Ontvang deze editie per post

Een gratis voorbeeldmagazine naar keuze ontvangen? Vul onderstaand formulier in en wij zorgen dat u z.s.m. een door u gekozen exemplaar zult ontvangen.
Hidden

Editie 107

Juli 2024

Beste lezers,

Op de valreep voor het zomerreces was het dan eindelijk zover: het nieuwe kabinet werd beëdigd. Gelukkig zien PVV, VVD, NSC en BBB, getuige het hoofdlijnenakkoord, het terugdringen van het historische woningtekort als een topprioriteit. Als we het mogen geloven, is het de bedoeling dat er zo snel mogelijk een Woontop wordt georganiseerd, waarbij rijksoverheid, pensioenfondsen, woningcorporaties, sociale partners, gemeenten en provincies afdwingbare afspraken zullen maken om de woningbouw structureel te verhogen. Om precies te zijn: als politiek doel is zelfs gesteld om jaarlijks 100.000 woningen erbij te bouwen.

Er wordt enerzijds ingezet op betere benutting van de bestaande woningvoorraad. Die zou beter moeten worden benut door herbestemming van bestaande gebouwen te verruimen en waar wenselijk ook juridisch te verankeren. Daarbij kun je o.a. denken aan herbestemming van kantooren bedrijfspanden en optopping en/of splitsing van woningen. Anderzijds worden er diverse maatregelen genomen om de bouw van nieuwe woningen te versnellen. Mooie voornemens dus. Uiteraard is het altijd weer afwachten wat er van die mooie voornemens terecht gaat komen maar hopelijk gaat iedereen zo dadelijk in ieder geval met een goed gevoel de bouwvak in.

Die bouwvak is wellicht ook een geschikt moment om deze editie van Industriebouw door te bladeren. Hierin kun je o.a. lezen over de indrukwekkende nieuwbouw van Het Streek Lyceum in Ede. Dit enorme complex, dat niet alleen duurzaam is maar waarbij ook aandacht is besteed aan een mooie architectuur, biedt na de zomervakantie plaats aan 1.500 leerlingen. In Oisterwijk is het Porsche Centrum Brabant gerealiseerd. Een uitdagend project omdat het gaat om het eerste Porsche-centrum in de nieuwe huisstijl van de Duitse autofabrikant. En wat te denken van de transformatie van het iconische Westpoint gebouw in het hart van Apeldoorn. Dit pand wordt omgetoverd tot een modern appartementencomplex met 94 huurappartementen.

Genoeg interessante verhalen dus in deze editie.

Wij wensen jullie alvast een heel fijne bouwvak toe. Geniet van de rust, ontspan en wij ‘zien’ jullie hopelijk weer na de vakantie!

Met vriendelijke groet,

Cock Penning


Details & binnenwerk magazine

Aanleiding Editie 107
Omvang 140 pagina's
Papier omslag300 grams Sat MC
Papier binnenwerk 115 grams Mat MC
Afwerking Mat gelamineerd (Full colour)
Lees dit magazine

Download dit magazine

Uitgelichte artikelen

 • Een houten bedrijfsgebouw voor BluePrint Automation

  Woerden

  BluePrint Automation is wereldwijd marktleider op het gebied van machines voor de verpakkingsindustrie. In 2017 betrok het groeiende bedrijf een door HD Architecten ontworpen bedrijfsgebouw in Woerden, dat echter al snel weer te klein bleek te zijn. Naast het huidige gebouw bouwt bouwbedrijf Aan de Stegge Twello nu aan een tweede pand, opnieuw ontworpen door HD Architecten.
  Bekijk artikel
 • Een gestapelde gevel voor Het Streek Lyceum

  Ede

  In Ede is een nieuwe school gerealiseerd voor 1.500 leerlingen. Direct naast de oude school verrees in het afgelopen jaar het nieuwe complex. Na de zomervakantie beginnen de leerlingen van Het Streek Lyceum het nieuwe schooljaar in een hagelnieuw gebouw. Het Edese Streek Lyceum gaf Bouwbedrijf Kreeft uit dezelfde plaats, na de Europese aanbesteding, opdracht tot de bouw ervan. Projectleider Piet Latta neemt ons mee in het bouwtraject.
  Bekijk artikel
 • Af binnen de tijd!

  Zwijndrecht

  In de tweede helft van mei 2024 leverde Bouwbedrijf Jos Vrolijk uit Zevenbergen een nieuw bedrijfsgebouw - genaamd Bakestein Zwijndrecht - op, dat zij bouwden in opdracht van Progam Vastgoedontwikkeling B.V.. Het nieuwe pand staat op bedrijventerrein Bakestein in Zwijndrecht en bestaat uit een bedrijfsruimte van 1.850 m² met daarbij een kantoor over drie lagen, die al met al ongeveer 1.000 m² aan ruimte bieden.
  Bekijk artikel
 • ‘Het mooiste Porsche-centrum van Nederland’

  Oisterwijk

  In Oisterwijk legt Janssen Aannemers momenteel de laatste hand aan de bouw van het Porsche Centrum Brabant. Een uitdagend project. Het is het eerste Porsche-centrum in de nieuwe huisstijl van de Duitse autofabrikant. Voor de aannemer reden om er nog een extra schepje bovenop te doen. “We willen de mooiste Porsche-garage van Nederland neerzetten.”
  Bekijk artikel
 • Een project dat leeft

