaar een XL distributiecentrum gerealiseerd aan de Schapenweide in Hulst. Het is gelegen op een zeer strategische locatie vanwege de nabijheid van diverse havens en het Belgische land, en heeft een BVO van circa 21.634 m². Al met al een mooie klus voor de jonge, ambitieuze bouwonderneming MarQant BV, die het project twee maanden voor de geplande einddatum wist op te leveren.
  Bekijk artikel
 • Traditioneel Twents met een hedendaags karakter

  Haaksbergen

  Aan de Eibergsestraat in Haaksbergen werkt Bouwbedrijf Wijlens BV uit Haaksbergen in opdracht van Startman aan een nieuw uitvaartcentrum op Erve Harink, een rustgevende locatie midden in de natuur. De oplevering van het uitvaartcentrum zal naar verwachting in januari van 2024 plaatsvinden.
  Bekijk artikel
 • Een ogenschijnlijk sober maar doordacht en gedetailleerd kindcentrum

  Oss

  Het nieuwe Kindcentrum Nicolaas in Oss mag je met 3.600 m² bruto vloeroppervlak met recht een flink pand noemen. Het biedt dan ook onderwijs aan een basisschool, een voor- en naschoolse opvang en een kinderdagverblijf. Ook kunnen de pakweg 450 kinderen gebruik maken van een nieuwe gymzaal.
  Bekijk artikel
 • ‘Wij-gevoel’ alom aanwezig bij realisatie nieuwbouw IW4

  Veenendaal

  “Iedereen loopt met een big smile rond in het nieuwe pand”, vertelt Leonard Steetsel, directeur van Sociaal Ontwikkelbedrijf IW4. Dit nieuwbouwproject in Veenendaal werd in april 2023 opgeleverd en de gebruikers zijn vol lof over zowel de uitstraling, het comfort als het praktische gebruik. Hoe het tot zo’n succes is gekomen, vertellen Henk Blankestijn, projectleider van Bouwbedrijf Kreeft, architect Ron Pater van IRP Bouwadvies BV en Leonard Steetsel van IW4 in een gezamenlijk interview.
  Bekijk artikel
 • Onzichtbaar bouwen

  Zwijndrecht

  Er is niks mooiers dan voor een bestaande klant te mogen bouwen. Zes jaar geleden bouwde Staton Bouw het nieuwbouwpand van Louis Ruys, groothandel en in- en exporteur van staalkabels en kettingen. Het bedrijf groeide uit haar jasje en had een uitbreiding nodig van het huidige pand. Staton Bouw had eerder voor Louis Ruys gebouwd en dus was het een logische keuze om opnieuw samen te werken. Staton Bouw was verantwoordelijk voor alle bouwkundige werken, van het heiwerk en de fundering tot de staalconstructie en de gevel.
  Bekijk artikel