Ontvang deze editie per post

Een gratis voorbeeldmagazine naar keuze ontvangen? Vul onderstaand formulier in en wij zorgen dat u z.s.m. een door u gekozen exemplaar zult ontvangen.
Hidden

Editie 73

Mei 2021

Beste lezers van Industriebouw

Nederland staat voor een enorme bouwopgave. Dat was al duidelijk maar de afgelopen maanden is de noodzaak om nu echt haast te maken met bouwen, steeds sterker naar voren gekomen. Alleen zo kunnen we een eind maken aan het gebrek aan woningen én de daaruit voortkomende gekte op de huizenmarkt. Hoe groot is de bouwopgave precies? Naar verwachting telt ons land in 2030 circa 18 miljoen inwoners. Om al die mensen te kunnen huisvesten, zullen er tussen de 80.000 en 85.000 woningen per jaar bij moeten worden gebouwd.

Tegelijkertijd staan we voor een heel andere opgave: Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050, waarbij in 2030 ons primair grondstofgebruik al met de helft is afgenomen. Door deze twee opgaven in samenhang op te pakken, kunnen ze elkaar versterken. Met slim circulair bouwen is veel duurzaamheidswinst te behalen. En gezien de projecten die wij langs zien komen, zetten veel bouwbedrijven al belangrijke stappen op dit gebied.

Gebouwd wordt er sowieso, zo laten ook de projecten in deze editie van Industriebouw zien. Zo realiseert De Vries en Verburg Bouw in opdracht van projectontwikkelaar Provast het nieuwe Nederlandse kantoor/laboratorium voor Galapagos op het Leiden Bio Science Park. Daarbij wordt gestreefd naar zowel een BREEAM-NL Excellent als een WELL Gold certificering. In Nieuwer Ter Aa legt hoofdaannemer Middelwateringbouw uit Rotterdam momenteel de laatste hand aan de nieuwe brandweerkazerne, een veelzijdig project met ‘alles erop en eraan’. En Van de Kolk Bouw bouwde een imposant appartementencomplex, genaamd Graaf van Schuyt, in Arnhem. Een praktische uitdaging want het pand bevond zich in druk, bewoond gebied.

Meer dan genoeg interessante projecten dus, veel leesplezier toegewenst!

Cock Penning
Industriebouw


Details & binnenwerk magazine

Aanleiding Editie 73
Omvang 200 pagina's
Papier omslag300 grams Sat MC
Papier binnenwerk 115 grams Mat MC
Afwerking Mat gelamineerd (Full colour)
Lees dit magazine

Download dit magazine