Ontvang deze editie per post

Een gratis voorbeeldmagazine naar keuze ontvangen? Vul onderstaand formulier in en wij zorgen dat u z.s.m. een door u gekozen exemplaar zult ontvangen.
Hidden

Editie 82

Maart 2022

Beste lezers,

De ruimte in Nederland wordt steeds schaarser. Dat stelt niet alleen de woningbouw maar ook de logistieke sector voor problemen. Je kunt dan wel allerlei mooie plannen hebben, maar vind maar eens een locatie waar je die mooie plannen ook daadwerkelijk kunt realiseren. En al is de vrije ruimte er formeel wel, niet iedere gemeente zit te wachten op o.a. logistieke ontwikkelingen rond de steden en wil liever zoveel mogelijk de open ruimte behouden.

Herontwikkeling van zogenaamde brownfields kan een deel van de oplossing zijn. Brownfields zijn verlaten of onderbenutte terreinen die vaak verontreinigd zijn door het eerdere gebruik, bijvoorbeeld als gevolg van industriële activiteiten. Waarom zou je deze percelen niet opnieuw ontwikkelen en nieuw leven inblazen? Dat heeft ook Frasers Property Industrial bedacht. De ontwikkelaar liet VDR Bouwgroep in 2021 een hoogwaardig, state-of-the-art distributiecentrum bouwen op bedrijventerrein Roerstreek Noord te Roermond. Een brownfield locatie dus. Met een BREEAM-NL Excellent certificaat is het nog eens extra duurzaam.

Ook Remmers Bouwgroep is goed bezig. Zij realiseerden de eerste fase van een Montea distributiecentrum op het LogistiekPark A12 in Waddinxveen. Het project is duurzaam ontwikkeld volgens BENG (Bewust Energie Neutraal Gebouw) en de energieopwekking vindt plaats door middel van een warmtepomp, gevoed door PV-panelen.

En wat te denken van de nieuwe Onderwijsboulevard MBO Utrecht waar Dura Vermeer zich mee bezighoudt. Een groot en ambitieus project van maar liefst 120.000 m² dat in januari 2023 volgens planning wordt opgeleverd. Het nieuwe Tergooi Medisch Centrum in Hilversum is een hoogstandje waarbij installatiecombinatie BAM Bouw en Techniek en ULC Installatietechniek verantwoordelijk is voor de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties.

Uiteraard passeren nog veel meer andere projecten de revue in deze editie van ons vakblad.

Veel leesplezier toegewenst!

Cock Penning
Vakblad Industriebouw


Details & binnenwerk magazine

Aanleiding Editie 82
Omvang 162 pagina's
Papier omslag300 grams Sat MC
Papier binnenwerk 115 grams Mat MC
Afwerking Mat gelamineerd (Full colour)
Lees dit magazine

Download dit magazine

Uitgelichte artikelen

 • Tergooi MC is met nieuwbouw klaar voor de toekomst

  Tergooi Medisch Centrum, Hilversum

  Deze zomer wordt het grootste gedeelte van het nieuwe Tergooi Medisch Centrum in Hilversum opgeleverd. Begin 2023 volgt de oplevering van het laatste gedeelte van het fonkelnieuwe en moderne streekziekenhuis. De partners die binnen de Installatiecombinatie Tergooi verantwoordelijk zijn voor de volledige E- en W-installaties, zijn tevreden over de voortgang van het project.
  Bekijk artikel
 • Unieke samenwerking voor nog meer innovatie

  Bedrijfspand De Rooij, Waalwijk

  Wie over de A59 bij Waalwijk rijdt, zal het niet ontgaan zijn. In slechts tien maanden tijd is daar een markant pand verrezen: een drielaags strak, wit en hoog kantoorgedeelte dat afsteekt tegen de zwarte onderlaag, waarin zich de productiehallen bevinden en een centrale entree middenin het gebouw.
  Bekijk artikel
 • GOLDBECK is klaar voor de Nederlandse markt

  Goldbeck, Arnhem

  Het Duitse familiebedrijf GOLDBECK engineert, produceert en realiseert bovengrondse parkeergarages, die gebouwd worden volgens een zelf ontwikkeld systeem. Met dat systeem werden in Duitsland en tal van andere Europese landen de afgelopen dertig jaar ongeveer 1.300 parkeergarages gebouwd, waardoor Goldbeck zich Europees marktleider mag noemen in dit segment.
  Bekijk artikel
 • ‘Er is behoefte aan brandveiligheidsrichtlijnen voor verschillende typen parkeergarages’

  Nieman Raadgevende Ingenieurs, Utrecht

  Voor de meeste gebouwen in Nederland bestaan in het bouwbesluit standaardvoorschriften met betrekking tot de brandveiligheid. Een van die voorschriften behelst de maximale oppervlakte van een brandcompartiment, die 1.000 m² bedraagt. De meeste gebouwen voldoen daar moeiteloos aan, maar bij parkeergarages ligt dat anders.
  Bekijk artikel
 • Markant baken in Rotterdams Stadionpark

  Gamma P+R, Rotterdam

  Hoewel de plannen voor een nieuw Feyenoordstadion op zeer losse schroeven staan is toch een begin gemaakt met de ontwikkeling van het masterplan voor Feyenoord City, het 60 hectare grote gebied rondom het oude en het geplande stadion. Als eerste tastbare resultaat werd eind februari de nieuwe P+R garage Noorderhelling, met daaronder een vestiging van doe-het-zelver Gamma, geopend.
  Bekijk artikel
 • Parkeergarage Vijzelgracht: automatisch parkeren onder de grond

