Ontvang deze editie per post

Een gratis voorbeeldmagazine naar keuze ontvangen? Vul onderstaand formulier in en wij zorgen dat u z.s.m. een door u gekozen exemplaar zult ontvangen.
Hidden

Editie 71

Maart 2021

Beste lezers van Industriebouw,

BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology) vs LEED (Leadership in Energy and Environmental Design). In deze editie van Industriebouw komen we beide duurzaamheidscertificeringen tegen. Ze worden alle twee toegekend aan groene gebouwen maar het proces om van design tot gecertificeerd gebouw te komen, is wezenlijk anders. Waar je je bij BREEAM moet houden aan allerlei richtlijnen en tijdens het ontwerpproces wordt bijgestaan door een beoordelaar, krijg je bij LEED meer vrijheid in het ontwerp maar tegelijkertijd is er meestal ook meer papierwerk nodig om de gewenste certificering te krijgen.

In Europa kiezen de meeste bedrijven voor een BREEAM certificering. Vooral bedrijven waarvan het hoofdkantoor te vinden is in de Verenigde Staten, gaan voor LEED, de Amerikaanse tegenhanger. Zo ook Delta Electronics Netherlands BV, dat voor het nieuwe, hoogwaardige kantoorpand in Helmond gaat voor een LEED Gold certificering. Er is bovendien bijzonder veel regeltechniek toegepast, daarmee is het met recht een paradepaardje voor de Europese activiteiten van Delta Electronics.

Uiteraard passeren in deze editie nog meer projecten de revue. Op een vroeger parkeerterrein in het centrum van het Amsterdam Science Park verrijst momenteel bovendien een bedrijfsverzamelgebouw, Matrix One, met een eigentijdse vorm én duurzaamheidsgedachte. En de renovatie en restauratie van Landgoed Wulpenhorst in Zeist is eveneens geen alledaags project. Dankzij ambachtelijk vakmanschap ondergaat het momenteel een metamorfose.

Meer dan genoeg te lezen dus!

Cock Penning
Industriebouw


Details & binnenwerk magazine

Aanleiding Editie 71
Omvang 194 pagina's
Papier omslag300 grams Sat MC
Papier binnenwerk 115 grams Mat MC
Afwerking Mat gelamineerd (Full colour)
Lees dit magazine

Download dit magazine