Ontvang deze editie per post

Een gratis voorbeeldmagazine naar keuze ontvangen? Vul onderstaand formulier in en wij zorgen dat u z.s.m. een door u gekozen exemplaar zult ontvangen.
Hidden

Editie 83

April 2022

Mede als gevolg van de verduurzaming groeien bouw en techniek steeds verder naar elkaar toe. Gebouwen worden steeds complexer, ook op technisch gebied, wat ervoor zorgt dat bouwbedrijven en installateurs in een veel eerder stadium de samenwerking met elkaar opzoeken. Het is simpelweg noodzakelijk om een project goed tot een einde te kunnen brengen.

Ook bij het Feringa Building speelt techniek een hoofdrol. Bij het nieuwe onderkomen voor de faculteit Science and Engineering van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) komen bijna alle technieken op installatiegebied aan de orde. De in Noordoost-Nederland toonaangevende installatiebedrijven De Groot Installatiegroep en Lammerink Installatiegroep sloegen de handen ineen en richtten speciaal voor het project een samenwerkingsverband op: De Groot-Lammerink Installatiecombinatie BV. In nauwe samenwerking met Ballast Nedam en uiteraard de bouwdirectie van de RUG wordt het meerjarige project gerealiseerd.

Het nieuwe laboratorium- en kantoorpand dat investeerder EuroZaken in het Brabantse Zevenbergen laat bouwen door De Vries en Verburg is eveneens het vermelden waard. Hier gelden specifieke eisen ten aanzien van o.a. hygiëne en luchtdichtheid. De lat ligt hoog want na de opening krijgt het pand een ‘WELL-certificaat Gold’.

Maar er is meer te lezen in deze editie. Bijvoorbeeld over de forse upgrade die Scholengemeenschap Winkler Prins in Veendam heeft ondergaan. In krap een jaar tijd is het project onder regie van Bouwgroep Dijkstra Draaisma afgerond. En dan is er nog het fonkelnieuwe appartementencomplex STAAL in het Havenkwartier van Deventer. Onder vier woonlagen komt het nieuwe pand van garagebedrijf Bella Macchina en nog een vijftal bedrijfsunits.

Veel leesplezier toegewenst!

Cock Penning
Vakblad Industriebouw


Details & binnenwerk magazine

Aanleiding Editie 83
Omvang 164 pagina's
Papier omslag300 grams Sat MC
Papier binnenwerk 115 grams Mat MC
Afwerking Mat gelamineerd (Full colour)
Lees dit magazine

Download dit magazine

Uitgelichte artikelen

 • Aan de Stegge Twello realiseert eerste kunstgras-recyclefabriek van Nederland

  Re-Match, Tiel

  Met de realisatie van Re-Match in Tiel werd de eerste kunstgras-recyclefabriek in ons land gebouwd, vertelt Marcel Groothuis, commercieel projectmanager bij Aan de Stegge Twello. Deze specialist in bedrijfshuisvesting verzorgde niet alleen het ontwerp, maar ook de uitvoering van dit project.
  Bekijk artikel
 • Nieuwe allure op oude industrie

  Bold, Eindhoven

  Aan de rand van het centrum van Eindhoven, daar waar Anton Philips ooit zijn eerste (glas)fabriek bouwde, realiseerde Jongen het eind maart opgeleverde kantoorgebouw Bold. Zeven verdiepingen openheid en transparantie, klaar voor de toekomst.
  Bekijk artikel
 • Eerst bouwen, dan ingraven!

  TTW, Sommelsdijk

  In Sommelsdijk, op Goeree Overflakkee, is een opvallend pand verrezen en vervolgens deels weer ingegraven. Een bijzonder project, uitgevoerd door hoofdaannemer Bouwbedrijf Jos Vrolijk uit Zevenbergen. Projectleider Davy van Dalen kijkt er tevreden op terug.
  Bekijk artikel
 • Feringa Building vereist efficiënte installatiemethode

  Feringa Building (Technisch), Groningen

  Op het Zernikecomplex van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) wordt momenteel gebouwd aan het Feringa Building. Het gebouw, genoemd naar de Groningse Nobelprijswinnaar Ben Feringa, wordt het nieuwe onderkomen voor de faculteit Science and Engineering. Bouwkundig aannemer Ballast Nedam realiseert het pand in twee fasen.
  Bekijk artikel
 • Nieuw Result Laboratorium in Zevenbergen

  Result Laboratorium, Zevenbergen

  In het Brabantse Zevenbergen realiseert De Vries en Verburg een laboratorium- en kantoorpand voor investeerder EuroZaken uit Maassluis. Na oplevering wordt het gebouw verhuurd aan Result Laboratorium, nu nog gevestigd in Dordrecht.
  Bekijk artikel
 • Industrieel wonen in het Havenkwartier van Deventer

