Ontvang deze editie per post

Een gratis voorbeeldmagazine naar keuze ontvangen? Vul onderstaand formulier in en wij zorgen dat u z.s.m. een door u gekozen exemplaar zult ontvangen.
Hidden

Editie 69

Januari 2021

Beste lezers van Industriebouw,

De digitaliseringstrend zet door in de bouwsector. Het valt op dat bij projecten steeds vaker gebruik wordt gemaakt van het Building Information Model (BIM). Ongetwijfeld mede omdat er steeds meer prefab én in bouwteams wordt gebouwd. Volgens sommigen spelen ook de lagere winstmarges een rol. Digitalisering is daarmee een noodzaak, niet simpelweg een luxe.

BIM stelt bouwers immers in staat om in de voorbereidingsfase alles tot in de kleinste details uit te werken. Alle deelnemende partijen kunnen hun gegevens samenvoegen in het systeem en er kan makkelijk worden ingesprongen op tussentijdse aanpassingen. De kans op fouten - en daaruit voortkomende kosten - wordt zo aanzienlijk gereduceerd. BIM wordt dan ook steeds meer de standaard.

BIM is ook gebruikt bij enkele projecten die in deze editie aan de orde komen, waaronder de vernieuwbouw van het Van der Valk Hotel in Schiphol en de uitbreiding van Plant Trend in Aalsmeer. Maar natuurlijk valt er nog veel meer over deze en andere uitdagende projecten te vertellen. Zo verrijst op Bleizo Business Park, het nieuwe bedrijventerrein op de grens van Zoetermeer en Lansingerland, DC Bleizo. Een markant distributiecentrum van in totaal maar liefst 49.000 m2. In Amsterdam werd eveneens iets bijzonders gerealiseerd; een flat die geheel is opgetrokken uit CLT, gelamineerde houten panelen van 16 cm dik. Voor Nederland toch echt wel een novum en iets wat in de toekomst ongetwijfeld meer zal gebeuren. Ook de spectaculaire nieuwbouw van Goud- en zilveratelier Ed Nobel in Spijkenisse springt eruit. Het is uitgevoerd in staalbouw en
bekleed met natuurleien.

Veel leesplezier toegewenst!

Cock Penning
Industriebouw


Details & binnenwerk magazine

Aanleiding Editie 69
Omvang 204 pagina's
Papier omslag300 grams Sat MC
Papier binnenwerk 115 grams Mat MC
Afwerking Mat gelamineerd (Full colour)
Lees dit magazine

Download dit magazine