  Borger

  Sporten is belangrijk. Niet alleen omdat een sporthal goed is voor de fysieke gezondheid, maar ook omdat het een plek is met een sociale functie. Om die reden besloot de gemeente Borger-Odoorn dat het tijd was voor een nieuwe sporthal. De oude sporthal werd gesloopt en bouwgroep Dijkstra Draisma werkt als hoofdaannemer aan de bouw van de nieuwe Sporthal de Koel. Een plek waar de hele gemeenschap straks van kan genieten.
  Bekijk artikel
 • JWF Kazerne krijgt functioneel en esthetisch hoogwaardig gezondheidscentrum

  Assen

  In Assen wordt gebouw 110 op de voormalige Johan Willem Friso (JWF) Kazerne getransformeerd tot een exclusief gezondheidscentrum. Dit centrum is uitsluitend bestemd voor defensiepersoneel. “Ik vind het belangrijk dat wij een functioneel en aantrekkelijk gebouw neerzetten waar medewerkers van de Defensie Gezondheidszorg Organisatie straks in volle tevredenheid kunnen werken,” zegt Ronny ten Brink, senior projectleider bij hoofdaannemer Geveke.
  Bekijk artikel
 • CUBE geeft studenten Engineering & Technology UT de ruimte

  Twente

  Op de campus van Universiteit Twente (UT) wordt momenteel hard gewerkt aan de bouw van CUBE, een nieuwe multifunctionele werkplek om de uitbreiding van de faculteit Engineering Technology te faciliteren. Het nieuwe gebouw is ontworpen door CIVIC in samenwerking met VDNDP. Het vervangt de huidige werkplaatsen in de Hangar en de Westhorst. WAM&VanDuren Bouw BV uit Winterswijk is samen met nevenaannemer WSi Techniek uit Groenlo verantwoordelijk voor de realisatie.
  Bekijk artikel
 • Aansprekend ontwerp met oog voor kwaliteit gebouwd

  Dieren

  Langs het Apeldoorns kanaal in Dieren staat sinds kort een opvallend pand. Strakke lijnen en een speels gebroken gevelbeeld kenmerken de architectuur. Voorheen stond er de bekende Lepper zadelfabriek. Die stond echter al enkele jaren leeg. Na sanering en sloop besloot grondeigenaar Goudkuil Beheer om Hoornstra Bouw uit Doesburg in 2023 de opdracht te geven een nieuwe bedrijfshal van 8.300 m² te bouwen.
  Bekijk artikel
 • Veelzijdig en dynamisch bouwen

  Rotterdam

  Voor bedrijven die actief zijn in de bouw, zijn unieke bouwprojecten met een bijzonder karakter extra interessant. Portlantis is zo’n project. Dit state-of-the-art ervaringscentrum vlakbij het Maasvlaktestrand, biedt de kans om kennis te maken met de complexe, dynamische Rotterdamse haven in de vorm van een permanente expositie. Bovendien beschikt het pand over kantoor-, horeca en vergaderruimtes. Aannemersbedrijf G. van der Ven b.v. was hoofdaannemer bij dit veelzijdige project.
  Bekijk artikel
 • Van gymzaal naar professionele NOC*NSF sporthal

  Vlaardingen

  Vlaardingen is een professionele sporthal rijker: aan de Claudius Civilislaan heeft Tempel Bouw in nauwe samenwerking met Van Dorp Installaties Rotterdam een spiksplinternieuwe sporthal opgeleverd. “Geheel volgens de eisen die NOC*NSF stelt”, legt Hans van Brakel, directeur van Tempel Bouw, uit.
  Bekijk artikel
 • Bouwen met een glimlach

  Kruiningen

  Een nieuw kantoor én een nieuw bedrijfspand, met unieke kenmerken om de meest complexe en uitdagende maritieme projecten aan te kunnen gaan. Dat was de opgave vanuit Quantiserv, een bedrijf in de maritieme sector dat aan uitbereiding toe is. Bouwgroep Schrijver is momenteel bezig met de realisatie van dit project.
  Bekijk artikel
 • Nieuwe duurzame productielocatie voor Total Packaging in Harderwijk

  Harderwijk

  HBE Bouw uit Ede bouwde in opdracht van De Veluwe Investments een nieuwe productielocatie voor Total Packaging. Dit verpakkingsbedrijf is actief in onder meer de verpakkings-, food- en industriebranche. Het is een tweede locatie voor Total Packaging en wel met een flinke omvang.
  Bekijk artikel
 • Avantis College: eenheid in verscheidenheid

  Hoofddorp

  In opdracht van Dunamare Onderwijs werken Ooms Bouw en Ontwikkeling, Wind Design & Build en InnQ Installaties samen aan de bouw van het Avantis College in Hoofddorp-Zuid. Dit moderne en duurzame schoolgebouw wordt de nieuwe thuisbasis voor middelbare scholen die praktijkonderwijs, vmbo (basis, kader en gtl), mavo/havo, en de ISK aanbieden. Het gebouw van ongeveer 9.000 m² krijgt een prominente plek in het Lincolnpark.
  Bekijk artikel
 • Iconisch stadskantoor wordt appartementencomplex

  Apeldoorn

  In het hart van Apeldoorn wordt het iconische Westpoint gebouw getransformeerd van een vervallen stadskantoor naar een modern appartementencomplex. Onder leiding van hoofdaannemer Weever Groep, zullen de 94 huurappartementen naar de nieuwste standaard worden gerealiseerd.
  Bekijk artikel