Ontvang deze editie per post

Een gratis voorbeeldmagazine naar keuze ontvangen? Vul onderstaand formulier in en wij zorgen dat u z.s.m. een door u gekozen exemplaar zult ontvangen.
Hidden

Editie 75

Juli 2021

Beste lezers van Industriebouw,

We kunnen er deze editie niet omheen: het enorme logistiek centrum (5L) dat BMV voor chipmachinefabrikant ASML bouwt op de ASML campus in Veldhoven. Indrukwekkend qua omvang en een complexe logistieke operatie, niet in het minst omdat bovenop 5L de nieuwe kantoren van ASML, 6KLM, een plek krijgen. Om alle onderdelen boven te krijgen, moesten drie kranen op het dak van 5L worden geplaatst. Het bouwproces zelf diende vanwege de gevoeligheid van de producten waar ASML mee werkt, zoveel mogelijk stofarm te gebeuren. Hoe verder richting afbouw, hoe strenger de eisen op dit gebied.

Al met al een knap staaltje bouwvakmanschap dus, alle reden om uitgebreid aandacht te besteden aan dit project. En hier blijft het ongetwijfeld niet bij. De afgelopen jaren is de campus in Veldhoven langzaam maar zeker steeds verder uitgebreid en het einde is nog niet in zicht. ASML rules!

Maar natuurlijk valt er meer te beleven in bouwend Nederland. Op de Universiteitscampus van de Technische Universiteit Delft is onder regie van cepezed het duurzame, natuurinclusieve hoofdkantoor annex productielocatie van Oldelft Ultrasound gerealiseerd. In Hellevoetsluis ontwikkelen lokale zorgverleners ontwikkelen samen met bouwmanagementbureau Built by De Wildt een bijzonder medisch centrum waar eerste- en tweedelijnszorg samenkomen: ’t Dok Medisch Centrum. En wat te denken van het Haasje Over-project, gelegen op het Eindhovense Strijp-S: dit bestaat uit een zeventig meter hoge woontoren die door middel van brugdelen verbonden wordt met de bestaande bebouwing. Voor Stam en De Koning een technisch bijzonder project dat veel voorbereiding vergde.

We hebben weer meer dan genoeg te melden, veel leesplezier toegewenst!

Cock Penning
Industriebouw


Details & binnenwerk magazine

Aanleiding Editie 75
Omvang 225 pagina's
Papier omslag300 grams Sat MC
Papier binnenwerk 115 grams Mat MC
Afwerking Mat gelamineerd (Full colour)
Lees dit magazine

Download dit magazine