Ontvang deze editie per post

Een gratis voorbeeldmagazine naar keuze ontvangen? Vul onderstaand formulier in en wij zorgen dat u z.s.m. een door u gekozen exemplaar zult ontvangen.
Hidden

Editie 81

Februari 2022

Beste lezers,

Groot, groter, grootst… De afgelopen jaren worden in Nederland steeds meer distributiecentra gebouwd en dan bij voorkeur het liefst zo omvangrijk mogelijk. Ook in deze editie van ons vakblad kunnen we er simpelweg niet omheen. De van oorsprong Duitse supermarktketen ALDI timmert op dit gebied bijvoorbeeld behoorlijk aan de weg. Zo is in Deventer een distributiecentrum opgeleverd terwijl momenteel nog wordt gewerkt aan een distributiecentrum in Groningen.

Smartlog Maasvlakte is eveneens noemenswaardig. GOLDBECK Nederland realiseert in dit kader een indrukwekkend warehousecomplex van maar liefst 233.000 m². Daarmee is het de grootste logistieke ontwikkeling in Nederland.

Wie denkt dat deze distributiecentra er allemaal uitzien als saaie schoenendozen, vergist zich. Dat bewijst bijvoorbeeld Fraanje, die in Bleiswijk bezig is met de ontwikkeling van Hoekeind Business Park in Bleiswijk. Op de locatie van een voormalig tuinbouwbedrijf verrijzen 19 multifunctionele bedrijfsunits en een vrijstaande bedrijfshal. Dankzij het stijlvolle ontwerp is het echt een aanwinst voor de omgeving.

Maar natuurlijk zijn er nog veel meer mooie projecten die in deze editie worden belicht. Wat te denken van de Brede School in Hippolytushoef. Van de basisschool die voorheen gevestigd was op deze locatie is alleen het oude frontgebouw nog over, verder is er sprake van nieuwbouw van een school, gymzaal en kinderopvang. De nieuwe Yvonne van Gennip sporthal in Haarlem is eveneens noemenswaardig. Het is niet alleen een mooi en modern maar ook een zeer duurzaam gebouw geworden.

Veel leesplezier toegewenst!

Cock Penning
Vakblad Industriebouw


Details & binnenwerk magazine

Aanleiding Editie 81
Omvang 186 pagina's
Papier omslag300 grams Sat MC
Papier binnenwerk 115 grams Mat MC
Afwerking Mat gelamineerd (Full colour)
Lees dit magazine

Download dit magazine

Uitgelichte artikelen

 • De Vries en Verburg bouwt representatieve hoofdvestiging voor Neele-Vat

  Neele-Vat, Rotterdam

  Bouwbedrijf De Vries en verburg uit Stolwijk bouwt op Port Park Pernis een nieuw warehouse annex hoofdkantoor voor Neele-Vat Logistics dat het pand gaat huren van de Dordtse ontwikkelaar Dudok Groep. Het wordt een anders-dan-anders warehouse.
  Bekijk artikel
 • Bouwonderneming Stout bouwt eigen kantoor in Sliedrecht

  Nieuwbouw Kantoor Stout & Herkon, Sliedrecht

  De Van Herk Groep (Bouwonderneming Stout en Herkon) is de afgelopen jaren uitgegroeid van een lokale aannemer tot een ontwikkelde bouwer met eigen signatuur en bekendheid in Midden Nederland. Deze groei heeft ervoor gezorgd dat de onderneming toe is aan een volgende stap op een nieuwe locatie.
  Bekijk artikel
 • Uitnodigend retailgebouw in Duiven

  Retailgebouw, Duiven

  Op bedrijventerrein Centerpoort-Nieuwgraaf in Duiven bouwt Remco Ruimtebouw in opdracht van zusterbedrijf Janssen de Jong Projectontwikkeling een nieuw retailgebouw van 2.800 m² met ruimte voor meerdere huurders. De oplevering staat gepland voor het voorjaar van 2022.
  Bekijk artikel
 • Modern en hoogwaardig bedrijfspand voor Dertec

  Kantoor Dertec, Sassenheim

  Bouwbedrijf Partners uit Vlist bouwde in opdracht van Dertec een modern en hoogwaardig bedrijfspand. Het nieuwe bedrijfspand met kantoor op bedrijventerrein Sassenheim-Zuid is een echte blikvanger.
  Bekijk artikel
 • Alles in het zicht in nieuw kantoorgebouw Ter Steege Vastgoed West

  Ter Steege Bouw West, Den Hoorn

  Op het industrieterrein Harnaschpolder In Den Hoorn verrijst op wat onlangs nog een weiland was, een nieuw kantoorgebouw. Opdrachtgever is Ter Steege Bouw Vastgoed en gebruiker is de jongste loot aan de Ter Steege boom: Ter Steege Bouw Vastgoed West B.V.
  Bekijk artikel
 • Luxe appartementen in hartje Terneuzen

  De Kampanje, Terneuzen

  In hartje Terneuzen bouwde Aannemersbedrijf Van der Poel BV 26 luxe appartementen. Het mooie nieuwbouwcomplex, dat de naam De Kampanje kreeg, zorgt voor een upgrade van de buurt. “In maart 2020 zijn we met de bouw van de 26 appartementen gestart.
  Bekijk artikel
 • Showroom met een iconisch tintje