  STAAL, Deventer

  Op de plaats waar tot voor kort garagebedrijf Bella Macchina stond, wordt momenteel hard gewerkt aan de realisatie van een fonkelnieuw appartementencomplex. Onder de vier woonlagen komt het nieuwe pand van het garagebedrijf en nog een vijftal bedrijfsunits.
  Bekijk artikel
 • Veiligheidsslagboomhekken Dipaq: Safety first

  Advertorial Dipaq, Papendrecht

  Arsenius Bouwmaterialen heeft Dipaq BV gevraagd om de slagboomhekken te leveren voor het nieuwe gebouw dat de Rotterdamse groothandel onlangs betrok. Dat stelt de medewerkers van Arsenius in staat om veilig op de verdiepingsvloeren te werken.
  Bekijk artikel
 • Uniek ontwerp voor nieuwbouw Piguillet & Zonen

  Piguillet, Lansingerland

  Om verder te kunnen groeien wilde familiebedrijf Piguillet & Zonen – een specialist in verduurzaming, reiniging en optimalisatie van klimaat- en waterinstallaties – een nieuw bedrijfspand realiseren. Vlak voor de bouwvak in 2021 werd onder regie van bouwcombinatie Hercuton/Remco Ruimtebouw begonnen met de bouw.
  Bekijk artikel
 • Monumentale metamorfose

  Stadhuis, Groningen

  Groningen kan weer trots zijn op haar stadhuis aan de Grote Markt. Tijdens de coronacrisis onderging het rijksmonument uit 1810 een ingrijpende verbouwing, zowel bouwkundig en energetisch als esthetisch. In mei levert Rottinghuis’ Aannemingsbedrijf de vernieuwbouw voor Gemeente Groningen op.
  Bekijk artikel
 • Samen bouwen aan duurzaamheid

  Frasers Park, Roermond

  In opdracht van Frasers Property Industrial heeft VDR Bouwgroep in 2021 een hoogwaardig, state-of-the-art distributiecentrum gerealiseerd op bedrijventerrein Roerstreek Noord te Roermond. Met een BREEAM-NL Excellent certificaat is het ook nog eens duurzaam. “Oorspronkelijk was BREEAM-NL Very Good het streven maar gaandeweg het project hebben we gezamenlijk besloten om een stapje verder te gaan”, vertelt Auke Tepperik, projectleider bij VDR Bouwgroep.
  Bekijk artikel
 • Wereldwijde toplocatie voor impactvolle innovaties

  Echo, Delft

  Tijdens het werkbezoek van de Tweede Kamerleden in maart 2022 aan de TU Delft kwam het al ter sprake. Veel radicale innovaties op het gebied van klimaat, energie, robotica, quantum en gezondheidszorg komen van TU Delft, waar kennis in combinatie met het bedrijfsleven vertaald wordt naar impact voor een betere samenleving. Met de toevoeging van het prestigieuze onderwijsgebouw Echo geeft TU Delft haar missie verder gestalte.
  Bekijk artikel
 • Comfort en duurzaamheid spelen hoofdrol in nieuwbouw DKG

  DKG Bruijnzeel, Bergen op Zoom

  Veel lichttoetreding en de toepassing van natuurlijke materialen dragen bij aan een prettig werkklimaat in het nieuwe hoofdkantoor van DKG, de groep achter de keukenformules Bruynzeel Keukens en Keller keukens. Het 3.800 m², tweelaagse kantoorgebouw verrijst op de plek van een oude loods op het eigen fabrieksterrein in Bergen op Zoom. Bouwbedrijf Vroljik realiseert dit project grotendeels elektrisch.
  Bekijk artikel
 • Scholengemeenschap Winkler Prins wordt weer als nieuw

  Winkler Prins, Veendam

  Na veertig jaar was het tijd om de grote scholengemeenschap Winkler Prins in Veendam een complete upgrade te geven. Een groots project, dat door Bouwgroep Dijkstra Draisma een gewonnen aanbesteding door de gemeente Veendam werd opgepakt.
  Bekijk artikel
 • Een bouwproject dat past bij vidaXL

  DC vidaXL, Venlo

  141.000 m² distributiecentrum, binnen een jaar na verstrekking van de opdracht opgeleverd. Inclusief een niet-geplande logistieke brug van 125 meter lang en een compleet afgebouwd auditorium. Vier hallen van samen 79.000 m² konden zelfs al zo’n zes maanden na aanvang van de bouwwerkzaamheden in gebruik worden genomen.
  Bekijk artikel
 • Paardekooper bouwt verder aan de toekomst

  Paardekooper, Den Hoorn

  Koninklijke Paardekooper Group is een grote speler in de verpakkingsmarkt die inmiddels aan ruim 75 landen levert. In 2020 nam de bloeiende onderneming nog een splinternieuw bedrijfspand (Fase 1 en 2) in gebruik in Den Hoorn (Zuid-Holland). Meteen daarna ging men al van start met de plannen voor Fase 3, dat zowel een kantoor als een logistiek gedeelte omvat. Daar werd wederom Bouwbedrijf Vrolijk voor in de arm genomen.
  Bekijk artikel