  Lödige Benelux, 's-Hertogenbosch

  Ter plaatse van de Amsterdamse Vijzelgracht en het daaronder gelegen metrostation bevond zich een open ruimte in de vorm van een betonnen bak, ter grootte van een 120 meter lang gebouw van vijf verdiepingen. In die ruimte wordt sinds begin 2020 hard gewerkt aan de bouw van de grootste volautomatische parkeergarage van Nederland met 270 plaatsen voor zowel personenauto’s als bestelbusjes.
  Bekijk artikel
 • Flexibele en circulaire parkeergarages voor bedrijven

  Continental Car Parks, Haarlem

  Continental Car Parks, dochteronderneming van bouwbedrijf Aan de Stegge Twello, is in Nederland marktleider in de ontwikkeling en bouw van bovengrondse parkeergarages. Het bedrijf bouwt volgens modulaire concepten in staal, beton of combinaties daarvan.
  Bekijk artikel
 • Hoe waarborg je brandveiligheid in parkeergarages?

  Normec, 's-Hertogenbosch

  Door de toenemende vuurlast in parkeergarages is brandveiligheid steeds belangrijker. En als opdrachtgever, gemeente of eigenaar wilt u dat gebruikers van uw parkeergarage veilig zijn. Maar hoe waarborg je die brandveiligheid?
  Bekijk artikel
 • ‘Het bijzondere luchtkussendak in het atrium zorgt voor veel licht’

  Feringa Building, Groningen

  De bouw van het Feringa Building in Groningen is een veelomvattend project dat onder de vleugels van Ballast Nedam valt. In totaal bestrijkt de bouw een vloeroppervlakte van maar liefst 64.000 m². Projectdirecteur Eddy Wiegertjes vertelt over de ins en outs van deze mooie opdracht, die zich kenmerkt door een slim ontwerp met state-of-the-art faciliteiten van Ector Hoogstad.
  Bekijk artikel
 • Advertorial SIZO Group

  Advertorial SIZO Group, Capelle a/d IJssel

  Sidney Zee begon zijn carrière ooit als reclameschilder, in navolging van zijn vader. In 1995 richtte hij SIZO op, een onderneming die zich bezighoudt met signing, ofwel visuele binnen- en buitenreclame. Om dat mogelijk te maken, investeerde hij als een van de eersten in Nederland in een vlakbed printer, die al het handwerk overbodig maakte. In de loop der jaren is SIZO Group uitgegroeid tot een van de grootste spelers in de Nederlandse sign branche.
  Bekijk artikel
 • Meerzicht aan het IJmeer

  Meerzicht, Almere

  In Almere verrijzen, uitkijkend op het IJmeer, in het komende jaar vier identieke appartementengebouwen, bestaande uit vier lagen. De panden worden gebouwd door Van de Kolk Bouw uit Garderen. Deze bouwonderneming houdt zich vooral bezig met projectmatige woningbouw en bijzondere villa’s. In opdracht of, zoals bij Meerzicht, in eigen beheer.
  Bekijk artikel
 • FlexBloqs: diverse opties voor opslag, stalling en lichte bedrijvigheid

  36 Flexbloqs, Jirnsum

  In juli 2021 leverde Lont, een aannemer uit het Friese Sint Annaparochie, 36 FlexBloqs units op in Jirnsum. De representatieve opslagruimtes zijn verkocht voor zowel particulier als zakelijk gebruik. Inmiddels werkt Lont aan een vergelijkbaar project in Wolvega.
  Bekijk artikel
 • Modern, kleinschalig schoolgebouw dat past in de omgeving

  Ruitenbeek School, Lunteren

  In Lunteren werkt een team onder leiding van Bouwbedrijf Kreeft aan de bouw van de nieuwe Ruitenbeekschool. Het gebouw, dat onderdak biedt aan een basisschool en een voorschool, is kleinschalig en heeft een schuurachtige vorm die past in de landelijke omgeving.
  Bekijk artikel
 • Dura Vermeer realiseert toekomstgerichte Onderwijsboulevard MBO Utrecht

  Onderwijsboulevard MBO, Utrecht

  Middels een tenderaanbesteding heeft Dura Vermeer begin 2021 de opdracht voor het realiseren van de nieuwe Onderwijsboulevard MBO Utrecht gekregen, een project van ca 32.000 m2 vloeroppervlakte groot.
  Bekijk artikel
 • Vervallen Dokkumse fabriek krijgt opknapbeurt

  Prins Locatie, Dokkum

  Stoere staalconstructies, glazen lichtkappen en grote houten overheaddeuren geven de voormalige fabriekshallen van de Prins Locatie in Dokkum een rauwe industriële uitstraling. Behoud van die identiteit staat centraal bij de ingrijpende verbouwing van het vervallen complex.
  Bekijk artikel
 • Bouwen tijdens de groei

  DC Montea, Waddinxveen

  Terwijl de huurder van het Montea distributiecentrum op het LogistiekPark A12 in Waddinxveen tijdens het bouwproces een stevige groei doormaakte en de wensen van de nieuwbouw gaandeweg veranderden, realiseerde Remmers Bouwgroep uit Tilburg binnen het afgesproken tijdsbestek de eerste fase.
  Bekijk artikel