  CarPort Rotterdam, Rotterdam

  Wie over de A20 langs het nieuwe Porsche Centrum Rotterdam zoeft, ziet een moderne en stijlvolle showroom voor auto’s uit het luxe segment. Voor menig Rotterdammer heeft deze showroom voor bolides ook een iconisch randje. In 1976 werd dit pand in de Rotterdamse Spaanse Polder namelijk in opdracht van wijlen John van Dijk gebouwd.
  Bekijk artikel
 • De Geus bouwt project met gouden uitstraling

  De Brede School, Hippolytushoef

  Basisschool De Kei aan de Elft in Hippolytushoef heeft plaats gemaakt voor een Brede School. Op het oude frontgebouw na bestaat het project uit nieuwbouw van een school, gymzaal en kinderopvang. De Brede School is opgebouwd uit leerpleinen, omringd door lesruimtes.
  Bekijk artikel
 • Van tuinbouwbedrijf tot bedrijfsverzamelgebouw

  Hoekeind Business Park, Bleiswijk

  Fraanje bouwt niet alleen voor zakelijke en particuliere klanten, maar ontwikkelt ook zelfstandig bouwprojecten. Zo realiseert de Zeeuwse aannemer momenteel Hoekeind Business Park in Bleiswijk. Op de locatie van een voormalig tuinbouwbedrijf verrijzen 19 multifunctionele bedrijfsunits en een vrijstaande bedrijfshal.
  Bekijk artikel
 • Aan- en verbouw brengt meer lucht in Gronings gymnasium

  Willem Lodewijk Gymnasium, Groningen

  Afwachten tot ze aan de beurt zijn in de gemeentelijke investeringsplanning wilden ze niet. Het Willem Lodewijk Gymnasium in Groningen nam daarom zelf het initiatief om een stuk uitbreiding te realiseren. Met twee nieuwe lokalen voor exacte vakken, drie algemene theorielokalen en een gedeeltelijke renovatie in de bestaande bouw heeft de school flink meer ruimte tot haar beschikking.
  Bekijk artikel
 • ‘s Lands grootste warehousecomplex gerealiseerd door GOLDBECK

  DHG, Maasvlakte

  Op een terrein van 30 hectare groot verrijst Nederlands grootste logistieke project. Wie aan de oostelijke kant naast dit indrukwekkende warehousecomplex gaat staan, staat bijna letterlijk met de voeten in zee. Combineer dat gegeven met het feit dat je anderhalf jaar geleden nog slechts een kale Maasvlakte zag en je begrijpt de immense contouren van deze bouw.
  Bekijk artikel
 • Stervormig woonzorgcentrum dat opgaat in het landschap

  Zierik 7, Zierikzee

  In Zierikzee heeft de Zeeuwse zorgorganisatie Allévo in januari de sleutel gekregen van het nieuwe zorgcentrum Zierik7. Een prachtig, duurzaam gebouw met veel natuurlijke elementen. De bouw verliep niet helemaal zonder slag of stoot. De eerste hoofdaannemer ging failliet. Maar door het ‘treintje’ weer snel en slim op gang te brengen heeft Constructif , de nieuwe hoofdaannemer, samen met onder andere de installateurs Van Dorp Projecten en Endenburg, het project alsnog succesvol kunnen opleveren.
  Bekijk artikel
 • 85% houtbouw in multifunctioneel schoolgebouw

  MFA Voorn, Utrecht

  Ruim duizend kinderen, vier organisaties, enkele lockdowns, renovatie en nieuwbouw cq. uitbreiding. Volgens projectleider Jeroen Warmerdam was de renovatie met nieuwbouw van MFA Voorn bij uitstek een project dat bij Van Dillen Bouw past. “In minder dan drie weken tijd hebben we de hele houtskeletbouw opgetrokken.”
  Bekijk artikel
 • Een pand met een missie

  The New Galapagos, Oegstgeest

  Het Leiden Bio Science Park is een parel rijker. Bouwbedrijf De Vries en Verburg uit Stolwijk realiseert er in opdracht van Provast The New Galapagos Office. Eigenaar en gebruiker Galapagos zal het pand in maart 2022 kunnen betrekken.
  Bekijk artikel
 • Bouwbedrijf Vrolijk realiseert distributiecomplexen voor ALDI

  DC Aldi, Deventer

  ALDI Vastgoed B.V. timmert behoorlijk aan de weg. In Groningen verrijst op dit moment een groot distributiecentrum voor de van oorsprong Duitse supermarktketen. In Deventer, op Bedrijvenpark A1, is eind februari al zo’n distributiecentrum opgeleverd. Bij aanbesteding van dat project kwam Bouwbedrijf Vroljik uit Breda als winnaar uit de bus.
  Bekijk artikel
 • IKC Oudega brengt kindontwikkelingsactiviteiten onder één dak

  IKC, Oudega

  Het open huisvestingsconcept en de hoge duurzaamheidsambitie, in combinatie met een beperkt budget, maken het integraal kindcentrum (IKC) in Oudega tot een interessant werk voor bouwkundig aannemer Dijkstra Draisma.
  Bekijk artikel
 • Nieuwe Yvonne van Gennip sporthal Haarlem

  Sporthal Yvonne van Gennip, Haarlem

  Er zijn vele uren ambachtelijk vakmanschap ingestoken als je de nieuwe Yvonne van Gennip sporthal, naast de scholengemeenschap Het Schoter, ziet. Tegelijkertijd is het ook een zeer duurzaam en modern gebouw geworden. Een sterk staaltje van Mercuur Bouw.
  Bekijk artikel