Ontvang deze editie per post

Een gratis voorbeeldmagazine naar keuze ontvangen? Vul onderstaand formulier in en wij zorgen dat u z.s.m. een door u gekozen exemplaar zult ontvangen.
Hidden

Editie 74

Juni 2021

Beste lezers van Industriebouw,

De wonderen van de techniek… Tegenwoordig zijn er verschillende bouwmethodes. En iedere bouwmethode heeft voor- en nadelen. Mede om die reden komen hybride gebouwen steeds vaker voor, zeker als het gaat om gebouwen met meerdere lagen.

Het mooie is dat je zo kunt profiteren van het beste van twee of drie werelden. Waar een dragend skelet van gewapend beton voordelen biedt als het gaat om statica en robuustheid, zorgt houtenskeletbouw voor hoge isolatiewaarden en een snelle bouwtijd. De mogelijkheden zijn eindeloos. Als je het slim doet, kunnen de minpunten van de ene bouwmethode worden opgeheven door de sterke punten van de andere.

In deze editie laat o.a. Hercuton in twee projecten zien waar zij qua hybride bouw toe in staat zijn. Zij werken hiervoor samen met Remco Ruimtebouw en Woody Building Concepts, die net als Hercuton onderdeel uitmaken van het cluster bedrijfshuisvesting van Janssen de Jong Groep. Bij zowel het nieuwe bedrijfsgebouw van Rental Pumps in Dordrecht als de nieuwbouw van Oneway Bike Industry in Capelle aan den IJssel is gekozen voor een combinatie van beton, staal en hout. In beide panden speelt hout een hoofdrol in de kantoren, mede vanwege de warme, huiselijke uitstraling die het materiaal met zich meebrengt.

Maar natuurlijk zijn er nog veel meer interessante projecten. De Rotterdamse bouwer en projectontwikkelaar Van Omme & De Groot bouwt bijvoorbeeld het nieuwe Van der Valk hotel in Schiedam. Zowel het gebouw als de realisatie ervan moeten voldoen aan de hoogste duurzaamheidseisen zodat ze aanspraak kunnen maken op het predicaat BREEAM Outstanding. Unibouw realiseerde aan de Rietveldenkade in Den Bosch een uitbreiding van het bestaande pand van Brouwers Logistics, een warehouse van circa 12.000 m². En Reitsma Bouw is druk bezig met een nieuw woonzorgcentrum voor hoofdzakelijk mensen met dementie: Jabicshof. Het biedt onderdak aan 96 mensen in zes woongroepen verspreid over twee gebouwen.

Veel leesplezier toegewenst!

Cock Penning
Industriebouw


Details & binnenwerk magazine

Aanleiding Editie 74
Omvang 194 pagina's
Papier omslag300 grams Sat MC
Papier binnenwerk 115 grams Mat MC
Afwerking Mat gelamineerd (Full colour)
Lees dit magazine

Download dit magazine