Ontvang deze editie per post

Een gratis voorbeeldmagazine naar keuze ontvangen? Vul onderstaand formulier in en wij zorgen dat u z.s.m. een door u gekozen exemplaar zult ontvangen.
Hidden

Editie 78

November 2021

Beste lezers,

Nederland vergrijst. Volgens cijfers van het CBS woonden er op 1 januari 2020 3.457.535 mensen die ouder zijn dan 65 jaar in Nederland. Dat is 19,8% van de bevolking. In de toekomst zal dit aantal alleen nog maar toenemen.

Ook de bouw moet daar iets mee. In woningbouw wordt dan ook steeds meer rekening gehouden met deze doelgroep. In Klazienaveen is bijvoorbeeld een nieuw appartementencomplex gebouwd voor 50-plussers. Alles is gelijkvloers en de bewoners wonen middenin het centrum en hebben daarmee alle voorzieningen binnen handbereik. En om in te kunnen spelen op de voorspelde toename van ouderen met dementie besloot woonzorgcentrum Het Parkhuis te Dordrecht om het bestaande verpleegcarré uit te breiden met o.a. twee nieuwe woonvleugels. Deze zijn optimaal aangepast aan de (zorg)behoeften van de toekomstige bewoners.

Maar natuurlijk zijn er meer mooie projecten die de revue passeren in deze editie. Op de campus van de Technische Universiteit Delft (TU Delft) verrijst bijvoorbeeld Echo, een interfacultair onderwijsgebouw met zeven flexibel in te delen onderwijszalen en volop studie- en werkruimte in de drie bovengrondse verdiepingen. In totaal kunnen er straks circa 1.700 studenten terecht. En wat te denken van het nieuwe sorteercentrum voor DHL Parcel Benelux dat Hercuton realiseert op bedrijventerrein DistriPark in Dordrecht. Op een kavel van circa 4,5 hectare verrijst een pand van ongeveer 15.000 m², waar in de toekomst per dag 200.000 pakketten verwerkt gaan worden.

Veel leesplezier toegewenst!

Cock Penning
Industriebouw


Details & binnenwerk magazine

Aanleiding Editie 78
Omvang 160 pagina's
Papier omslag300 grams Sat MC
Papier binnenwerk 115 grams Mat MC
Afwerking Mat gelamineerd (Full colour)
Lees dit magazine

Download dit magazine